Малък въпрос...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Дружба Тийм
Аватар

Малък въпрос...

Мнение от Reportera » 02 Окт 2008, 22:18

Какво ти е нужно за да откриеш фирма?Какви дикументи са нужни?Има ли някакъв вид фирма която се занимава с регистрации на фирми?След като откриеш фирмата как седят нещата с осигуряването,трябва ли да си правя трудов договор или е по някакъв друг начин?

Може и да се сетя други неща да питам,но за сега това.Трябва ми информацията понеже умувам по един проект :)Благодаря предварително на отделилите ми време и внимание :)
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 02 Окт 2008, 22:30

Мисля ,че най -лесно и евтино е ЕТ -едноличен търговец,който е неограничено отговорен-тоест с всичко,което притежава на негово име.Следващото би трябвало да е ООД-то,където отговорността е ограничена до размера на активите на фирмата,но се изисква мин.уставен кашитал,последно май беше 5000 лв.Най-добре се обърни към адвокат,не мисля че е много скъпо :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 02 Окт 2008, 23:32

оод-е за 2-ма или повече,акоиска да е само негова фирмата и да отговаря само със имуществото на фирмата му трябва еоод

аз обаче се чуда ако регна еоод и направа неква глупост и примено-идва банката ад прибира имуществото на фирмата да речеме то е кола и 2 бюра и 2000 лева във банката,обаче то не покрива почти нищо о задълженията на фирмата към банката,а аз приежавам 2 апартамента но те не с на фирмата а са си мой,та въпроса ми е дали банката ще посегне да ми зима и апартаментите за да си върне парите ?????
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 03 Окт 2008, 8:27

си4ките са еднакво лесни ве4е за отваряне зависи за какво ще я полва фирмата дали изкаш да си регистриран по ддс или няма да тие нужно тогава ве4е избираш между еоод по ддс или ет там сущо може но с допулнителна молаба така4е даи пове4е инфо с какво мислиш да се занимаваш за полу4иш по то4на информация
ИзображениеИзображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Окт 2008, 8:33

Scott написа:оод-е за 2-ма или повече,акоиска да е само негова фирмата и да отговаря само със имуществото на фирмата му трябва еоод

аз обаче се чуда ако регна еоод и направа неква глупост и примено-идва банката ад прибира имуществото на фирмата да речеме то е кола и 2 бюра и 2000 лева във банката,обаче то не покрива почти нищо о задълженията на фирмата към банката,а аз приежавам 2 апартамента но те не с на фирмата а са си мой,та въпроса ми е дали банката ще посегне да ми зима и апартаментите за да си върне парите ?????

нема да ти ги земе-нали за тва е ограничената отговорност...!!ше тръгне да те съди и ако спечели и ако и ги присъдат може и да земе нещо,ма тва нали знаеш кога ше стане с наще съдилища...!!а ти през тва време ше си шитнал апартаментите на баба ти на името и ше земат дедовия....!!
5те хил лв капитал за откриване можеш да земеш на заем от некой приятел ако ги нямаш и след един месец като мине регистрацията ги теглиш и му ги връщаш и си готов. секи адвокат за около 200лв ше ти регистрира еоод или ет....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 03 Окт 2008, 8:45

колеги да вмъкна и аз нещо,зна4и регистрация около 200лв.такали а истинали е,4е мога да регистрирам кола на фирмата и да избегна голяма 4аст от акциза,някой запознатлие как стоят нещата? :)

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 03 Окт 2008, 8:45

SKISA написа:
Scott написа:оод-е за 2-ма или повече,акоиска да е само негова фирмата и да отговаря само със имуществото на фирмата му трябва еоод

нема да ти ги земе-нали за тва е ограничената отговорност...!!ше тръгне да те съди и ако спечели и ако и ги присъдат може и да земе нещо,ма тва нали знаеш кога ше стане с наще съдилища...!!а ти през тва време ше си шитнал апартаментите на баба ти на името и ше земат дедовия....!!
5те хил лв капитал за откриване можеш да земеш на заем от некой приятел ако ги нямаш и след един месец като мине регистрацията ги теглиш и му ги връщаш и си готов. секи адвокат за около 200лв ше ти регистрира еоод или ет....

Даже не е и месец, аз си ги прибрах след 2 седмици и нещо...

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Окт 2008, 9:06

vanioboy написа:колеги да вмъкна и аз нещо,зна4и регистрация около 200лв.такали а истинали е,4е мога да регистрирам кола на фирмата и да избегна голяма 4аст от акциза,някой запознатлие как стоят нещата? :)

акциза посмъртно не можеш да го избегнеш! освен ако не излъжеш документално с конете...!!няма значение колата дали е на фирма или на физическо лице-акциза си се плаща...!!там ония игри с ддс-то се правят с разни допълнителни седалки за 7 места да стане ,ма тва е дива работа. или пък ако си регистрираш фирмата като рент-а кар и ти минава за разход сичко ....!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 03 Окт 2008, 9:33

:confused: мерси за отговора,не 4е ми олекна,ще се наложи да продължавам да лъжа държавата,просто бях до4ул нещо такова.

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 03 Окт 2008, 9:37

принципно с един приятел умуваме да си регистрираме фирма за да може да отворим магазин.А след това може и втори.Магазина няма да е хранителен.Как ще е по добре фирмата да се води на един на името или и на 2-мата.При оод може ли да сме 2-ма собственици?Какви са разходите по откриването на фирма.200лв за адвокат и какви други средства са необходими за откриване говора чисто документална.И как седят нещата със трудовите договори на мен и моя приятел примерно?
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 03 Окт 2008, 9:44

щом е оод е и на двамата...!естествено! вече вие може да си решите кой колко дяла да има-примерно ти-60% ,той-40% или сякакви други варианти...!! при оод може и 100 собственици да сте-при еоод е само един! разходите много грубо са някъде към 7-800лв...!! трудови договори нямате вие-се пак сте собственици-имате си там осигуровки и данъци...!! най-добре си наеми адвокат -той ще те светне по въпросите за процедурите и документите и ще ти задвижи регистрацията....! не е безбожно скъпо....

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 03 Окт 2008, 11:07

благодаря за отговорите и отделеното време.Това ме интересуваше горе долу за първоначалните разходи по регистрацията и как стоят нещата с осигуровки.Благодаря отново :) Ако някой се сети нещо допълнително което може да е от полза да го знам ще се радвам да го сподели :)

поздрави

Изображение

Назад към Извън Темата