Оригинално БМВ масло за М42
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Оригинално БМВ масло за М42
Колеги кво масло да сложа ... Досега карах с Aral мисля тоя път с оригинално БМВ масло имате ли представа в дарукар каква му е цената на литър ? Мерси
I'm slowly drifting

- BaHko1
- Потребител
-
- Кара: 318ti
- Мечтае да кара: 344ti
масло
оригиналното масло на БМВ е Castrol. а иначе препоръчваното масло за твойта колица е с вискозитет 10w40 . успех 

…събуждам се сутринта след страшен запой, и гледам - нищо ми няма!
Лежа си кротко в канавката, якето ми го няма, дънките ми ги няма, портмонето ми го няма, часовника ми го няма… Абе изобщо - нищо ми няма!
Лежа си кротко в канавката, якето ми го няма, дънките ми ги няма, портмонето ми го няма, часовника ми го няма… Абе изобщо - нищо ми няма!
Да де, марката е ок, но обърнах интернета за да намеря с какъв вискозитет трябва да се кара и не намерих нищо еднозначно.
В много нови каталози намерих 5-30 или 5-40 пак за М42 като препоръчвано масло. За Ауди А3 1.8Т пак се препоръчва 5-30/40, въпреки че е с по-ниска компресия.
В момента съм с 5-30 и съм ултра мега гига супер дупер доволен, но ще си проличи след 7000км колко ще съм доволен наистина... затова ми е интересно.
В много нови каталози намерих 5-30 или 5-40 пак за М42 като препоръчвано масло. За Ауди А3 1.8Т пак се препоръчва 5-30/40, въпреки че е с по-ниска компресия.
В момента съм с 5-30 и съм ултра мега гига супер дупер доволен, но ще си проличи след 7000км колко ще съм доволен наистина... затова ми е интересно.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: масло
BaHko1 написа:оригиналното масло на БМВ е Castrol. а иначе препоръчваното масло за твойта колица е с вискозитет 10w40 . успех

5 мнения
• Страница 1 от 1