м52б20 проблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Колеги и аз го им този проблем със АБС са,откарах я на диагностика и ми казаха: развален клапан на помпата,проблем в процесора и проблем във потенциометъра на педала.Интересното е че нищо не свети по таблото,но съм чел из търсачката че тези АБС си много лъжат диагностиката ,и нещо малко да не е в ред те изкарват хиляда нереални причини,защото при проблемите които ми изкараха все си мисля че трябва да ми светне лампата на АБС са.Затова просто извадих бушончето и сега си карам без АБС и съм много доволен-няма такова спиране(за да не почне дискусия ЗА и ПРОТИВ АБС-аз съм професионален шофйор и си контролирам колата и спирачките напълно),но все пак ме дразни сега светещата лампа на АБС са и АСЦ то,и ще трябва да го правя някога.Забравих-с нови накладки съм ,и хубави дискове.Варианта които го отчитам при мен е че съм с кофти гуми-2001 год.и лоши амортесиори отпред-и като мине колелото през някоя малка резка на асвалта ,дори и леко да съм пипнал спирачката АБС са се включва и бръмчи няколко секунди,та мисля че амортесйорите са 80 % от играта.
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Развартях дузата за обезвъздушаване и помпах на педала обаче не излиза нито въздух нито нищо и не се притиска феродото (на запалена кола ) И сега какво
Отзад нищо не реагира 

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
Брат ми днес е развъртял долу на самия абс тръбичките за задните колела и е натиснал спирачката и не е потекло масло а после предните и от там си е потекло, значи е развалено това
След смяната ще пишем какво е станало 

подобен проблем
На 318-ска смених предните накладки датчиками е прецакан явно защото доста бяха износени при смяната на задните рабовете на барабаните бяха толкова големи че в боквалния смисал излезна всичкото и едното чилиндарче протече смених и двете обезваздуших и при паленето не се втварди педала нито спирачки и стоповете изчезнаха като паля се чува цакане в аибиеса не свети на таблото единия пат за спирачките светна лампата рачната не иска да се самонатяга и тя не работи и с припомпване в движение не искат да се твардят педала потава лесно до краи, но до дано савсем леко се осеща да натяга и аибиеса на пясак не пресурва даже се осеща ка редува колелата кокто трябва да е според мен. Някои ако може да ми каже за какво стаже вапрос. Но и стоповете какво общо имат с това не ми става ясно.
- Martini
-
-
- Кара: много работи
- Мечтае да кара: вече нищо
Сменихме целия АБС, обезвъздушихме я и сега като спирам очите ми изкачат напред
задните дискове си се изтриха и АБС-а бачка екстра 

И при мен се оказа обезваздушаването и при мен не излизаше въздух от никаде как ли не пробвах и на самотек и с препомпване от най далечното и на запалена накрая се появиха малко от малко, после като олегнаха малко се ядваха нещата. Колкото до накладките сложих Roadhouse дадохамиги за хубави, някои имали виждане за тях слагал ли е такива. но при следващата смяна ще трябва да сменям и дисковете и барабаните.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2