запитване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

запитване

Мнение от RIDDICK » 06 Окт 2008, 19:52

здравеите колеги ще ми е нужно компетентно мнение,накратко ще разкажа за да се придобие някава представа...,с един приятел излязохме на разходка с колите направих пробег около 300км в едната посока....,навръщане към града(не живея в Б-я) със скорост около 130-140км на автопилот започна да ми предърпва на няколко пъти и угасна по инерция я пуснах в авариината лента,помъчих я на място незапали ...,моят приятел имаше въже закачи ме и така около няколко км(5-6) скъса се въжето спряхме да го завуржем наново ,завъртях запали не губи обороти нищо....все едно нищо не е ставало....,решихме така и така е запалила да карам докато угасне понеже се намирахме на около 40км от града а доста магистрални артерии се включват и не е много удобно да се дърпаме и така аз газ докато може....изминах около 20км и пак предърпа и угасна ....пак същата процедура пробвах я да запали неиска пак въжето и пак дърпане..на около 5км от дома ми запали и я прибрах в гаража на ход ,от снощи не съм я изкарвал несмея просто защото пак ще угасне някъде и.....,та въпроса ми към вас е къде е вероятно проблема от къде да започна....?искам да вмъкна само че до скоро имах е36 и съм го имал подобен проблем,казвам подобен понеже тогава колата ми спря и не запали повече докато не смених бензиновата помпа,на тази незная къде са ми релетата бушоните ги зная но не намерих релетата ,открих 4 релета които се намират като вдигнеш капака от към шофьорската страна мисля че и компютъра се намира там поне видях че няколко снопа кабели влизат и излизат от там...,разбрах също че колата ми била с две помпи...,просто помагаите някак си моля ви,трябва да започна от някъде реле връзки помпи....,колата е е46 320 бензин 6 цилиндъра 2000-2001г,благодаря ви предварително помощ!

п.с.

темата съм я пуснал и в раздел е46 но както съм казвал и преди тук разчитам също на вас...поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 06 Окт 2008, 20:02

О колега дано проблема ти не е като моят.
Аз преди по същия начин.Както си карам и изведнъж угасва.
И сервизи диагностики кво ли не беше.Та отивам аз в сервиза и тя тогава нещеше да пали.Смених свещите и хоп запали.Поработи около 10 мин и угасна.
И после въртя на стартера и праас игръмя ми компа.
Вадим го ние и кво да видим.Буксата голямата която влиза в компа стопена и жиците които влизат в нея се допрели една до друга и изолацията им се стапяла стапяла(точно когато придръпва колата) и накрая вече се допрели и дало късото и край с компа.
Смених цялата инсталация заедно с Екуто и нямам проблеми сега.
Дано при теб не е така проблема.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 06 Окт 2008, 20:22

колега след като запали втория път я прибрах на ход това беше вчера надвечер,после се извъртъх покраи нея търсих релета...колкото пъти завартя и пали....,но ако я закарам на диагностика в състоянието и сега на дали ще покаже нещо понеже запали ли всичко си супер няма прекъсвания няма губене на обороти...все едно нищо не се е случвало..просто искам да предотвратя следващото си оставане по пътищата като сменя .......това което трябва ,все на някои ще му се е случвало нещо подобно и искам мнение помощ насока...мерси

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 06 Окт 2008, 20:30

ами то по принцип би трябвало да е запаметило някаква грешка когато е угаснало,и със сигурност ще го покаже на диагностиката.
А моят съвет е да не сменяш части просто така без да знаеш от какво е,защото всичко е много скъпо и това са излишни разходи.
Върви в сервиз и всичко ще е наред. ;)
моята нали ти казвам,същата работа.Когато загрее и жиците почват да се разтапят и хоп колата гасне,докато накрая вече не са били напълно оголени и да стане белята.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 06 Окт 2008, 22:14

аз също не искам да давам излишни пари за това търся мнения от вас ,искам да проверя релета врузки преди това...питам ги в е46 но никои нищо неказва....не мога да открия релетата търся в книжката няма ...

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 06 Окт 2008, 22:24

имам по4ти същия проблем само 4е неизгасва колата а прекъсва за секунда когато си поиска.ходих на диагностика показва само "error 100" което се полу4авало от губене на маса или влага в компа.вързах допълнителна маса и ми 4истиха компа и пак си го прави а уж вси4ко по електрониката било наред.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 07 Окт 2008, 0:13

симптомите са ми според мен като на горивна помпа но разчитам на по компентни мнения от моето ,старата ми кола е36 320 бензин подобно се случи с разликата че като угасна и повече не запали докато не смених помпата а тази запали на няколко пъти и дори до сега я карах и нищо,затова съм объркан...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 07 Окт 2008, 9:53

В сервиза в който работя,преди време имаше проблем със Е46 320Д 2004г.
както вървяло и угаснало.Та се установи че някакво реле заминало.Това реле се намираше зад жапката на колата.Там релетата бяха общо 4 на брой.Помня че поръчвахем това реле от Германия и струваше доста пари.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 07 Окт 2008, 19:04

колеги на диагностика не отидох понеже нямам лампа която да ми отразява повреда и реално не биха ми казали нищо защото колата си работи нормално не губи обороти не прекъсва има си тягата и пали на четвърт...,за това отидох купих една нова помпа изръсих се 220 евро и си я смених и се надявам това да ми е бил проблема,отидох на ход до магазина с очакването да ме остави по пътя но това не се случи дори се надявах да спре за да мога като я закарам огаснала и я закачат на компа да си покаже нещо,но това не се случи и затова нова помпа и....късмет си желая дано е това Very Happy ,благодаря на всички отзовали се на моят вик за помощ и се надявам за в бъдеще да помагате пак...поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8 » 07 Окт 2008, 19:15

RIDDICK написа:колеги на диагностика не отидох понеже нямам лампа която да ми отразява повреда и реално не биха ми казали нищо защото колата си работи нормално не губи обороти не прекъсва има си тягата и пали на четвърт...,за това отидох купих една нова помпа изръсих се 220 евро и си я смених и се надявам това да ми е бил проблема,отидох на ход до магазина с очакването да ме остави по пътя но това не се случи дори се надявах да спре за да мога като я закарам огаснала и я закачат на компа да си покаже нещо,но това не се случи и затова нова помпа и....късмет си желая дано е това Very Happy ,благодаря на всички отзовали се на моят вик за помощ и се надявам за в бъдеще да помагате пак...поздрави

Надявам се и бензиновия филтър си сменил!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 07 Окт 2008, 19:29

не горивния филтър колега не съм го сменил,нямам условия но и него ще смения тези дни...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V8 » 07 Окт 2008, 20:17

RIDDICK написа:не горивния филтър колега не съм го сменил,нямам условия но и него ще смения тези дни...

Описаните симптоми в първия пост биха могли да идват и от задръстен горивен филтър! То ще си покаже ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RIDDICK » 07 Окт 2008, 23:30

колата ми беше обслужена август месец (масла филтри накладки...) затова изключих задръстен горивен филтър а и ако беше задръстен би трябвало да прекъсва да губи обороти да предърпва,а това липсваше когато запали...но така или иначе тези дни ще го сменя на ново

Назад към E36