Използването на пари от глоби за камери е държавно....
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Използването на пари от глоби за камери е държавно....
Половината от глобите по пътищата ще отиват за системи за видеонаблюдение. До този консенсус стигнаха депутатите при обсъждане на промените в Закона за движение по пътищата, обяви пред журналисти в парламента председателят на транспортната комисия проф. Йордан Мирчев (НДСВ). По този подовод политическа партия "Общество за нова България" излезе със специална позиция разпратена до всички медии. Публикуваме я без съкращения.
===================================
ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ГЛОБИ ЗА КАМЕРИ Е ДЪРЖАВНО РЕГУЛИРАН РЕКЕТ
Предложението на председателя на транспортната комисия проф. Йордан Мирчев (НДСВ), 50 процента от глобите, които събира КАТ, да се изразходват за изграждането на система за видеонаблюдение по пътищата, е политика на държавно регулиран рекет. Промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът разгледа на второ четене, предвиждат около 25 – 30 млн. лева годишно да отиват за следене на гражданите без оглед престъпници, нарушители или обикновенни шофьори.
За нас е особено тревожен и фактът, че обсъждането на този важен в дългосрочен план въпрос премина без никакви дебати в парламента.
В контекста на това, че:
Страната и особено нейната столица са затънали в зверски задръствания.
Пътищата са тесни и надупчени. Пъпли се в колони с часове.
Магистралите (там, където ги има) са в постояннен ремонт (!!!).
Толкова години не се направи нищо за пътищата и трафика, а сега в публичното пространство тенденциозно се налагат митове като „войната по пътищата”. Война по пътищата няма – просто защото няма пътища. Евтиният популистки трик се използва, за да не мислим за другата престъпност – голямата и покровителствена.
ПП „Общество за Нова България” категорично се противопостява на идеята парите, събирани от глоби, да отиват за следене на шофьори, което освен че е нарушение на Конституцията е и създаване на изкуствена среда с трайни психологически последствия. Не на последно място, камерите не строят пътища, мостове и не запълват зейнали ями, от което има нужда българският данъкоплатец днес.
24 септември 2008
Председателски съвет на политичека партия „Общество за Нова България”
http://www.obshtestvo.net/content/view/814/5/
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=290671
===================================
ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ПАРИ ОТ ГЛОБИ ЗА КАМЕРИ Е ДЪРЖАВНО РЕГУЛИРАН РЕКЕТ
Предложението на председателя на транспортната комисия проф. Йордан Мирчев (НДСВ), 50 процента от глобите, които събира КАТ, да се изразходват за изграждането на система за видеонаблюдение по пътищата, е политика на държавно регулиран рекет. Промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът разгледа на второ четене, предвиждат около 25 – 30 млн. лева годишно да отиват за следене на гражданите без оглед престъпници, нарушители или обикновенни шофьори.
За нас е особено тревожен и фактът, че обсъждането на този важен в дългосрочен план въпрос премина без никакви дебати в парламента.
В контекста на това, че:
Страната и особено нейната столица са затънали в зверски задръствания.
Пътищата са тесни и надупчени. Пъпли се в колони с часове.
Магистралите (там, където ги има) са в постояннен ремонт (!!!).
Толкова години не се направи нищо за пътищата и трафика, а сега в публичното пространство тенденциозно се налагат митове като „войната по пътищата”. Война по пътищата няма – просто защото няма пътища. Евтиният популистки трик се използва, за да не мислим за другата престъпност – голямата и покровителствена.
ПП „Общество за Нова България” категорично се противопостява на идеята парите, събирани от глоби, да отиват за следене на шофьори, което освен че е нарушение на Конституцията е и създаване на изкуствена среда с трайни психологически последствия. Не на последно място, камерите не строят пътища, мостове и не запълват зейнали ями, от което има нужда българският данъкоплатец днес.
24 септември 2008
Председателски съвет на политичека партия „Общество за Нова България”
http://www.obshtestvo.net/content/view/814/5/
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=290671
!!!BLUE POWER !!! BMW POWER !!!
======================
======================
- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Първо да направят пътища...след това система за тяхното наблюдение!!!

