Млади срещу стари
Модератор: Общи модератори
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
SKISA написа:///peter написа:SKISA написа:KIARA_G написа:Нито старите са толкова добри, колкото си мислят, нито пък младите са толкова зле, колкото изглежда!
ма научете се да мислите пропорционално в проценти ,бе!в коя група некадърните са повече!???!!! сложи граница отгоре на 65г -отдолу е ясна - 18 за изкарване на книжка! ай кажи пак сега къде са по-кадърните-близо до коя група!
Отиди в кат ще си отговориш - средната възраст пред гишето за наказанията е 40+ !
нема нужда да ходя-имам познати там и статистиката е ,че най-много нарушения се правят в границата 23-30!!
SKISA не съм съгласен и аз братле...щото един път ми се е налагало да си плащам акт щот само него имам а около мене наистина нямаше под 30-35 годишни... та незнам как в границата 23-30 прават най-много нарушения
а ще го кажа иначе от мойта гледна точка...аз съм малд шофьор щото имам книжка от 3 години ама пък леля ми дето е от 20 години шофьор кара като инвалид! А относно актовете..баща ми поне 10 пъти да са му взели книжката щото от 4 години кара без точки вече от актове

така че тая тема е безкраен дебат...

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
на мене най-много ме е страх от младите 18-22 и по-напредналите
50+, както и от жени без значение на възрастта, също така и от такива с тунинг елементи по колите си (без значение пол и възраст)
общо взето положението не е никак розово

общо взето положението не е никак розово

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ineedmoney написа:SKISA написа:///peter написа:SKISA написа:KIARA_G написа:Нито старите са толкова добри, колкото си мислят, нито пък младите са толкова зле, колкото изглежда!
ма научете се да мислите пропорционално в проценти ,бе!в коя група некадърните са повече!???!!! сложи граница отгоре на 65г -отдолу е ясна - 18 за изкарване на книжка! ай кажи пак сега къде са по-кадърните-близо до коя група!
Отиди в кат ще си отговориш - средната възраст пред гишето за наказанията е 40+ !
нема нужда да ходя-имам познати там и статистиката е ,че най-много нарушения се правят в границата 23-30!!
SKISA не съм съгласен и аз братле...щото един път ми се е налагало да си плащам акт щот само него имам а около мене наистина нямаше под 30-35 годишни... та незнам как в границата 23-30 прават най-много нарушения
а ще го кажа иначе от мойта гледна точка...аз съм малд шофьор щото имам книжка от 3 години ама пък леля ми дето е от 20 години шофьор кара като инвалид! А относно актовете..баща ми поне 10 пъти да са му взели книжката щото от 4 години кара без точки вече от актовеама добре че са ни продажни куките
така че тая тема е безкраен дебат...ама весело да става
Много си прав, че е безкраен дебат темата, защото няма точно определени представи за понятието "добър шофьор".
Сложи "време за обиколка" да видиш как 90% от обикновенните добри шофьори ще опадат като круши.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тарикатите не ходят да си зимат актовете на гише-има си и тарифа и за тва!!така че не съдете по опашката на гишето каква е възрастта на нарушителите...!!!
вичка,в живота не се кара на писта и на обиколки. така че не е важно кой ще направи пръв 400те метра или ще е пръв на пистата,въпреки че не мога да отрека ,че си има значение...!! аз не съм карал на писта и мисля,че ми трябват няколко опита и ще се оправя...!! в реалният живот ,обаче е различно...!
мисля,че си хортуваме добре и си казваме доста истини без злобливост,така че не виждам проблем ,че спора тече......
вичка,в живота не се кара на писта и на обиколки. така че не е важно кой ще направи пръв 400те метра или ще е пръв на пистата,въпреки че не мога да отрека ,че си има значение...!! аз не съм карал на писта и мисля,че ми трябват няколко опита и ще се оправя...!! в реалният живот ,обаче е различно...!
мисля,че си хортуваме добре и си казваме доста истини без злобливост,така че не виждам проблем ,че спора тече......
- vicho
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:тарикатите не ходят да си зимат актовете на гише-има си и тарифа и за тва!!така че не съдете по опашката на гишето каква е възрастта на нарушителите...!!!
тогава да сложим друг критерии
"ПТП-та по вина на шофьора" , пак голям процент отпадат
или в комбинация "Най-бРъзия на писта без птп-та зад волана"

Иво, нали знаеш, че само подклаждам огъня , да има за какво да си бъбрим

п.с. сложете в критерийте и "Избягване на препятствие" и тогава вече ще стане интересно, ама най-добре да направим един спортен полу-ден на някой полигон. Ще се запасим с конусчета и ще си ги мерим

