Референдум за стоп на ТИРовете през уикендите...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Референдум за стоп на ТИРовете през уикендите...

Мнение от SKISA » 05 Окт 2008, 18:12

има някаква инициатива ,подета от габрово ,за която прочетох днес...
той спора е стар ,но явно и други хора мислят по него.
то работата е ,че се гласува с да или не дали тировете да могат да се движат през почивни дни по пътищата...!!!
аз отдавна копнея като изляза събота,неделя или по празници да не се влача зад колона ,предизвикана от камионите....!! така е в доста голяма част от европа. хората пътуват доста в почивните и не искат да им се пречкат камиони. мисля,че е правилно ,защото и без тва трудно се кара по наще псевдопътища!!
имайки впредвид ,че работата ми е свързана точно с превози с камиони няма как някой да ме обвини в пристрастие...!!! знам ,че ако тази забрана влезе в сила ще ни отпаднат 4 дни в месеца/ние караме само събота-без неделя/ и това ще доведе до спад на приходите,но в по-дълъг период от време/ до 1г/ нещата ще се върнат като печалба,защото в крайна сметка клиента трябва да си закара стоката до получателя и ще вдигне цената и така или ще се купят още камиони ,за да я закарат през седмицата или ще сложа повече шофьори на камион ,за да се движат повече ...!!
така че ако искате да се движите по-спокойно в почивните и да не ви се мотат камиони по пътя: гласувайте с смс на : 171200
а ако искате тате ви шофера да кара и в почивните и да изкарва повече кинти с риск за живота си след 12часови преходи гласувайте против тази забрана на : 171201

смс-те не са с добавена стойност ,а на цената на нормален смс.
надявам се човека като ги събере да ги занесе на дупетатите и да земат да се замислят малко....!!! щото те референдум за нищо не щат да правят....!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 05 Окт 2008, 18:22

общо взето ако забраната се направи като хората тя не оказва чак толкова влияние на превозите с тир,защото е съобразена с лятото и зимата/часовете за забрана започват от различно време/ . ак отира превозва опасен товар или бързоразваляем или мадицински спешни пратки се допуска да се движи. по този начин най-натовареното време за каране през съботите и неделите и в началото и края на празници или повече почивни дни се освобождава от една огромна тапа,каквато са тировете на пътя. и ако някой каже ,че това ще погуби превозвачи-лъже! аз сметката съм я правил още реди година и не е толкова страшно,а и ако някой фалира от това начи си е бил за фалит и без това. освен това така ще бъдат принудени фирмите и шофьорите да спазват задължителната по закон почивка на седмица и ще са по-безопасни...!!в момента това не се прави и резултатите доста често са плачевни. мойте шофьори всеки ден ми разказват за случки от цяла българия ,за катастрофи и какво ли не и направо ми изтръпва главата...! опитвам се да ги държа в законовите норми ,но това е трудно ,заради конкуренцията ,а тази забрана ще реши въпроса кардинално...!
п.с. не е толкова страшно 15 стинки ,но ако ви се свидят-просто си кажете мнението в темата-се ще е от полза....

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от Znajko » 05 Окт 2008, 19:38

Аз съм твърдо ЗА!
///M Club Member

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 05 Окт 2008, 19:44

Радвам се че тук има някви бегли форми за сформирването на няква гражданска общност, но има къде къде по-важни въпроси като пътищата . Слагат камери, а нека до морето всяка година да e луда надпревара и се трепим като комари. На мен лично не ми пречат камионите, понеже не са единствените, ако се спрат каруците и пенсиите шофьори дето карат с 20 или щот всички се опитват да избегнат кратерите по пътищата може и да има ефект, ама само от тировете не виждам смисъл.

младши ентусиаст
Аватар

Re: ре

Мнение от NStorm » 05 Окт 2008, 19:55

Znajko написа:Аз съм твърдо ЗА!
21/02/08...speechless

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 05 Окт 2008, 21:02

Гласувах на 171200 и от двата телефона, ама по добре да имаше номер където да се гласува за да ни построят пътища...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 05 Окт 2008, 21:06

acer написа:Радвам се че тук има някви бегли форми за сформирването на няква гражданска общност, но има къде къде по-важни въпроси като пътищата . Слагат камери, а нека до морето всяка година да e луда надпревара и се трепим като комари. На мен лично не ми пречат камионите, понеже не са единствените, ако се спрат каруците и пенсиите шофьори дето карат с 20 или щот всички се опитват да избегнат кратерите по пътищата може и да има ефект, ама само от тировете не виждам смисъл.
до някаде си прав но без камиони е направо рай,трябва да се спрат како е по цяла Европа