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- agent smit
- младши ентусиаст
-
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Точно в момента, с колата, която карам, камерите поне не ме ебът за нищо
Жалко, че скоро ще се промени този файт. Иначе е готино как ще се мъчат да намерят собственик с години 

BMW only!
Ми да наслагат камери на секи ъгъл. Таман малоумниците дето минават на червено да се поусвестят малко поне (справка последните клипчета от вБох-а "Нови Потресаващи Кадри От Софийските Улици")
Кофти е че слагат камери вместо да оправят пътищата, ама само за момент се замислете какво ще стане ако всички улици са асфалтирани като магистрала? Ще има рацери да минават със 100+ пред блока ви!!!
Кофти е че слагат камери вместо да оправят пътищата, ама само за момент се замислете какво ще стане ако всички улици са асфалтирани като магистрала? Ще има рацери да минават със 100+ пред блока ви!!!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Escape написа:Ми да наслагат камери на секи ъгъл. Таман малоумниците дето минават на червено да се поусвестят малко поне (справка последните клипчета от вБох-а "Нови Потресаващи Кадри От Софийските Улици")
те не че сега по разбитите не минават със 120

а иначе замислете се малко, като се сложат повече камери ще има повече заснети нарушения => повече "шофьори" ще остават без книжки => ще се облекчи трафика => от събираните глоби ще има повече пари за изграждането на пътища.
или с други думи от едното идва другото ама всичко иска време

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе, аз съм за, Big Brother RuleZz
Иначе се чувствам много тъпо като последния балък като почти само аз карам що годе по правилата.

Иначе се чувствам много тъпо като последния балък като почти само аз карам що годе по правилата.
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Ем как ... Нали със камерите ще има повече хванати в нарушение повече манги ... Повече манги в нечий джоб ... Пък нека да няма пътища ... Ай лов дупките и ай лов безсмислените шахти които стърчът над пътя 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Абе те хората вече го отричат това, че ограничава свободите на хората, ама те нашите пак ше открият топлата вода. Освен това някой ще сложи по- голямата част от парите в джоба си по някоя от известните схеми. А пари за пътища НЕМААААААААААА
А колко хора изгинаха по тази причина, а? И всички държавни структури, имащи отношение към това, знаят фактите, но си мълчат
и все някой друг е виновен. Обикновено не и те!

А колко хора изгинаха по тази причина, а? И всички държавни структури, имащи отношение към това, знаят фактите, но си мълчат

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ja написа:Стана биг брадър по улиците.
Дано да няма корупция в центъра за наблюдение поне, че тогава колко информация ще отида където не трябва не ми се мисли...
Уви има и сега корупция там и то каква!!!

Аз само не разбирам кво пищите като ощипани госпойци
Виж, ако бяха казали, че ще вдигнат глобите двойно за да могат да сложат повече камери - ок, ама в случая кво се жалвате, не знам ...
Да направели пътища ... С парите от глобите ли бе, хубавци ...
Що ли си мисля, че парите за поддръжка и изграждане на пътната мрежа идват не от глобите, а от данъците ... И колко от вас си ги плащат, че реват, че пътищата били целите в дупки... Колко от вас са решили, че ще отделят от времето си за да се поинтересуват как се разхождат парите, събрани под формата на данъци ... Колко от вас биха отделили 2 часа от претоварената си седмица за да присъстват на протест, за да покажат, че сериозно ги вълнува какво се случва с техните пари.
А колкото до видеонаблюдението - твърдо ЗА, някой каза, че нарушавали гражданските права и свободи ... Да не са ти сложили камерите вкъщи, колега? Или ти и на пътя се чустваш като удома си, и ти колиш, бесиш, и можеш да преценяш достатъчно трезво как да караш и за теб правилника за движение по пътищата не важи, щото ти си най-големиО шАфьор и ш'си караш както си прецениш ... За мен е много по-важно да знам, че няма некой обезумял, пъпчив, комплексиран дрисльо, да убие мен, мой приятел, или член на семейството ми, щото отдалече е преценил, че на кръстовището няма никой и няма проблем да мине с 80 на кърваво червено, и не-дай-боже, ако се случи такова нещо ще държа да се знае кой го е направил и да си получи заслуженото...
А въпросната система ще има и превантивно действие, като поне една част от шофьорите, склонни да карат в разрез със закона, биха се замислили дали си струва да спонсорират държавата с една-две минимални работни заплати вместо да поизчакат за зелен сигнал или каквото и да било ...
А май и сте прекалено заети да се жалвате и да мрънкате и не ви остава капацитет, да се сетите, че при такова положение няма да има: стоп палка - Добър вечер, минахте на червено, кво ше прайм сега ... Някои хора не понасят факта, че най-накрая ще се наложи да карат като всички останали, което някои приемат едва ли не като наказание и обида ...
При съществуването на въпросната система и регламентирана процедура, чрез която всеки шофьор може да изиска запис от ПТП с негово участие, заснето от съответна камера ... Аз лично не бих имал нищо против съществуването й.
А ако направят така, че и да може да се докладва за констатирани от гражданите нарушения на други водачи вече ще стане приказка, щото любимата игра на българина е прееби другарче ...

