Затънах в кал и сега проблем...(волана тресе)
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Затънах в кал и сега проблем...(волана тресе)
Днес затънах в една кал, издърпаха ме и сега над 85-90 км/ч волана ми тресе ама все едно ще изкочи. Махнах предните гуми и почистих всичко, което видях, но при пробата- пак същото над 85 волана се тресе ужасно. Точно като стара пералня, не го пиша за
, ами защото само с такава силна вибрация мога да го сравня
Моля ви, ако някой знае как е устроена предницата да предположи нещо

Моля ви, ако някой знае как е устроена предницата да предположи нещо

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Имах проблем с един тампон на кривите носачи и така ми тресеше- при 80 км/ч не мога да удържа волана. Като намаля на 40 предницата се успокоява. Смених и двата с такива от седмица и работата се оправи. При диагностиката още ми казаха, че може и централна курмилна щанга да ми е за смяна, та смених и нея, ама старата си беше добре. Ти почисти ли си джанти и гуми от калта, също и окачването?
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
ktv написа:Имах проблем с един тампон на кривите носачи и така ми тресеше- при 80 км/ч не мога да удържа волана. Като намаля на 40 предницата се успокоява. Смених и двата с такива от седмица и работата се оправи. При диагностиката още ми казаха, че може и централна курмилна щанга да ми е за смяна, та смених и нея, ама старата си беше добре. Ти почисти ли си джанти и гуми от калта, също и окачването?
Да почистих всичко. И аз не мога да удържа волана, след като направя 90 така се тресе, че веднага намалям.
Утре ще отида да направят един преглед , че не може да се кара така само с 60км/ч, мерси

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Пропуснах да кажа, че като мина през неравност с такава скорост разтрисаше. Може да си пропуснал нещо- мини я с водоструйка отдолу. Почисти я перфектно и тогава пак виж кво става.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
ktv написа:Пропуснах да кажа, че като мина през неравност с такава скорост разтрисаше. Може да си пропуснал нещо- мини я с водоструйка отдолу. Почисти я перфектно и тогава пак виж кво става.
Ами утре ще я измия и ще си намеря няква естакада да я кача и да я огледам, че утре сервизи няма

Като я карам с 60-70 си вози нормално и по неравности

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , незнам ,но според мен трябва водоструйката да играе навсякъде
Ако има как на трупчета да я вдигнеш колата на някоя автомивка и освен гуми/джанти и окачване наред с водоструйката друго аз невиждам
Някъде не чу ли да закачи ли докато те теглеха по ходовата част ?
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
///peter написа:Почисти и задните ве боец
О.о.о ,ако не си ги почистил разбира се ,че ще тресе.Много хора смятат ,че тресенето във волана идва само от предните гуми и при този проблем се почва смяна на цялата предница и нищо и накрая разбират ,че отзад е имало крива гума.

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:///peter написа:Почисти и задните ве боец
О.о.о ,ако не си ги почистил разбира се ,че ще тресе.Много хора смятат ,че тресенето във волана идва само от предните гуми и при този проблем се почва смяна на цялата предница и нищо и накрая разбират ,че отзад е имало крива гума.
Трудно е да се обясни ама то тва не е просто тресене или вибрация на волана,много по-силно е - имам чувството, че тва (щанга ли, е пръчка ли е) дето волана се закрепя за него иска да се отскубне от колата, първоначално помислих, че ми се откача гума или нещо такова. Не е отзад сигурен съм, сякаш в един момент колата преминава на път с огромни камъни и ти бутат волана непрекъснато.Пробвах се да задържа волана здраво, но продължава да се тресе видимо, заедно с мен. Утре ще я кача на естакада и ще гледам, ако не в понеделник на сервиз.
Предполагам, че е разбит тампон на носач и от вибрациите в гумата ми блъска кормилен накрайник, но няма как да знам докато не проверя

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Penchev написа:Колега , незнам ,но според мен трябва водоструйката да играе навсякъдеАко има как на трупчета да я вдигнеш колата на някоя автомивка и освен гуми/джанти и окачване наред с водоструйката друго аз невиждам
![]()
Георги Пенчев
не чух нищо, ама посне заедно с калта имаше и заклещени камъчета между амортесьора и гумата. Нямаше как да се чуе, то всичко беше рядка кал, ама после бързо се втвърди майкаи...Първоначално помислих, че калта е блокирала хода на стабилизиращата щанга и за отдясно бях прав, ама като почистих- нищо

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Djelebov написа:ktv написа:Имах проблем с един тампон на кривите носачи и така ми тресеше- при 80 км/ч не мога да удържа волана. Като намаля на 40 предницата се успокоява. Смених и двата с такива от седмица и работата се оправи. При диагностиката още ми казаха, че може и централна курмилна щанга да ми е за смяна, та смених и нея, ама старата си беше добре. Ти почисти ли си джанти и гуми от калта, също и окачването?
Да почистих всичко. И аз не мога да удържа волана, след като направя 90 така се тресе, че веднага намалям.
Утре ще отида да направят един преглед , че не може да се кара така само с 60км/ч, мерси
Колега ... съмнява ме, че при свалянето и почистването си разменил местата на някои от гумите, така се получава дисбаланс и оттам идва проблема, или просто ти е изпаднало някое от утежненията при ваденето от калта (което ме съмнява) ... успех!
:)
Не се заблуждавайте колеги, от небалансирана гума неможе да тресе толкова колкото описва колегата. При мен също се е получавало така - затънах в кал и после тресеше страшно много. Реших проблема като закарах колата на автомивка и с водоструята навсякъде... Смъкни всички джанти и ги мини отвътрешната страна с водоструйката. Въобще навсякъде където може да влезе струята - джанти, окачване...
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Качих колата на трупчета и чистих, и гледах...и после реших да си поразмърдам волана и опаа: имам някво чукане, когато разтреса волана на ляво-надясно. Пак се наврях отдолу да видя накрайниците обаче по моя преценка няма накрайник за смяна. Чукането се чува някъда зад волана, от там се чува, когато хвана да въртя дисковете и когато въртя волана, така че смятам, че не се бъркам. Макар да се появява чукане, при мърдането на волана няма луфт никакъв- на най-малкото преместване на волана се мести и гумата.
До преди 2 месеца карах кола с рейка и сега под колата ми е малко странна ситуацията
Колеги, има ли начин да си проверя каретата на волана(ако таз кола има такива неща), че сега те са наред за проверка. После кормилната кутия

До преди 2 месеца карах кола с рейка и сега под колата ми е малко странна ситуацията

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2