Аватар

Мнение от SKISA » 05 Окт 2008, 21:18

още първият път,когато ви се случи да отидете в германия с кола ще забележите разликата без камиони...!! има и друго нещо-шофьорите на камиони карат много!!ма наистина много!!! вие се уморявате да отидете до морето и обратно-със сигурност!!те го правят някои всеки ден!! и понеже са лакоми -не спират сами!! трябва някой да ги спре. просто е адски сюрреалистично човек,който ръководи камиони и шофьори да ви призовава за това ,но е факт!!! наистина знам за какво става въпрос и съм убеден ,че ще е добре за всички нас...!!вярно е ,че пътищата са ни кьопави ,но понеже тия леваци ще покрият парите и малка част ще отидат за инфраструктурни проекти\всъщност голяма част ще идат ,ма в нечий джоб\ и понеже няма да има промяна голяма -аз бих заложил докато получим магистрали с по 4-5 платна да спрем камионите в събота и неделя...!!!
просто не мога да разчитам на правителството да оправи скоро пътищата....!! майка ми ,която е над 60 годишна е правила дипломна работа в строителния върху изчисления на колоните на витиня на моста....!!! а знаете ли колко години след това минах по тоя мост....!?!? близо 25г след това!!! и ако с тия темпове направят и магистрлата до морето и другите лъчове......просто не ми се чака!!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 05 Окт 2008, 21:26

acer написа:Радвам се че тук има някви бегли форми за сформирването на няква гражданска общност, но има къде къде по-важни въпроси като пътищата . Слагат камери, а нека до морето всяка година да e луда надпревара и се трепим като комари. На мен лично не ми пречат камионите, понеже не са единствените, ако се спрат каруците и пенсиите шофьори дето карат с 20 или щот всички се опитват да избегнат кратерите по пътищата може и да има ефект, ама само от тировете не виждам смисъл.

колега,аз тая година щях да се пенсионирам....!!! съвсем сериозно-ако бях останал на тази работа от 91ва -сега щях да съм пенсионер!! искаш ли да се пробваме на каквото кажеш кой кара по-добре от двамата....!!?? :winky:
проблемът не е във възрастта на шофьорите ,а в уменията и умората им...!! и в огромното им количество на пътя...

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 06 Окт 2008, 0:40

SKISA написа:

колега,аз тая година щях да се пенсионирам....!!! съвсем сериозно-ако бях останал на тази работа от 91ва -сега щях да съм пенсионер!! искаш ли да се пробваме на каквото кажеш кой кара по-добре от двамата....!!?? :winky:
проблемът не е във възрастта на шофьорите ,а в уменията и умората им...!! и в огромното им количество на пътя...

и аз мисля 4е проблема не е 4е един 4овек е пенсионер и трябва да спре да кара , а просто като усети 4е не става за Шофер да се откаже сам .Например имам един познат който е на около хм нз дале4е след пенсионерската възраст и кара много пове4е от някои мои приятели :D
а истината е 4е пътиЩата са ни скапани .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Окт 2008, 1:02

Абе, отворко, ще ти скъсам дупето. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Има ги всякви виждал съм бабета прегърнали кормилото, вирнали нос напред и един втренчен поглед в една точка... изглеждат замечтани - бягам от тях бързо.. :lol: Вярно е с тая наша изпълнителна дейност, пътища арни скоро няма да видим, освен ако не скокнем на бунт и всичките прасета на мезета. :winky:

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 06 Окт 2008, 3:48

acer написа:освен ако не скокнем на бунт и всичките прасета на мезета. :winky:

За това съм съгласен :mhihi: , а по темата съм ЗА спирането на камионите да пътуват през почивните дни!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 06 Окт 2008, 8:18

За спирането твърдо,просто нямамае инфраструктурата,днес пътувах до софия ужас,камьон изпреварва камьон с 60 на магистралата/тя една магистрала с по две ленти да умреш от смях де/!Но, за съжаление интересите по горните етажи на власта са много по-големи и по-важни от тези на обикновенните хора,жалко че всички горе са забравили че са там да служат на хората а не обратното!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Окт 2008, 9:20

acer написа:Абе, отворко, ще ти скъсам дупето. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Има ги всякви виждал съм бабета прегърнали кормилото, вирнали нос напред и един втренчен поглед в една точка... изглеждат замечтани - бягам от тях бързо.. :lol: Вярно е с тая наша изпълнителна дейност, пътища арни скоро няма да видим, освен ако не скокнем на бунт и всичките прасета на мезета. :winky:

леко с епитетите...! ако искаш-пробвай...! един човек може да е добър шофьор и до 70г и дори малко над тях...! а има пенсионирани летци на 37 и познай дали ше си по-добър..! сигурно около 95% от липсващите мантинели на завоите за самоков са отнесени в реката от дупета на по 20г...!!тва,обаче не значи ,че хората на 20 не трябва да карат. ако искаш-отвори друга тема за млади и стари и ше поспорим без да се обиждаме..!!
а проблема с тировете е проблем и на държавата-не е само на единиците в обществото. вярно е ,че те трябва да си свършат работата,но и трабвя да се остави на другите водачи пролука да могат и те да карат...! това е измислено-нема нужда да откриваме топлата вода. да не говорим ,че огромна част от автопарка е полуумрял и едва спира. бъдете сигурни и че поддръжката е колкото да се закрепи да върви...!! правя си изводите по разходите,защото аз за почти нови камиони на по 2-3г харча по около 800лв на месец за поддръжка ,а имам колеги ,които тва им е бюджета за половин година. представете си тия камиони как се движат .

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Окт 2008, 11:06

Споко човече само се шегувам. :)
Вярно е няма как да спорим за възрастовата група, просто има добри и лоши шофьори, може би трябва да се минава някакъв периодичен изпит за да се отсяват... Така загина една позната, младо момиче с бъдеще, щот оня имаше диоптър 10...
2 пъти съм правил луди маневри за да избегна пенсионери каращи в насрещното движение и то на 3-лентов еднопосочен път... детелина..
Ще пратя смс, щото така ще намалее % на заспалите турски тираджии от които най-много ме е страх.

Следваща

Назад към Извън Темата