Таблото остава да свети, след като извадя ключа?! - оправено

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Таблото остава да свети, след като извадя ключа?! - оправено

Мнение от miroslav4ev » 06 Окт 2008, 11:04

Значи проблема е следния:
Вадя ключа, гася фаровете, но таблото остава да свети!?
Преди време го имах същия проблем, оказа се тогава че беше алармата, нещо с нея, но сега разкачам алармата и продължава да свети.
Въпроса ми е:
Дали това може да е от машинката за централното? Съмнявам се в нея, защото тя прави някакви мизерии. И ако е от нея...защо остава да свети таблото?
Някой имал ли е подобен проблем и как си го е оправил?!
Последна промяна miroslav4ev на 24 Май 2009, 19:10, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Мнение от thunderl » 06 Окт 2008, 11:35

Това ми се е случвало само един път до сега - когато ми умря акумулатора. Просто системата нещо се побърка и въпреки, че бях извадил ключа, светеше всичко на таблото, а отделно светеха и 4-те мигача, но не мигаха, а само светеха.

Оправи се, както се сещаш с разкачане на акумулатора и купуване на нов. Но, ако при тебе колата си пали безпроблемно сигурно нещо алармата се бъгляви...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328i
Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)

Мнение от tin » 06 Окт 2008, 11:37

я виж габаритите дали светят и те ?

ако да начи е кабела на багажника де то се огъва или лампите за задния номер
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 06 Окт 2008, 11:57

thunderl написа:Това ми се е случвало само един път до сега - когато ми умря акумулатора. Просто системата нещо се побърка и въпреки, че бях извадил ключа, светеше всичко на таблото, а отделно светеха и 4-те мигача, но не мигаха, а само светеха.

Оправи се, както се сещаш с разкачане на акумулатора и купуване на нов. Но, ако при тебе колата си пали безпроблемно сигурно нещо алармата се бъгляви...

Колата сега не ще да пали, защото акумолатора е заминал. Все пак я изгасих в петък и до понеделник не съм я ползвал. На алармата съм разкачил само модула, а иначе кабелите към автомобила си стоят. Дано да е от акумолатора. Довечера ще го заредя и ще видя утре. какъв е резултата.

tin написа:я виж габаритите дали светят и те ?

ако да начи е кабела на багажника де то се огъва или лампите за задния номер

Не светят фаровете, това го гледах. Но пък остава да свети плафона и жабката?! :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 06 Окт 2008, 13:04

според мен е някое реле или кабел

що не разкачаш акумулатора като я оставяш за толкова дълго време с тоя проблем?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 06 Окт 2008, 13:33

tin написа:според мен е някое реле или кабел

що не разкачаш акумулатора като я оставяш за толкова дълго време с тоя проблем?

Е то не го беше правил тоя проблем от 2-3 месеца. А и в петък като я оставих пред блока не светеше таблото, фаровете ги бях изключил, заключих я през централното, а в понеделник се качвам и :shock: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 06 Окт 2008, 15:20

еми на мен не ми беше правила проблеми от 2 години ама оня ден ми се подпалиха кабелите и бушоните ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от na4o1978 » 06 Окт 2008, 22:41

колега виж си касетофона, или ЦД-то
дай му гас

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 07 Окт 2008, 8:50

na4o1978 написа:колега виж си касетофона, или ЦД-то

и тях съм ги демонтирал :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от th3_pest » 07 Окт 2008, 17:45

Здравей те! И на мен ми прави същия проблем колата само, че моята е комби! Като си заглюча колата и ми светкат габаритите и ми свети таблото. Един ден си играх да търся от къде може да е, но не успях да открия проблема. Откачих буксите за задната чистачка и спря. В събота съм на майстор ще пиша да кажа при мен от какво е проблема

