нямам съединител!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

нямам съединител!

Мнение от boy80 » 05 Окт 2008, 16:32

Колеги пак проблем и ми трябва помощ.
За 3-ти път ми се случва да ми изчезва съединителя.Първия път когато го направи звъннах на майстора да си запаза час да го прави ,а той ми каза да си долея спирачна течност и да помпам на педала докато не дойде,така и стана оправи се.Това се случи преди 6 месеца ,но за последните 2 седмици ми се случва 2 пъти гледах от каде може да ми губи течноста,но не мога да вида да има теч.На казанчето ми показва,че ми е на max,но като почна да доливам 150мл си ги поема и след 15 мин помпане съединителя си се оправя.От къде и как мога да си го оправя,защотот не ми се чакак някой майстор 3 седмици да ми се мотае.
Благодаря предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 05 Окт 2008, 16:42

сигурно са ти заминали гуми4ките на помпата,опитаи да обезвъздушиш системата от долната помпа и ако нестава си я смени с нова

Потребител
Аватар

Мнение от boy80 » 05 Окт 2008, 17:06

petio_bmw 318is написа:сигурно са ти заминали гуми4ките на помпата,опитаи да обезвъздушиш системата от долната помпа и ако нестава си я смени с нова

Колега не съм много в час и може да прозвучи малко тъп въпроса ,но как става обевъздушаването и гумичките след като свала помпата отдолу къде се намират? :uups:

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 05 Окт 2008, 17:11

Евентуално отляво на скоростната кутия може да потърсиш :mhihi: а при помпата има продка за обезвъздушаване (като на спирачките същата процедура е) само като обезвъздушавате следете нивото на течността да не стане авария ако свърши трябва цялата система да се обезвъздуши!!!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 05 Окт 2008, 17:45

гуми4ките са в помпата вътре,а за обезвъздушаването колегата ти е казал за пробката и как става.щом неразбираш неотваряи помпата и ако пак има6 проблеми си я смени с нова ,а в твоя слу4аи като не си в 4ас иди в сервиз наи-добре

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 05 Окт 2008, 17:55

Ако има проблеми да го направи сам застава на позицията на е30 ката от подписа ми и му оправям проблемите ако се интересуваш лс!
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

Потребител
Аватар

Мнение от boy80 » 05 Окт 2008, 18:15

remaka написа:Ако има проблеми да го направи сам застава на позицията на е30 ката от подписа ми и му оправям проблемите ако се интересуваш лс!

Благодаря за помоща колеги.Мисла че ще се справа ако нещо хептем го закъсам ще драсна едно Л.С.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: нямам съединител!

Мнение от zigzag22 » 14 Окт 2008, 11:12

boy80 написа:Колеги пак проблем и ми трябва помощ.
За 3-ти път ми се случва да ми изчезва съединителя.Първия път когато го направи звъннах на майстора да си запаза час да го прави ,а той ми каза да си долея спирачна течност и да помпам на педала докато не дойде,така и стана оправи се.Това се случи преди 6 месеца ,но за последните 2 седмици ми се случва 2 пъти гледах от каде може да ми губи течноста,но не мога да вида да има теч.На казанчето ми показва,че ми е на max,но като почна да доливам 150мл си ги поема и след 15 мин помпане съединителя си се оправя.От къде и как мога да си го оправя,защотот не ми се чакак някой майстор 3 седмици да ми се мотае.
Благодаря предварително!
Аз имах същия проблем и искам само да попитам за да не отварям нова тема :1 каква марка спира4на те4ност да сложа и 2 те4носта за спира4ките и съединителя една и съща ли е и се налива на едно и също място ли ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Acoto® » 14 Окт 2008, 13:57

Абе не са май гумичките :mhihi: , ами износят ли ти се накладките и нивото респективно в казанчето за спирачната течност пада, а тръбичката за съединителя е точно по средата, тоест си може би за смяна на накладките, провери все пак за течове някъде, виж накладките как са и чак тогава се замисляй за помпа.

ПС. Има и друго ако сега само долееш спирачна течност, при положение че си с доста износени накладки, при самата смяна на накладките, когато се съберат буталцата на спирачните апарати, течността ще прелее от казанчето, а тва е гадна работа.
AcoTo®

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от M.J. » 14 Окт 2008, 19:52

Acoto® написа:Абе не са май гумичките :mhihi: , ами износят ли ти се накладките и нивото респективно в казанчето за спирачната течност пада, а тръбичката за съединителя е точно по средата, тоест си може би за смяна на накладките, провери все пак за течове някъде, виж накладките как са и чак тогава се замисляй за помпа.

ПС. Има и друго ако сега само долееш спирачна течност, при положение че си с доста износени накладки, при самата смяна на накладките, когато се съберат буталцата на спирачните апарати, течността ще прелее от казанчето, а тва е гадна работа.
Той колегата казва че му го прави за 3-ти път и долива тичност значи надали са накладки на мен ми намирисва на помпа

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 14 Окт 2008, 23:09

И на мен ми прилича на помпа,но помпата когато е,оставя отпечатък на земята,а ако няма,има възможност да е от износени накладки.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Миро 40 » 14 Окт 2008, 23:19

Колега, преди мен друг ти препоръча да си обезвъдушиш системата. Под купето, до скоросната кутия има пробка за обезвъздушаване, която ще ти реши проблема, само следи течноста в казанчето да е пълно. Аз го патих това чудо и пак един приятел ме светна за това. Гаранция

Потребител
Аватар

Мнение от Миро 40 » 14 Окт 2008, 23:23

Течността за спирачките и съединителя е една и се налива на едно и също място.
Аз имах този проблем. Когато не карах в продължение на седмица две и после, когато река да пътува, при запалване съединителят ми падаше долу и не може да се включи на скорост
Гарантирам, че е за обезвъздушаване.

Назад към E36