Млади срещу стари
Модератор: Общи модератори
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Разбира се,че не го пожелавам на никой това с ПТП-тата.Приеми го като маитап.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
Опс:2 леки,но за целия стаж като шофьор,и без повече каквито и да е други.
начи аз влизам у схемата -отговарам на критериите с тая разлика ,че праа по 30хил на година ,а преди 10г напраих по 80хил за две поредни години....оообаче имам и две тежки ПТПта плюс три леки...!! карам по три-четри различни коли почти всеки ден...!!
турайте ме у некоя група,че не моем да се наместим...!!
щом човек за три месеца се научава да кара и после за 3г -нищо ново тва треа да не е човек-тва е супермен...!!
да караш картинг от 8г -пак въртиш километри ,така че тезата за навъртяните километри пак важи...!!
общото е едно-трябва да има някакъв морал в главите ни и да не правим това ,което не искаме да правят на нас....!!
Последна промяна SKISA на 06 Окт 2008, 15:51, променена общо 1 път
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
Добре ами какъв е шофьора с 3 години стаж с около 100-150 000км зад гърба си с различни автомобили и бусове и 2 катастрофи станали не по негова вина.. Едната че му се завря моторист както си беше спрял на светофара а другата че автобус използва трабантчето му за спирачка..
- SKISA
-
-
ето пресен пример от преди 15мин....!
шофьори на нсо...!!те би трябвало да са много добри..!и са добри...!! тва им е работата,карат много,на около 30тина години са и тренират здраво с колите...!!! за сметка на тва явно некои имат акъл като на пилета...!! излязоха ми на ловният парк в мойто платно да изпреварват в насрешното ,за да стигнат първи на светофара на семинарията...!! в тяхното е задръстване,в мойто-две свободни платна-аз съм в едното! прибрах се плътно в дясно ,за да им направя път ,щото беха пуснали бурканите и лампите и имаше предостатъчно място да минат и двете коли...!! тоя -първият с една 5ца така зверски се фърли в мойто най-дясно платно ,че за малко щех да се кача на бордюра и едва спрех,а и той се заклати доста и после подмина...!! за кво му беше тва не можах да разбера...!! карах леко преди завоя на гара пионер-некъде с 40...!!ако бех се забързал сички физични закони щеха да ни се яват на пътя...!! абсолютно тъпанарска постъпка-без никакъв смисъл,защото ако просто плавно беше минал в другото платно щеше достатъчно да ме затисне ,за да мине 7цата след него и нямаше да създаде ситуация ,а в крайна сметка тва е целта ,за да прекара безпрепятствено дебелогъзеца дето вози...!!! общо взето му требва една газ-ка да му излезе и щеха да са си екстра...!!!
та работата опира и до манталитет ,а не само до опит и километри май...!!! а на сичко отгоре возех и детето ,дето щеше да изпадне от седалката ако беш ебез колан и сичките му якета и чанти фръкнаха по пода....
п.с. тая пилотна петица и бронираната седмица ги засичам по тоя път вече няколко пъти!!
братя шиптъри,.....!!! сутрин в 7,30 пътуват нагоре по черни връх-неска по симеоновско разбрахте кога се връщат!!! 7цата е бронирана -така че требва гранатомет!!!
или е сер-гейчо или некой колкото него важен...!!! действайте!!!! 
шофьори на нсо...!!те би трябвало да са много добри..!и са добри...!! тва им е работата,карат много,на около 30тина години са и тренират здраво с колите...!!! за сметка на тва явно некои имат акъл като на пилета...!! излязоха ми на ловният парк в мойто платно да изпреварват в насрешното ,за да стигнат първи на светофара на семинарията...!! в тяхното е задръстване,в мойто-две свободни платна-аз съм в едното! прибрах се плътно в дясно ,за да им направя път ,щото беха пуснали бурканите и лампите и имаше предостатъчно място да минат и двете коли...!! тоя -първият с една 5ца така зверски се фърли в мойто най-дясно платно ,че за малко щех да се кача на бордюра и едва спрех,а и той се заклати доста и после подмина...!! за кво му беше тва не можах да разбера...!! карах леко преди завоя на гара пионер-некъде с 40...!!ако бех се забързал сички физични закони щеха да ни се яват на пътя...!! абсолютно тъпанарска постъпка-без никакъв смисъл,защото ако просто плавно беше минал в другото платно щеше достатъчно да ме затисне ,за да мине 7цата след него и нямаше да създаде ситуация ,а в крайна сметка тва е целта ,за да прекара безпрепятствено дебелогъзеца дето вози...!!! общо взето му требва една газ-ка да му излезе и щеха да са си екстра...!!!
та работата опира и до манталитет ,а не само до опит и километри май...!!! а на сичко отгоре возех и детето ,дето щеше да изпадне от седалката ако беш ебез колан и сичките му якета и чанти фръкнаха по пода....
п.с. тая пилотна петица и бронираната седмица ги засичам по тоя път вече няколко пъти!!
братя шиптъри,.....!!! сутрин в 7,30 пътуват нагоре по черни връх-неска по симеоновско разбрахте кога се връщат!!! 7цата е бронирана -така че требва гранатомет!!!

Последна промяна SKISA на 06 Окт 2008, 15:54, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
uricatoli написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
Добре ами какъв е шофьора с 3 години стаж с около 100-150 000км зад гърба си с различни автомобили и бусове и 2 катастрофи станали не по негова вина.. Едната че му се завря моторист както си беше спрял на светофара а другата че автобус използва трабантчето му за спирачка..
ми аз те турам у трета група...!!! като имаш впредвид ,че има 8 групи....-праи сметка!

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
SKISA написа:uricatoli написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
ми аз те турам у трета група...!!! като имаш впредвид ,че има 8 групи....-праи сметка!
Я ги изброй че не ги знам

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Айде още едно качеств-има чувство за хумор.Невизирам никого конкретно. 

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
uricatoli написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
За мен си по-добър от шофьор с 30г стаж и навъртени 100к км,през времето когато бензина е бил 50ст. с ладичката ,която покрива с бризент у гаража и слага кашони на гумите от '85-та да не изгорят!!!
Нема значение дали имаш катострофи ,за да влезнеш у некоя графа(като изключим застрахователните) и спроред броя им да те квалифицират като добър или лош.Има добри и неопитни млади шофери и опитни с пилешки мозък.Тъй че тва е тема която може да си я нищиме вовеки...

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
plradev написа:uricatoli написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
За мен си по-добър от шофьор с 30г стаж и навъртени 100к км,през времето когато бензина е бил 50ст. с ладичката ,която покрива с бризент у гаража и слага кашони на гумите от '85-та да не изгорят!!!
Нема значение дали имаш катострофи ,за да влезнеш у некоя графа(като изключим застрахователните) и спроред броя им да те квалифицират като добър или лош.Има добри и неопитни млади шофери и опитни с пилешки мозък.Тъй че тва е тема която може да си я нищиме вовеки...
Има нещо вярно в това сравнение.. аз съм карал 80 000км трабант който съм завивал с брезент вечер

А иначе тази тема е все едно да мерим пи*ките на белите и негрите... Всички го знаят ама продължават да спорят

- SKISA
-
-
uricatoli написа:SKISA написа:uricatoli написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
1група:пълен гьон!опасен е и за себе си ,и за тия наоколо и за част от млечният път...!
2гр. : тамън се е фанал за волана! много по-опасен от 1гр ,щото вече може да превключва скоростите и набира повече скорост!
3гр. : вече се държи на пътя! освен пътя вижда и участниците в движението и може да преценява разстояния,но все още много опасен за себе си и за другите.
4гр. : е тоя е най опасен! мисли ,че може ,а не може!! то му се пика ,а той мисли ,че му се е.е! умее да води колата ,обаче в повечето случаи се разминава на косъм със смъртта...
5гр. : вече е стабилен и знае,че не всичко дето ръмжи се кара...!! избягва опасните ситуации,а не чака да влезе в тех и да реагира правилно...!
6гр. : тоя вече си може,ма когато се заблее е изключително опасен,щото кара много бързо-добре че му се случва макс веднъж годишно да блее...!тук влизат и шофери на тирове с 10г стаж на тира!
7гр. : тука вече говорим за голем опит и минаване през доста обучение и каране на ръба без това да е предпоставка за птп! тия са най-добри!
8гр. : може да бъде забелязана на сбирка на класа между себастиан льоб,м.шумахер/да не се бърка с ралф/, бате монти и още неколко колеги участващи в едни карания с едни коли ,дето спират за 1,5сек от 100....!!!има и един-двама участници във форума в тая група ,ма нема да ги споменавам да не се възгордеят!!!

vicho написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
Да бате, това с ПТП-тата е "задължилтено", що за логика???![]()
п.с. дано не се случва на никого
То така излезе, от това което изчетох.....

Е дано не стана шофьор скоро, щом ПТП-то е критерий.....ама като се замисля пък не съм чак толкова боса и там....

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
SKISA написа:uricatoli написа:SKISA написа:uricatoli написа:Dozo написа::OT: Егати бързописците сте.Човек данеотиде да си смени гумите и гледаи какво става!Даите да обобшиме малко:значи как виждам добрия шофьор-Възраст 35-45 години,минаващ поне по15 000км годишно,средно с 2 леки ПТП-та/в едното е участник,а в другото само колата му/.Оглежда се толкова назад,колкото гледа и напред.Има чувство за отговорност на пътя.Спазва правилата дори и да е на ръба.Ако съм пропуснал нещо,моля допълнете ме.
1група:пълен гьон!опасен е и за себе си ,и за тия наоколо и за част от млечният път...!
2гр. : тамън се е фанал за волана! много по-опасен от 1гр ,щото вече може да превключва скоростите и набира повече скорост!
3гр. : вече се държи на пътя! освен пътя вижда и участниците в движението и може да преценява разстояния,но все още много опасен за себе си и за другите.
4гр. : е тоя е най опасен! мисли ,че може ,а не може!! то му се пика ,а той мисли ,че му се е.е! умее да води колата ,обаче в повечето случаи се разминава на косъм със смъртта...
5гр. : вече е стабилен и знае,че не всичко дето ръмжи се кара...!! избягва опасните ситуации,а не чака да влезе в тех и да реагира правилно...!
6гр. : тоя вече си може,ма когато се заблее е изключително опасен,щото кара много бързо-добре че му се случва макс веднъж годишно да блее...!тук влизат и шофери на тирове с 10г стаж на тира!
7гр. : тука вече говорим за голем опит и минаване през доста обучение и каране на ръба без това да е предпоставка за птп! тия са най-добри!
8гр. : може да бъде забелязана на сбирка на класа между себастиан льоб,м.шумахер/да не се бърка с ралф/, бате монти и още неколко колеги участващи в едни карания с едни коли ,дето спират за 1,5сек от 100....!!!има и един-двама участници във форума в тая група ,ма нема да ги споменавам да не се възгордеят!!!
Според мен си объркал местата на 3-та и 4-та група

- SKISA
-
-
vicho написа:9 гр - Дъ Стиг![]()
![]()
![]()
тва е деймън хил с бела каска ,бе вичооо..!той е у 8ма група.
uricatoli написа:Според мен си объркал местата на 3-та и 4-та група
бе те местата на 3та и 4та са нарочно разместени да не ги ловат катаджиите...