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 07 Окт 2008, 18:08

Имах го същия проблем на Е36 цата,само,че не винаги го правеше ,като извадя ключа понякога след няколко часа ми се пуска алармата и поглеждам таблото ми свети все едно съм дал на контакт.Проблема беше отстранен и се оказа една оголена жица,която се намираше под волана от тези дето отиват до предният капак до кутията на бушоните.Нямам идея от,какво беше,но се е опирала някъде по ламарините. Колега прегледай си ги тези работи,че не се знае предният собственик къде ,кво е правил .Не,че искам да те плаша но от този проблем моторчетата на централното ми заминаха и осветлението във купето също
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 07 Окт 2008, 22:28

biser_vasilev написа:Имах го същия проблем на Е36 цата,само,че не винаги го правеше ,като извадя ключа понякога след няколко часа ми се пуска алармата и поглеждам таблото ми свети все едно съм дал на контакт.Проблема беше отстранен и се оказа една оголена жица,която се намираше под волана от тези дето отиват до предният капак до кутията на бушоните.Нямам идея от,какво беше,но се е опирала някъде по ламарините. Колега прегледай си ги тези работи,че не се знае предният собственик къде ,кво е правил .Не,че искам да те плаша но от този проблем моторчетата на централното ми заминаха и осветлението във купето също

10x
в момента и аз имам проблем с централното и с осветлението в купето. Също и като смъкна кората на таблото - то изгасва. След като си заредих акумолатора - проблема остана. Сега след като 2 пъти махах и слагах кората на таблото - то спря да свети...Тази събота и неделя ще си поиграя с тия кабели, че е някакво мазало - като змийско гнездо е отдолу.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 23 Апр 2009, 21:40

:banghead: :banghead: :banghead:
Пиша пак по тази тема, защото след като ходих на ремонт - проблем пак има!!! Според майсторите - проблема най-вероятно е бил в прекъснатите кабели в багажника. Преди 2-3 дни, когато в София имаше пороен дъжд - отново се е включило таблото. Това го установих на следващият ден, но вече акумолатора се беше изтощил. 18 часа го зареждах и сега като го сложих - проблем няма. Таблото не свети. Най-вероятно, защото колата е изсъхнала.
Повтарям пак проблема:
При мокро време след като изгася колата и извадя ключа - таблото остава да свети (по точно за километрите и накладките). Също така и остава да работи всичко, което е забравено - радио, чистачки, фарове, подгряване на задното стъкло.
Някакви идеи? :dunno:
Последна промяна miroslav4ev на 27 Апр 2009, 10:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tin » 24 Апр 2009, 9:32

масата на багажника като е прекъсната , и кабелите са на късо те замасяваът чрез фаровете/габарити ,
100% имаш разтопила се изолация
мой савает е да предприемеш следните стъпки :

1. провеи ключа за фаровете дали не се разтопил и кабелите които влизат към буксата
2. махни кората под таблото и провери същите кабели от буксата как продължават
3. виж кабелите които идват от кабапа на багажника отзад
4. виж под бушоните кабелите дали не са нагрели (капака се повдига само 1 педя някаде)

по принцип допир с вода може да има само отзад или някаде по стоповете, твойте стопове да ен се пълнят с вода като вали ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miroslav4ev » 24 Апр 2009, 17:36

tin написа:масата на багажника като е прекъсната , и кабелите са на късо те замасяваът чрез фаровете/габарити ,
100% имаш разтопила се изолация
мой савает е да предприемеш следните стъпки :

1. провеи ключа за фаровете дали не се разтопил и кабелите които влизат към буксата
2. махни кората под таблото и провери същите кабели от буксата как продължават
3. виж кабелите които идват от кабапа на багажника отзад
4. виж под бушоните кабелите дали не са нагрели (капака се повдига само 1 педя някаде)

по принцип допир с вода може да има само отзад или някаде по стоповете, твойте стопове да ен се пълнят с вода като вали ?

Мерси колега.
На стоповете ми се изпотяват стъклата, но не се пълнят с вода. Иначе кабелите на фасунгите са си ОК.
Кабелите в багажника също са наред, защото точно тях ги оправяха последният път майсторите.
Под таблото също и те и аз ги гледах/ме - пак са си наред.
Кабелите на фаровете и мигачите, както и на масата също са си наред/
Кабелите на таблото с бущоните и тези при компютъра също са си ОК.
Сега ще огледам пак всички кабели.
В момента не мога да отправям рекламация към майсторите, щото колата изсъхна и проблем в момента няма.

Следваща

Назад към E36