Виж, ако бяха казали, че ще вдигнат глобите двойно за да могат да сложат повече камери - ок, ама в случая кво се жалвате, не знам ...
Да направели пътища ... С парите от глобите ли бе, хубавци ...
Що ли си мисля, че парите за поддръжка и изграждане на пътната мрежа идват не от глобите, а от данъците ... И колко от вас си ги плащат, че реват, че пътищата били целите в дупки... Колко от вас са решили, че ще отделят от времето си за да се поинтересуват как се разхождат парите, събрани под формата на данъци ... Колко от вас биха отделили 2 часа от претоварената си седмица за да присъстват на протест, за да покажат, че сериозно ги вълнува какво се случва с техните пари.
А колкото до видеонаблюдението - твърдо ЗА, някой каза, че нарушавали гражданските права и свободи ... Да не са ти сложили камерите вкъщи, колега? Или ти и на пътя се чустваш като удома си, и ти колиш, бесиш, и можеш да преценяш достатъчно трезво как да караш и за теб правилника за движение по пътищата не важи, щото ти си най-големиО шАфьор и ш'си караш както си прецениш ... За мен е много по-важно да знам, че няма некой обезумял, пъпчив, комплексиран дрисльо, да убие мен, мой приятел, или член на семейството ми, щото отдалече е преценил, че на кръстовището няма никой и няма проблем да мине с 80 на кърваво червено, и не-дай-боже, ако се случи такова нещо ще държа да се знае кой го е направил и да си получи заслуженото...
А въпросната система ще има и превантивно действие, като поне една част от шофьорите, склонни да карат в разрез със закона, биха се замислили дали си струва да спонсорират държавата с една-две минимални работни заплати вместо да поизчакат за зелен сигнал или каквото и да било ...
А май и сте прекалено заети да се жалвате и да мрънкате и не ви остава капацитет, да се сетите, че при такова положение няма да има: стоп палка - Добър вечер, минахте на червено, кво ше прайм сега ... Някои хора не понасят факта, че най-накрая ще се наложи да карат като всички останали, което някои приемат едва ли не като наказание и обида ...
При съществуването на въпросната система и регламентирана процедура, чрез която всеки шофьор може да изиска запис от ПТП с негово участие, заснето от съответна камера ... Аз лично не бих имал нищо против съществуването й.
А ако направят така, че и да може да се докладва за констатирани от гражданите нарушения на други водачи вече ще стане приказка, щото любимата игра на българина е прееби другарче ...
Последна промяна eraziel на 25 Сеп 2008, 20:23, променена общо 2 пъти
In Ban We Trust!
- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Ако има възможност родителите на загиналите деца да станат за един месец депутати(законотворци),...... и всичко ще се реши за миг!
amd написа:Точно в момента, с колата, която карам, камерите поне не ме ебът за нищоЖалко, че скоро ще се промени този файт. Иначе е готино как ще се мъчат да намерят собственик с години
Така ли, сладък, ами ако ти свалят номерата и те поканят ако имаш некви възражения да минеш през кат да обсъдите въпроса ... Кво правим ... И като се сетиш колко други хубавци като тебе ще се навъдят и колко дена ще ходиш по опашки и колко ще ти струва дали няма да се замислиш следващия път преди да направиш поредната простотия ...
Ако искате да махнат и катаджиите, да махнат и шофьорските курсове и всеки, който може да си го позволи да си купува кола и да си какра както иска? Ама няма да ви хареса май, хм? По- ще ви хареса ако може всички други да карат по правилата, а вие - само когато намреите за добре ...
ПС Мнението ми е насочено към тези, които се смятат за прекалено големи тарикати за да се съобразяват с правилата за движение...
In Ban We Trust!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2