BMW - кола за всеки работещ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

BMW - кола за всеки работещ?

Мнение от LizarD » 01 Окт 2008, 20:34

С тази тема искам да пообсъждаме именно дали е нормално в една държава в ЕС, човек, който работи на 12 часа в химически завод, да няма възможност да си купи поне базова тройка или петица. (Не става въпрос за мен, а за един от родителите ми)

Не е ли нормално, всеки, който работи добра работа (нито чистач, нито директор) Примерно служител, да може да си позволи нова баварка? Не е ли по човешко тези хора да могат да си купуват базови но качествени коли... Или възприятието на българина е че трябва да си продадеш къщата на село, да дръпнеш заем или да играеш на черно за да постигнеш една от мечите си, а именно да се возиш в кола, а не в чек*я. Как мислите?
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Окт 2008, 21:10

кфо не ти харесва на държавата :lol: Трябва да се бачка по 25 часа на ден(ше ставаш един час по-рано) и след 60-70 години евентуално може би,кой знае .. :mhihi: Иначе сериозно,надяваме се след 10на 15 години това да е реалност :roll: ,дай боже :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Окт 2008, 21:13

аз така се надявам от 89та...!!! се викам-бе след 5г сме като немците...!! па те минаха три по пет и се сме си на тоя хал...!
заеби... :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 01 Окт 2008, 21:19

Надежда всяка тука оставете!
Нема стане поне докато сме живи ние, даже и за внуците ни едва ли ще стане :confused:
F**k them all!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 01 Окт 2008, 21:19

мдаа,засега сме в дъното на класацията -най бедна държава в ЕС,но пък сме първенеца по корупция,за сметка на това :( :(
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 01 Окт 2008, 21:21

SKISA написа:аз така се надявам от 89та...!!! се викам-бе след 5г сме като немците...!! па те минаха три по пет и се сме си на тоя хал...!
заеби... :confused:
Нали знаеш че никога нема да сме като немците :idea: Ако фюрери дойдат да поемат управлението може и да стане евентуално иначе няма шанс тая пумия да се промени :help:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Окт 2008, 21:26

колега,аз на тирани и на военни не залагам...!! бил съм-не стават!немат толко мозък...!!! требва още една разтърсваща зима като 97ма /а както върви тия ше я докарат с тая газ и парно/ и ако тоя път стане още по-напечено може и да се обърне историята. трябва здраво сътресение,а при нас трудно се получава.
аз не бих искал да съм немец-не искам да си лягам в 9ч всяка вечер и в 9,15 да ме гонят от ресторантите ,щот затварали...! не искам и живота ми да се върти около уикендската почивка в словения ,а през останалото време да съм като робот...!!! но ме блазни техният ред и чистота и прогнозируемост на живота...!!! и ако има как да се пренесат само хубавите неща тука ще съм щастлив...!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 01 Окт 2008, 21:38

Бе, не разбрахте ли, че като нас такъв народ с балканска кръв нема. :mhihi: Една германка викаше "Тука париии немаа, ама купона на макс братче" :mhihi: Радвам се, че умеем да се веселим дори и в сиви времена, а не сме като здуханите англичани и прочие, но стандарта наистина трябва да се вдигне. Трябва да се затегнат границите и да произвеждаме, това е начина. Яко експорт. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от LizarD » 01 Окт 2008, 21:38

Нечовешко е да купуваме боклуци постоянно. :( Предпочитам България да се казва Германия и да живея по добре. :(
Така де - това не е най големия проблем. Има много по гадни и от този но.... Искам България да бъде по добро място, ама ми писна да говоря. Искам да направя нещо. Всъщност какво мога да направя? Аз, излзиам навън, с 1 плакат на който пише тройната коалиция аут, в най добрия случей, наглите пиавици се махат и кво? Идват други, които са със същото БАЛКАНСКО, ТУРСКО и ЕГОИСТИЧНО мислене. Не се знае дори дали аз като отида няма да стана такъв, защото през целия ми живот съм лишаван от много неща.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 01 Окт 2008, 21:51

не е нормално разбира се.

бях на запад и нещата са къде къде по напред оттук.

затова завършвам след 2 години и се махам. не ми се живее скотски - живее ми се като гражданин на света през 21 век!

нашата държава няма оправяне - не може манталитета на народа е да прави далавери и мечтите на младите е да са мутри или фолк певици. това не е нормално, а жалко

ентусиаст
Аватар

Мнение от LizarD » 01 Окт 2008, 21:52

furiozo написа:не е нормално разбира се.

затова завършвам след 2 години и се махам. не ми се живее скотски - живее ми се като гражданин на света през 21 век!

нашата държава няма оправяне

Разкажи повече за навън. :( Чувствам се като в комунизма в тая държава скапана!
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 01 Окт 2008, 21:56

LizarD написа:
furiozo написа:не е нормално разбира се.

нашата държава няма оправяне

Разкажи повече за навън. :( Чувствам се като в комунизма в тая държава скапана!
аз си мислех да правя отделна тема,да споделя впечатления за Скандинавия (предимно Дания) и за Юга(испания),но като цяло мнозинството колеги са пътували и са видяли и не мисля че някой би научил нещо ново :roll:

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Окт 2008, 21:56

бате ,аз па ако ти разкажа за комунизма ше се чустваш като в мезозойската...!!! пак че не си заварил тато...!!!!
нъванка не е само рози и папрати-не се заблуждавайте! но ако има някъде ,където може да се успее истински-тва не е тука! иначе мързела и тапира си е мързел и тука и там....!! и на двете места ше лиже лайна...

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

Мнение от vladye » 01 Окт 2008, 21:58

Аз не знам за навън, но от Видин като отида в София или някой от по-големите градове имам чувстовто, че съм "навън". В по-малките градове и заплати и стандарт са толкова назад, че направо... Така че, има и по-зле от колкото си мислят някои.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 01 Окт 2008, 21:58

бях в америка - така наречената страна на неограчени възможности, която сега преживява криза.

работех за туристическа компания какво точно не знам дали е от значение, така че го прескачам. Само ще кажа, че работата не беше някакво бъхтене и мъчене. Водих се неквалифициран персонал, 1 вид един от наи низшите в йерархията на работещите. С парите, които изкарвах от нормален, спокоен, 8 часов работен ден + малко овъртайм си плащах мястото за живот, храната, и вс потребности и лизинга за колата която беше '05 мустангче.

ходех по моловете, пазарувах там, пазарувах в ебей и не чувствах финансово притеснение.

не бях задълго натам, но издигайки се в йерархията за работа пари щяха да се взимат доста повече. Няма го това напрежение, няма ги тия глупости като в България, непознато спокойствие поне за мен има там. И не смятам да робувам на нечии лайнари тук, държавата да се опитва да ме вкара в гроба, а съседа да гледа да го начука на жена ми! Това е мнението ми, на 1 млад човек.

Следваща

Назад към Извън Темата