Проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем
Почитатели на бмв имам странен проблем затова се обръщам към вас за помощ.
Имам бмв 318 тдс. Преди две седмици го прибрах в гаража си и не съм я карал до преди два дена, когато ми се наложи да пътувам. Опитах се да запаля, но установих, че акумулатора е паднал. Заредих го, но и след това не запали. Проблема е, че стартера изобщо не зъвэрта и няма признаци че му се подава ток. При подаден контакг таблото свети нормално, но след завъртане на старт стартера не върти. Ако някой може да ми каже нещо по въпроса.
Имам бмв 318 тдс. Преди две седмици го прибрах в гаража си и не съм я карал до преди два дена, когато ми се наложи да пътувам. Опитах се да запаля, но установих, че акумулатора е паднал. Заредих го, но и след това не запали. Проблема е, че стартера изобщо не зъвэрта и няма признаци че му се подава ток. При подаден контакг таблото свети нормално, но след завъртане на старт стартера не върти. Ако някой може да ми каже нещо по въпроса.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Вероятно акумулатор, при дефектирала клетка става 10 волта и дотам, свети и цъка ама не пали..,замери го!
Това съм го изпитвал на бензинка, а дизела си иска още повече ток при палене.

Това съм го изпитвал на бензинка, а дизела си иска още повече ток при палене.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Има голяма вероятност и от стартера да е !
Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем
Замерих акумулатора след заряд и той отчете 12, 80 и продължи нагоре, което показа, че е добре
- agent smit
- младши ентусиаст
-
Миро 40 написа:Замерих акумулатора след заряд и той отчете 12, 80 и продължи нагоре, което показа, че е добре
Давайки това напрежение не значи, че ще подаде и необходимия ток към стртера. Смени акумулатора ако искаш да си решиш проблема.
Най-възможно да е от акумулатора. Въпреки, че е на една година е бг Монбат от жълтите. Един вече смених в гаранция, докато беше на три месеца. Този явно също е издал багажа. Казаха ми, че тези излезли несполочливи и вече не ги произвеждат. Вторият е още в гаранция, но най-вероятно ще ми предложат пак от този тип. Преди малко го измерих и показа между 9 и 11. Това може би показва мъртва клетка. Друго, което прави впечатление, че лампите по таблото светят по-слабо.
- EDS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 3.0SD
- Мечтае да кара: Koenigsegg
- Детайли за колата: X3 3.0.SD стокова.. засега ;)
Колега не разбрах при стартиране на двигателя стартера изобщо ли не върти - питам защото дори и при много слаб заряд при стартиране стартера прави опит да върти естествено докато не скапе съвсем акумулатора .Ако при зареден акумулатор не ти върти изобщо(нищо не се чува) може ротора да се е скапал - като цяло целия стартер е скъпа част но в повечето случаи скапан стартер не значи скапан на 100% а най често или четки или ротор ! Признаците на скапани четки са че звука при палене на колата се променя и се усеща с просто ухо а лошото е че ако не се вземат мерки на време това води до скапване на ротора поне при мен стана така - ремонт ми излезе 160 лева - нов ротор + нови четки + монтажа
.Зареди акумулатора и пробвай да запалиш и пиши какво е станало 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Мен като ми падне акумолатора и се опитам да въртя почва да цъка , или завърта съвсем леко и почва да цъка.. така че според мен или е супер прецакан или си виж стартера.

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Миро 40 написа:Най-възможно да е от акумулатора. Въпреки, че е на една година е бг Монбат от жълтите. Един вече смених в гаранция, докато беше на три месеца. Този явно също е издал багажа. Казаха ми, че тези излезли несполочливи и вече не ги произвеждат. Вторият е още в гаранция, но най-вероятно ще ми предложат пак от този тип. Преди малко го измерих и показа между 9 и 11. Това може би показва мъртва клетка. Друго, което прави впечатление, че лампите по таблото светят по-слабо.
Това вече трябва да ти покаже да си купиш EXIDE

Ето го exella , за твойта кола по каталога дават 85 ah exella e с 760 ампера пусков ток което е предостатъчно да си палиш от рас (btw бас ловя че монбата ти няма и 500 ампера пусков )

I'm slowly drifting

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Така стартера акумулатора ясно,а никой ли не се запита дали няма проблем в контактния ключ?
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Колеги, един приятел днес ми каза, че проблема може да е от ИМОБИЛАЙЗЕРА. Възможно ли е това?
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
DirtySouth написа:Миро 40 написа:Най-възможно да е от акумулатора. Въпреки, че е на една година е бг Монбат от жълтите. Един вече смених в гаранция, докато беше на три месеца. Този явно също е издал багажа. Казаха ми, че тези излезли несполочливи и вече не ги произвеждат. Вторият е още в гаранция, но най-вероятно ще ми предложат пак от този тип. Преди малко го измерих и показа между 9 и 11. Това може би показва мъртва клетка. Друго, което прави впечатление, че лампите по таблото светят по-слабо.
Това вече трябва да ти покаже да си купиш EXIDEEXELL ако се бръкнеш малко повече за една X-tra най-добре !
Ето го exella , за твойта кола по каталога дават 85 ah exella e с 760 ампера пусков ток което е предостатъчно да си палиш от рас (btw бас ловя че монбата ти няма и 500 ампера пусков )
каква му е ценичката на това нещо ?

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2