Проверете си позицията на Дросела спрямо педала на газта!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 30 Сеп 2008, 21:57

zBoost написа:Е за чии като аз стигам прекъсвача и без да развивам тъпите болтове.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: че и аз си стигам прекъсва4а на първа и то само с съвсем леко подадена газ нема и половината педал натиснат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 30 Сеп 2008, 22:02

според мен разлика ще се усети от ис-ките нагоре

щото аз на 16-ката и пълна газ да й дам и половината газ да й дам все едно и също ускорение има :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

Мнение от emiche » 30 Сеп 2008, 22:04

zBoost написа:Е за чии като аз стигам прекъсвача и без да развивам тъпите болтове.
И надали някой е седнал да ми върти болтовете зад гаста да не му върви колата. И майстор незнам закво ще го прави тва там.

Е, то почти всички го стигат колега, но тук става дума за респонда или т.нар. РЯЗ :D
А между другото когато си сменях ст. моторче, агента който ми го монтира ми каза че са ми много високи оборотите на място и ми ги свали като пипа нвщо по дросела, и сега ми седят на 2мм от 500, и колата си работи много добре и равномерно, но на другите е36 са им по-високи, може ли да барам нещо по дросела и жилото и да ги вдигна или да не се занимаваме,а?
Изображение
Дизелите са мъртви души.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 98' e36 318i
Мечтае да кара: e36 ///M3
Детайли за колата: M43B18

Мнение от BMWMHartge » 30 Сеп 2008, 22:28

Zaho подкрепям те много си прав. Преди годинка на едно М40 като видяхме дросела при пълна газ претваряше, и селед 6к предърпваше а именно от дросела :)
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м20б20 90г
Мечтае да кара: е30 с38турбо

Мнение от BMWRACING » 30 Сеп 2008, 22:35

BMWMHartge написа:Zaho подкрепям те много си прав. Преди годинка на едно М40 като видяхме дросела при пълна газ претваряше, и селед 6к предърпваше а именно от дросела :)

аааа я разкажиии :D

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 30 Сеп 2008, 22:46

май щеме карате сега посред нощ да ходя да ровичкам колата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Мнение от inseCT » 30 Сеп 2008, 23:19

spens_82 написа:май щеме карате сега посред нощ да ходя да ровичкам колата :mhihi:

Аз вече съм си приготвил иструмента...и якето... :mhihi: Че и моя педал на газта е мн мек и има луфт некав отвратителен :ahah:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от inseCT » 30 Сеп 2008, 23:22

Zaho написа:Точно !

А жилото ако има нужда се натяга леко до момента преди да почне да отваря клапата или даже малко преди това за да няма луфт и там за по добър респонс на педала (разликата 6те е малка но все пак 6те я има ;) )

Добре де...за да си направя педала по твърд(резпонс да има повече,че е мек като нз кво :mhihi: )Кво тря да се прай,болта зад педала...или жилото да се бара... :help:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 30 Сеп 2008, 23:55

Мойто лично мнение е да не пипате нищо...тоя болт няма как да се развие/завие сам..така са го сметнали в завода,така са го направили...не откривате нищо ново,освен по-бързо ремонтче на двигателя,ма вие си знаете де...тука от ентусиаст нагоре сме се събрали все пак :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Окт 2008, 0:12

Zaho написа:...

Не на 1ва ами и на 5та го стигам.

Иначе оборотите въобще няма никва работа по тях, защото се регулират от ECU-то, жилото горе съм го стегнал да няма луфт просто и педала ми е достатъчно чувствителен без да съм пипал даже като карам със 98 или 100 октана още повече се усеща.

Иначе се замислете преди да барникате, хората с престилките са си го предвидили тоя дросел колко трябва да се отваря за да минава необходимито количество гориво и не повече...
Щото после да не ревете за разход и сервизи докато седим и гледаме извън темата :mhihi:

Аватар

Мнение от ///MapTo » 01 Окт 2008, 0:19

zBoost написа:Щото после да не ревете за разход и сервизи докато седим и гледаме извън темата :mhihi:

Ае стига дразнил аудиторията па ти бе,после ще ни кълнат тука :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от inseCT » 01 Окт 2008, 0:22

zBoost написа:
Zaho написа:...

Не на 1ва ами и на 5та го стигам.

Иначе оборотите въобще няма никва работа по тях, защото се регулират от ECU-то, жилото горе съм го стегнал да няма луфт просто и педала ми е достатъчно чувствителен без да съм пипал даже като карам със 98 или 100 октана още повече се усеща.

Иначе се замислете преди да барникате, хората с престилките са си го предвидили тоя дросел колко трябва да се отваря за да минава необходимито количество гориво и не повече...
Щото после да не ревете за разход и сервизи докато седим и гледаме извън темата :mhihi:

Колега кажи как да стегна това жило...? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е32 730

Мнение от super_bojo » 01 Окт 2008, 0:30

евала колега аз лично смятам идеята за доста добра може индивидуално теста да не даде резултат при всеки но е полезно да се пробва аз в близките дни ше чекна как стоят при мен нештата ,пак такива разбирачи като марто и компания мога да им кажа да си боядисат рефлекторите черни и и да не пипат по мотора че току виж станал седемцилиндров :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от ///MapTo » 01 Окт 2008, 0:41

super_bojo написа:...

Прав си,там където незнам не пипам...ма ти и толко незнаеше когато си разглоби първия път смукателните колектори та после не можа да ги сглобиш... :mhihi:
П.С. искаш ли си джантата,щото последния път като го повдигна на въпрос и ти казах да дадеш тел на лс никъф те нямаше?
все още ми събира прах на балкона :idea:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 01 Окт 2008, 0:46

Тоя болт все си мисля, че е развит на чистак новите за да не може да им се раздава цялата газ докато се разработват. После отиваш в сервиза и те гласят на "резачка". Ама те в Италия к'во ли гледат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E36