Последна промяна vicho на 06 Окт 2008, 22:17, променена общо 1 път
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Сложи "време за обиколка" да видиш как 90% от обикновенните добри шофьори ще опадат като круши.
И това не е критерий бате,щото нали се сещаш че добър шофьор в моторен спорт (рали или пистов ),може много да научи от некое 20-годишно квартално дупе ако правят обиколка на квартала му,а не на пистата

- vicho
- старши ентусиаст
-
plradev написа:Сложи "време за обиколка" да видиш как 90% от обикновенните добри шофьори ще опадат като круши.
И това не е критерий бате,щото нали се сещаш че добър шофьор в моторен спорт (рали или пистов ),може много да научи от некое 20-годишно квартално дупе ако правят обиколка на квартала му,а не на пистатаИ обратното е в сила 20 годишен пилот скрива топката на шофьор с милиони км. зад гърба си...И така безкрайна е дускусията и има много гледни точки
тука си в жестока грешка

- plradev
- старши ентусиаст
-
vicho написа:plradev написа:Сложи "време за обиколка" да видиш как 90% от обикновенните добри шофьори ще опадат като круши.
И това не е критерий бате,щото нали се сещаш че добър шофьор в моторен спорт (рали или пистов ),може много да научи от некое 20-годишно квартално дупе ако правят обиколка на квартала му,а не на пистатаИ обратното е в сила 20 годишен пилот скрива топката на шофьор с милиони км. зад гърба си...И така безкрайна е дускусията и има много гледни точки
тука си в жестока грешка
Ти май не разбра смисъла на поста ми

- vicho
- старши ентусиаст
-
Дупето, може да научи състезателя на тарикатлък и на нищо друго, не вярвам тарикатлъка, да те прави добър шофьор, от друга страна, да знаеш как да вземеш завой правилно май е в + на "добрия шофьор"
не мислиш ли?
п.с. не съм дал само "време", като критерии

- plradev
- старши ентусиаст
-
vicho написа:Дупето, може да научи състезателя на тарикатлък и на нищо друго, не вярвам тарикатлъка, да те прави добър шофьор, от друга страна, да знаеш как да вземеш завой правилно май е в + на "добрия шофьор"не мислиш ли?
Тука вече съм съгласен,но аз коментирах първият ти пост за времето!!Другите умения няма какво да ги коментираме ,то е ясно в чия полза са...А т'ва за полигона и конусите съм готов да намеря и донеса няколко бали слама да сложим по по-острите завойчета

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз правя аналогия със ските - не се удървям като ида на някоя непозната ски писта ,просто може би страха е най-големият враг ,който пречи на човека
аз на ските нямам абсолютно никакъв страх - нито скорости, нито трасета (с изключение на девствени склонове под върхове дето освен всичко лавината ще те затрупа всеки момент - там за мен удоволствие няма) ,нито метеорологични условия ,нищо почти не ме плаши,чувствам се уверен и силен ... С шофирането ако човек освен всичко вижда пътя не само като един пейзаж ами като трасе и преценява всеки завой,траектория,разстояние между автомобилите просто не виждам какъв е проблема ?
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- bai Oleg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 34
Много са критерийте, по които се определя колко е "карач" един шофьор. Освен опита, рутината, изминатите километри, наличието на ПТП-та, мисля, че влияние оказват и стреса на работното място, ежедневните проблеми, житейския опит, състоянието на пътищата дори и т.н. Не казвам, че по-младите шофьори не могат да бъдат "карачи", напротив сигурно има по-добри шофьори от някой с 15-20 годишен стаж. Дядо ми, който е на 85+ години и до ден днешен на тръгване от село ми казва: " Деде, и умната......."
Мисля, че е много важно, сядайки зад волана, всички ние да бъдем "джентълмени", а не задници, да шофираме разумно, с акъл, а не безрасъдно.

Кой каквото и да говори - става дума за пари!!!
0885 20 30 32
0885 20 30 32
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Ама дайте първо да се изясним. Кое наричаме добър шофьор?
Този дето дрифти от дома до работното място и помлял минимум 3 Е30ки по този маршрут, или дядо ми, който за над 50г. шофиране няма нито едно ПТП, и за него дрифта е келешлък и занасяне на колата от неопитност?
Малко е спорен въпроса, нали се сещате?

Този дето дрифти от дома до работното място и помлял минимум 3 Е30ки по този маршрут, или дядо ми, който за над 50г. шофиране няма нито едно ПТП, и за него дрифта е келешлък и занасяне на колата от неопитност?
Малко е спорен въпроса, нали се сещате?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:46, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”