проблем при завиване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 xd
- Мечтае да кара: BMW F01
проблем при завиване
здр на вси4ки зна4и аз скоро се регнах в този форум и 6те извинявате ако не6то оплескам не6тата в форума
.та въпроса искам да си взема е36-320 95год но има 1 проблем като навия пълен ляв се 4ува един 6ум не винаги но е досаден а и сиг знаете колко е гадно да има не6то неуред по колата
та ако знаете от какво е предизвикано това изкърцване даго наре4ем и колко струва за да се оправи 6те съм много благодарен,мерси предварително 

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Хидравличната рейка - много често срещан проблем при Е36. от къде тръгва всичко? всички трябва да знаете, че НЕ ТРЯБВА да навивате волана до край и да го задържате там. дори и на обратен завой, винаги го отпуснете 5см. в обратната посока. в момента, в който той опре в края, моментално се усеща как оборотите падат сас 100тина на долу. точно това е показатела от претоварването. не го задържайте, просто го отпуснете лекичко и те се нормализират. от там идват повечето проблеми с рейката, защото се вдига прекомерно налягане и особенно ако решиш да рисуваш по асфалта, с навит до край волан и високи обороти на двигателя, със сигурност си я издухал. ако приемам, че така или иначе това вече се е случило. ще я познаеш по това, че почва да тече масло, да свири на моменти, при определени натоварвания волана на моменти втвърдява и т.н.т. Правилната стратегия, според мен, е хидравлична рейка втора ръка. Има и късметлии, който са успяли да издухат само семерингите на рейката, но те са малко. в повечето случай направо се получава пробив в блока й и тогава единствения начин е замяната. за тези, които не знаят, рейката от Е30 също става на Е36, но трябва да се смени заедно със стойката от Е30, защото иначе няма да може да бъде пригодена. ( не знам колко е вярно, но съм чувал, че рейките на Е30 са доста по-надежни). горе долу това ми хрумва сега за рейката...
От темата на Engi "Често срещани проблеми при Е36"
От темата на Engi "Често срещани проблеми при Е36"
- vladeto_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 xd
- Мечтае да кара: BMW F01
ми зна4и мом4ета като тругне6 да избегнеж някоя дупка несе 4ува,а примерно като е голям завои и леко така да го земеж и пове4е да се навива волана се 4ува то4но скърцане,питах го нали от какво е тои номожа да ми го обясни то4но или ме метна,4е тва било от някакви прожинки навити на лента.така ми каза.ина4е о6те несъм го взел но можеби 6те е наи добре наистина един маистор да му хвърли едно око.мерси много за бързите коментари много съм ви благодарен и дано скоро стана един от ''ВАС'',като си взема BMW

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
7 мнения
• Страница 1 от 1