Загубени документи!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: .....
Мечтае да кара: X6M

Загубени документи!!

Мнение от 33k » 02 Окт 2008, 15:00

Вчера си загубих всички документи (книжка, лична карта, документи на колата). Претърсих къде ли не ама нищо не намерих. Имаше и пари в документите и едва ли някой ще отиде в полицията да ги върне.

За личната карта и книжката ми е ясно как става ваденето на нови, само незнам гражданската и прегледа наново ли трябва да ходя да ми ги правят или може да се извадят някакси :( :help:
ако някой е запоознат ще съм благодарен да сподели
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA

Мнение от djoni82 » 02 Окт 2008, 15:25

Не няма да те накарат да си вадиш нова застраховка и преглед
Миналата година и аз минах по същият път ;)
Изображение
В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 02 Окт 2008, 17:19

Питай Dovizioso тои имаше проблем със застраховката ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Re: Загубени документи!!

Мнение от BT9028BA » 03 Окт 2008, 0:06

33k написа:Вчера си загубих всички документи (книжка, лична карта, документи на колата). Претърсих къде ли не ама нищо не намерих. Имаше и пари в документите и едва ли някой ще отиде в полицията да ги върне.

За личната карта и книжката ми е ясно как става ваденето на нови, само незнам гражданската и прегледа наново ли трябва да ходя да ми ги правят или може да се извадят някакси :( :help:
ако някой е запоознат ще съм благодарен да сподели

Ицо отиваш където са ти направили Гразданската и от там ще ти извадят копие на което ще има печат и ще пише вярно с оригинала - нема да ти вземат и стотинка дори

А за прегледа пак се вади копие

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 03 Окт 2008, 0:25

Колеги, искам да ви дам един съвет - направете си копия на документите и карайте с тях . Като Ви се направят полицаите на обидени казвайте ,че в Европа е така . .... Между другото ако ви откраднат колата заедно с талона каското не важи..Но дори и да Ви глобят сумите са минимални спрямо нервите по подновяването . Така съм вече над 10 години .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 03 Окт 2008, 0:34

И аз бях така скор.За копие на гражданската не ми взеха нищо,а за пргледа в КАТ ми казаха да карам така нали имало стикер на предното стъкло :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 03 Окт 2008, 8:16

И аз скоро минах по пътя.....та :

Прегледа се вади НАНОВО , няма дубликат ! 30 кинта.
Талона се вади дубликат - 14 лева .
Гражданската се вади дубликат като се плаща 10 лева или 5 за ново талонче и нови лепенки.
Книжката се вади наново бърза поръчка - 40 лева.
Лична карта бърза за три дни - 23 или нещо такова.
Такси около 10 лева за банките.

Ако имаш кредитни карти и те имат застраховка покриват всичко гореизборено , ако не ........ плащаш дядо попе .
Кредитните карти са по 30 лева на брой.

НАЙ ВАЖНОТО !
Отиваш в едно районно , там където живееш най добре , а не като мен да хамалуваш ... и казваш ,че са ти откраднали документите в еди кое си кафе , което си харесаш..Мислиш историята как е станала щото ще я пишеш 300 пъти след това ,,демек тряя да е като истинска та даже и ти да си повярваш , и след 3 4 5 дни от РПУто ще ти извадят документ с който показваш че си пострадал при престъпление -3лева :mhihi: .

Нямаш право да караш с тоя лист , аз карах 2 месеца....
Ем това е , ай със здраве !

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Окт 2008, 8:30

klintan66 написа:Колеги, искам да ви дам един съвет - направете си копия на документите и карайте с тях . Като Ви се направят полицаите на обидени казвайте ,че в Европа е така . .... Между другото ако ви откраднат колата заедно с талона каското не важи..Но дори и да Ви глобят сумите са минимални спрямо нервите по подновяването . Така съм вече над 10 години .

да ,ма като изджустира един отзад жена ми на 4ти км и ченгетата и изджасаха акт ,че не си носи полицата за застраховката-ти мани самото картонче и копия...!! имала си е в нея зеленото за гражданската ,има си стикер на стъклото и ония написаха акт ,че не носи самата оригинална полица....!!! а на сичко отгоре другият виновен...!! така че с копия ше береш ядове не само като те спрат ,а и като те чукне некой...!!!
открадната кола с талон в нея- в алианц плащат ,но по-малко от оцененета стойност с около 20%....!! за тва си има малко талонче да си го носиш в портфейла ,а големият седи дома...!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 33k » 03 Окт 2008, 11:25

Документите са намерени!
Снощи ми се обади човека който ги е намерил хвърлени до един контейнер без тефтерчето и без 100-те лева които бяха при документите, но всичко друго си беше там. добре че бях оставил мои визитки там и добре че ги е намерил добър човек :lalala:
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 03 Окт 2008, 12:25

33k написа:Документите са намерени!
Снощи ми се обади човека който ги е намерил хвърлени до един контейнер без тефтерчето и без 100-те лева които бяха при документите, но всичко друго си беше там. добре че бях оставил мои визитки там и добре че ги е намерил добър човек :lalala:

Айде браво, ше черпиш ;) аз тъкмо се бях замислила какво, как групирано и къде сложено да нося...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 33k » 03 Окт 2008, 13:43

Apassionata написа:

Айде браво, ше черпиш ;) аз тъкмо се бях замислила какво, как групирано и къде сложено да нося...

:bchug: :bchug: :bchug: :bchug: почерпка ще има голяма :winky:
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 03 Окт 2008, 14:20

33k написа:
Apassionata написа:

На едно приятелче също му бяха намерили документите. И него го беше яд, че е дал само 20 лв на добрия човечец, който му е спестил всички тези мъки по българската смотана бюрократщина.

Аз моите документи ги държа в портфейла си и това ми помага доста.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 33k » 03 Окт 2008, 14:24

Runnaway написа:
33k написа:
Apassionata написа:

На едно приятелче също му бяха намерили документите. И него го беше яд, че е дал само 20 лв на добрия човечец, който му е спестил всички тези мъки по българската смотана бюрократщина.

Важното е че си спестих ядовете докато извадя нови документи.. даже му давах на човека 50лв да се почерпи и той каза че били много и едва взе само 20 :D
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 03 Окт 2008, 14:51

Runnaway написа:

и аз мойте ги държах в портфейла, докато не ми го откраднаха заедно със всички други документи... Сега Личната ми карта е отделно, Книжката с талона също, та ако нещо изчезне / откраднат, загубя/ да не са абсолютно всички, та и парите също... но ние жените сме с чанти и сто джобчета в тях... друг е въпроса, че винаги могат да ти гепят цялата чанта :mhihi: И съвсем друг че като имаш пет чанти и почнеш да прехвърляш нещата от едната в другата все нещо си забравил/а/ :mhihi: :mhihi: :mhihi: И после, шаш, къде ми е еди кво си... :uups:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Окт 2008, 16:01

klintan66 написа:Колеги, искам да ви дам един съвет - направете си копия на документите и карайте с тях . Като Ви се направят полицаите на обидени казвайте ,че в Европа е така . .... Между другото ако ви откраднат колата заедно с талона каското не важи..Но дори и да Ви глобят сумите са минимални спрямо нервите по подновяването . Така съм вече над 10 години .

е добре де ако ми пишат акт дали ще се навият на ксерокопирано талонче :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата