Маховици и автоматици

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Маховици и автоматици

Мнение от Exy » 26 Сеп 2008, 16:27

Колеги, мъчи ме следният проблем. Ще ми се по-натам да набода някой 2.5 мотор, но без да сменям скорости и диф, щото по-трудно се намират с автоматик, а и скоро ис-ката ще стигне парите за едно Е46 купе, така че искам да мина с по-малко интервенции. Та въпроса ми е маховика от ис-ката по-малък ли е, ако не е има ли шанс да се хване на вала на 25ица? Парт номерата са им различни. И другият вариант - купувам маховик за автоматик за 25ица и дали ще стане на GM 4 степенната кутия, която я слагат на ис-ката?
И изобщо какъв ще е резултата от смяната само на мотора без скорости и диф, някви лоши странични ефекти?
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 26 Сеп 2008, 16:54

Колега до колкото съм запознат а може и да греша. Когато взимаш 25-ца трябва да е вземеш най-добре със комплект скорости и дифа, защото предавателното число на дифа на 25-та е различен от този на 1.8. Предавателните числа са еднакви на 1.6,1.8,2.0. И същевремено предавателното число на 2.5 е по различно, ако се разтарсиш малко с търсачката имаше таблица мисля колегата Оги е беше пуснал с предавателните числа на всички двигатели.
Надявам се не съм объркал нещо ако съм объркал нека колегите ме поправят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 26 Сеп 2008, 16:59

Знам, че са различни, така е, но до колкото съм наясно, само максималната скорост няма да мога да подобря, което изобщо не ме интересува. Искам повече въртящ момент, че тоя 1.8 на автомата издъхва много. Ако някой знае други пролбеми, които могат да възникнат, ще съм благодарен да ме светне. Чувал съм, че на автомата няма да му има нищо от повечето въртящ момент, дано е вярно.
We love you Ronnie!

Назад към E36