Кутия за Boschmann ALX-102
Модератор: Icco
7 мнения
• Страница 1 от 1
Кутия за Boschmann ALX-102
Искам да си направя кутия за този бас но незнам каква трябва да бъде? колко литра, какъв бас рефлекс да сложа и каде точно
Boschmann ALX 102
afmeting: 10 inch
systeem: high power subwoofer
vermogen: 600 watt
sensitivity: 89 dB
magneet: 80 Oz
Free air subwoofer.
Това намерих за този бас.Баса не става за кутия.Обърни внимание на последното-Free air subwoofer.Можеш да го монтираш директно на кората отзад но за кутия на става(освен ако кутията няма задна стена

afmeting: 10 inch
systeem: high power subwoofer
vermogen: 600 watt
sensitivity: 89 dB
magneet: 80 Oz
Free air subwoofer.
Това намерих за този бас.Баса не става за кутия.Обърни внимание на последното-Free air subwoofer.Можеш да го монтираш директно на кората отзад но за кутия на става(освен ако кутията няма задна стена

Може пак да се сложи в кутия всеки Опън-еър но ефекта е доста по-малък отколкото на бас който си е предназначен за кутия...
Опън-ейр си е за кора и толкоз...по принцип опъ-еърите които се прецакат или бръждят се слагат в кутия...защото пак свирят но бръжденето не се чува...
и като говорим за това- имам една 12ка Кенууд която си свири нормално но бръжди доста...опен-ейр е..носих я да я оправят но казаха че не става..и че би могла да се сложи в бас да свири..
20лева я давам...някой ако иска
Опън-ейр си е за кора и толкоз...по принцип опъ-еърите които се прецакат или бръждят се слагат в кутия...защото пак свирят но бръжденето не се чува...

и като говорим за това- имам една 12ка Кенууд която си свири нормално но бръжди доста...опен-ейр е..носих я да я оправят но казаха че не става..и че би могла да се сложи в бас да свири..
20лева я давам...някой ако иска

- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
виж сега този говорител спокойно си го слагаш в кутия,той не е за кора,бъркат те.Та кутията трябва да има вътрешен обем от 28лита и стандартен басрефлекс с диаметър 78мм и дължина 110мм(продават ги навсякъде).Успех.Ето и thiele-small параметрите:
Fs=38Hz
VAS=34ltr.
Qts=0.33
Fs=38Hz
VAS=34ltr.
Qts=0.33

0889424666
Багодара за инфото .
Значи bodan ми даде и той малко инфо : кутия 34л и басрефлекс 3"/8"
Аз направих една кутия 35л отвор 6.5см(не бас рефлекс ами просто отвор) и сложих баса в нея пуснах усилих го и от баса започна да се чува много странен звук някакво дрънкане (като че ли съм си сложил пръста на него и той дранчи. Когато го вдигнах леко от кутията и налягането в нея стана по-малко баса си свирвше супер. От какво може да е това

Значи bodan ми даде и той малко инфо : кутия 34л и басрефлекс 3"/8"
Аз направих една кутия 35л отвор 6.5см(не бас рефлекс ами просто отвор) и сложих баса в нея пуснах усилих го и от баса започна да се чува много странен звук някакво дрънкане (като че ли съм си сложил пръста на него и той дранчи. Когато го вдигнах леко от кутията и налягането в нея стана по-малко баса си свирвше супер. От какво може да е това

7 мнения
• Страница 1 от 1