Кои са най-смъртоносните автомобили?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Кои са най-смъртоносните автомобили?
Специалистите от Американския застрахователен институт по пътна безопасност (Insurance Institute for Highway Safety — IIHS) съставиха списък на колите, при които съществува повишен риск от смъртоносни травми в случай на ПТП.
Черната титла „Най-опасен автомобил” е заслужил Chevrolet Blazer. Не е съвсем ясно кой е виновен – остарялата конструкция на автомобила или „лудите” шофьори, но резултатът ужасява – 232 летални изхода на милион автомобили.
Второто място е за Acura RS – статистиката е 202–ма загинали на милион коли. Третото място си го поделят Nissan 350Z и Honda Accord - 193-ма водачи.
В дъното на класацията е луксозния седан Infiniti G35 с регистрирани 11 смъртни случая и Chevrolet Astro - големият семеен миниван със седем случая на един милион.
http://auto.dir.bg/2008/09/26/news3412706.html
Интересно защо нищо не споменават за великите китайски автомобили,които за мен са най-опасни?!
Черната титла „Най-опасен автомобил” е заслужил Chevrolet Blazer. Не е съвсем ясно кой е виновен – остарялата конструкция на автомобила или „лудите” шофьори, но резултатът ужасява – 232 летални изхода на милион автомобили.
Второто място е за Acura RS – статистиката е 202–ма загинали на милион коли. Третото място си го поделят Nissan 350Z и Honda Accord - 193-ма водачи.
В дъното на класацията е луксозния седан Infiniti G35 с регистрирани 11 смъртни случая и Chevrolet Astro - големият семеен миниван със седем случая на един милион.
http://auto.dir.bg/2008/09/26/news3412706.html
Интересно защо нищо не споменават за великите китайски автомобили,които за мен са най-опасни?!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тва все пак опира и колко бройки са продадени от една кола!!! нали си сещаш ,че проиводство с 20000броя на година примерно няма да даде много случаи...!!!! като гледам на 1млн броят. а и тва е неква измислена класация-условията и факторите,които влияят на леталният изход ведна катастрофа са толкова много,че няма как да сметнат точно дали колата е виновна повече или по-малко...
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Според мен не се цитира правилно статистиката от нашата преса! Може и аз да бъркам,но колко от тези модели са били произведени над 1 милион бройки? Според мен все взема предвид за 1 милион общи катастрофи от,които еди колко си са с летален изход с даден автомобил!
Не разбирам много честно казано, но по това което съм виждал и чувал след трабанта(естествено
) за мен това е един опасен автомобил/пикап:
http://www.youtube.com/watch?v=lB0araA0T_k

http://www.youtube.com/watch?v=lB0araA0T_k
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Е това е опасен автомобил! Сякаш е от станьол!

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Естествено,4е всяко едно твърдение е относотелно и никога няма да е вярно ако неса разделени по класове,надали загрижен за семействотоси многодетен баща се се ка4и в Нисан 350Z,както и блуден син като мен в някой ван от рода на еспейс
тъй,4е това е тема за дълги и широки размисли.....

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Много опасни са суперавтомобилите, някои от които обаче се правят в серия от максимум 100/1000 или 10 000 бройки, далеч от милион 

BMW only!
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
BMW - Качиш се веднъж и се разболяваш от неизлечима болест....тъпите американци тея статиски могат да си ги .. 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
///MapTo написа:k1k0 написа:А при 120 не искам и да си представям какво се случва
Аз мога да ти кажа...мармалад
Ако са жени... мармалад от сливи

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
///MapTo написа:k1k0 написа:А при 120 не искам и да си представям какво се случва
Аз мога да ти кажа...мармалад
Всичко леш...

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3