Млади срещу стари
Модератор: Общи модератори
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
SKISA написа:са да ги видя и как ше си настроят радарите да познават кат озасичат кой е млад и кой стар шофер....!?!?много ми е интересно...
тва са глупости и няма да станат.
Ще си вземат по една гадателка в патрула

Това с тея "нововъдения" в закона....абсурд да ги приемат...не ми се вярва синковеца който кара на тати Мерцедеса със затъмнени стъкла да го спрат за проверка(нищо лично към собствениците на такива возила)

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
A_DUNCHEV написа:
Ей,как не те предвидиха теб баш нашите законодатели! Ако се бяха се сетили,щеше да има и забрана и за паркиране на "младите шофьори"!![]()
![]()
Дай ся да уточним кой млад, кой стар... шофьор, че вече нещо се обърках

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
[steeN] написа:има и доста по-просто решние - шофьорите трябва да се преценят по историята им както и риска да направят нарушение или катастрофа. тези с повече катастрофи и нарушения или в по-рискова група, трябва да плащат повече за да карат.
аааа..да бе!!аз кат имам 5 катастрофи за 22г са кво!?!?да ви гледам отстрани ли!?
- steeN
- старши ентусиаст
-
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- SKISA
-
-
[steeN] написа:ако беше в някоя друга страна, щеше да зависи от това какво си направил и дали имаш пари да плащашдали ще гледаш или не. несправедливо ли ти се струва ?
ми има си законови органи и те са решили дали мога да карам или не! щом имам книжка -начи са решили ,че мога да карам.
а тва за катастрофите-нали се сещаш...!!за мойте 22г зад волана и минатите километри е по-вероятно да съм се треснал повече пъти ,отколкото ако ти /нямам представа от кога си шофьор-ше ме извиниш/ма примерно ако караш от 5г колко е била по-малко вероятността да участваш в птп....
а за плащането - аз съм си платил ...!!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Eдин приятел подробно ми обясни как стоят нещата в Англия - Хареса ми ... Нямаш опит -висока застраховка . Правиш нарушения още по- висока ... Нямаш нарушения - застраховката пада . Просто ,ясно и лесно контролируемо .....Няма бързах , няма не видях ....SKISA написа:[steeN] написа:ако беше в някоя друга страна, щеше да зависи от това какво си направил и дали имаш пари да плащашдали ще гледаш или не. несправедливо ли ти се струва ?
ми има си законови органи и те са решили дали мога да карам или не! щом имам книжка -начи са решили ,че мога да карам.
а тва за катастрофите-нали се сещаш...!!за мойте 22г зад волана и минатите километри е по-вероятно да съм се треснал повече пъти ,отколкото ако ти /нямам представа от кога си шофьор-ше ме извиниш/ма примерно ако караш от 5г колко е била по-малко вероятността да участваш в птп....
а за плащането - аз съм си платил ...!!
- SKISA
-
-
ми абсолютно правилно!аз нямам какво да допълня...!! нормално е като риска ти е по-голям /независимо по ква причина/ да ти е по-висока застраховката,а не заради многото кубици или коне на двигателя...
- steeN
- старши ентусиаст
-
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:47, променена общо 1 път
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Е аз твоето мнение дооформих ,колега ...[steeN] написа:е аз какво казах, нещо по-различно ли... ?
но за конете/двигателя не съм съгласен. трябва да е по-голяма...
п.с. от 5 години карам, да. ама не си спомням да съм повдигал въпроса за шофьорските умения на един от двама нинали въпроса е принципен... млади стари е една променлива от модела има много други
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
момчета и момичета, единственото което не ми хареса в темата е че дискриминирате хората на възрасти... тия под 18 не ставали за шофьори - добре де, защо Денис на събора направи фурор
баща ми е около 60те години, но не му пречи да дрифти и да кара бмв-то да си бърка предния със страничния прозорец... пък нека някой му се присмее че е стиснал волана, все едно някой ще му го краде
шофьор се става
когато на човек му е в кръвта - няма значение на колко години е
не искам да обидя никой с поста си, и аз съм попадал на 100+ годишни дядовци с жигулатори и кви ли не още коли да ми изправят косата, но ги има такива и на 18 години....

това дето са го замислили за младите водачи... не измислят топлата вода- има го и във други държави. поне за карането от изгрев до залез де.. вика му се "cindarella license" - "книжка на пепеляшка"...
истината е че се гледа статистиката - и ако тя сочи че младежите се търкалят повече- нещо трябва да се направи по въпроса. във някои държави ако си под 21 застраховката е неописуема. дори гражданската. това е друг начин да се ограничат младите на пътя...
истината е че се гледа статистиката - и ако тя сочи че младежите се търкалят повече- нещо трябва да се направи по въпроса. във някои държави ако си под 21 застраховката е неописуема. дори гражданската. това е друг начин да се ограничат младите на пътя...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SKISA
-
-
Turbo_Ted написа:момчета и момичета, единственото което не ми хареса в темата е че дискриминирате хората на възрасти... тия под 18 не ставали за шофьори - добре де, защо Денис на събора направи фурорбаща ми е около 60те години, но не му пречи да дрифти и да кара бмв-то да си бърка предния със страничния прозорец... пък нека някой му се присмее че е стиснал волана, все едно някой ще му го краде
шофьор се става
когато на човек му е в кръвта - няма значение на колко години е
не искам да обидя никой с поста си, и аз съм попадал на 100+ годишни дядовци с жигулатори и кви ли не още коли да ми изправят косата, но ги има такива и на 18 години....
тука пак става въпрос за проценти...!!нали се сещаш ,че като денис карат още трима-петима младежи и то пак ,щото много са карали...!!а останалите 300хиляди и трима могат много по-малко!!! и обратно -на 60г има 30 възрастни ,които не знаят къде се намират зад волана и 300хил ,които много по-добре знаят от другиje!! така че денис е по-скоро изключение,а не правило,както и баща ти е по-скоро правило!!!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
SKIS-че,ми ти си бил новобранец бре наборче с тез 22г. стаж!
Аз имам братле цели 24г. ! Ебаси и пенсионера дето съм! А за Денис и останалото което си написал съм напълно съгласен с теб! 

Последна промяна POL_Starshi на 08 Окт 2008, 9:45, променена общо 1 път
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!