С постоянно включени светлини от 2011г.
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- vankata™
- младши ентусиаст
-
С постоянно включени светлини от 2011г.

Европейският парламент прие закон, според който всички автомобили движещи се по пътищата на страните от Европейския съюз са задължени да бъдат с постоянно включени светлини от 7-ми февруари 2011г.
В Брюксел са напълно убедени, че дневните светлини са в състояние да подобрят пътната безопасност и да намалят броя на произшествията. С въвеждането им се цели водачите да виждат по-лесно приближаващите превозни средства.
От 2011г. всички нови автомобили, които ще се продават в ЕС е задължително да са оборудвани със система включваща светлините при запалване на двигателя и с допълнителни дневни светлини, като те трябва да са светодиодни, за да се сведе до минимум консумацията на енергия.
Източник: autoblog.bg
::: vankata™ :::
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Е,аз си карам от както съм взел книжка винаги на къси...че последната една година през деня и дългите включвам...
ужким да съм по-забележим...ма кел файда,конете с капаци и тях не виждат

///MapTo написа:Е,аз си карам от както съм взел книжка винаги на къси...че последната една година през деня и дългите включвам...ужким да съм по-забележим...ма кел файда,конете с капаци и тях не виждат
И аз бях така, докато един искаше да ми пише акт в 11:30 вечерта че карам на халогени с 5 км/ч през дупките в студентски. Трябваше да ми пише и че карам в насрещното, щото в моето платно кратера беше от миномет - 1м широк и 30-40см дълбок. И от тогава светлини само като се стъмни ша ги е*а в ****
- vankata™
- младши ентусиаст
-
Escape написа:///MapTo написа:Е,аз си карам от както съм взел книжка винаги на къси...че последната една година през деня и дългите включвам...ужким да съм по-забележим...ма кел файда,конете с капаци и тях не виждат
И аз бях така, докато един искаше да ми пише акт в 11:30 вечерта че карам на халогени с 5 км/ч през дупките в студентски. Трябваше да ми пише и че карам в насрещното, щото в моето платно кратера беше от миномет - 1м широк и 30-40см дълбок. И от тогава светлини само като се стъмни ша ги е*а в ****
Е за халогените е вярно, и мен преди време ме предупредиха на 2-3 пъти и аз оттогава карам само на къси без халогени ! То и в закона и в правилника пише, че халогените се пускат само при мъгла, силен дъжд или снеговалеж !
::: vankata™ :::
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Това трябва много по-рано да стане, че аман от олигофрени дето и по тъмното карат без фарове
Така и не разбраха, че нямат електромери в колите 

Последна промяна SuPeR_FLY на 25 Сеп 2008, 23:22, променена общо 1 път

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
- ИлХиТо
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 Individual
- Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
- Детайли за колата: една сбъдната мечта
Напълно подкрепям положителните мнения (за това решение на ЕС) на колегите за карането светлини и през деня, назависимо дали е зима, лято, пече, вали, трещи. Лично аз винаги си карам на къси през деня.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
От 2011 е късно,трябва още от утре да влезе този закон че аман от пестеливи хора дето не си включват проклетите светлини 

много съм съгласен с тебеTransportera написа:От 2011 е късно,трябва още от утре да влезе този закон че аман от пестеливи хора дето не си включват проклетите светлини
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Mr.E написа:много съм съгласен с тебеTransportera написа:От 2011 е късно,трябва още от утре да влезе този закон че аман от пестеливи хора дето не си включват проклетите светлини
До 2011 недай Боже ама маса народ ше се изтепа, като са овце.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Strabex
- младши ентусиаст
-
- Кара: '09 E60 535d
в Италия от край време е задължително да се кара на на къси светлини, но мисля само за извънграда важеше май за града само не бяха задължителни

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3