радиатор парно
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: вече Е38 730д 01
радиатор парно
здравейте,спукано ми е радиаторчето на парното и се чудя към кое да се ориентирам-дали втора употреба или ново.ако е ново препоръчаите някоя марка и примерни цени?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: радиатор парно
BAWARISCHE написа:здравейте,спукано ми е радиаторчето на парното и се чудя към кое да се ориентирам-дали втора употреба или ново.ако е ново препоръчаите някоя марка и примерни цени?
ново

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
дамм така и предположих,но все пак даите някъкъв съвет за марка ,цени,да знам колко да заделям ,че мисля сега в неделя да го оправя че е доста неприятно 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
не съм ги пробвал още но на Симеон има магазин където продават продукти на Нисенс, колегата Kowalski ми ги похвали - старата му кола беше с такъв воден радиатор и каза че е доволен
смятам че ако имат и парно такова ще си доволен
и като го сменяш направи едно хубаво обслужване на всички въздуховоди, ще останеш изненадан колко е хубаво парното да е смазано и почистено

смятам че ако имат и парно такова ще си доволен
и като го сменяш направи едно хубаво обслужване на всички въздуховоди, ще останеш изненадан колко е хубаво парното да е смазано и почистено

- panchev88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 M50B20 touring
Колега моят го лепих с някаква паста на Хенкел, не е течен метал, от 1 година вече е така и няма никакви проблеми. Т си преценяваш. Но щом е спукан значи нещо не е наред, при мен проблема беше в капачката на разширителното казанче. Смених я и няма проблеми вече. Ако алуминия на радиатора не е стар моят съвет е да го залепиш и да смениш капачката. Всичко ми излезе около 60лв
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
ами да ви кажа само предполагам и съм почти сигурен че е от него,понеже от д известно време като пусна парното или вентилатора да обдуха стъклото почти на всички стъкла се получава едно като замъгляване-мазно по което съдя че е антифриз.по принцип не правя компомиси с цени и качество на авточасти но мисля че не е необходимо такъв радиатор да се купи от дару.затова и питам за някои алтернативи-магазини,цени понеже през почивните дни ще разглобя колата да видя точно какъв е проблема и ако е радиатор искам да съм подготвен с информация за да мога да реагирам веднага 

- BAWARISCHE
- кандидат ентусиаст
-
колега
_65536_kb_sec_ , моля обясни ми какво имаш предвид под това да направя "обслужване на въздуховодите"
?
_65536_kb_sec_ , моля обясни ми какво имаш предвид под това да направя "обслужване на въздуховодите"

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
BAWARISCHE написа:колега
_65536_kb_sec_ , моля обясни ми какво имаш предвид под това да направя "обслужване на въздуховодите"?
демонтаж, чистене с пароструйка, смазване на актуаторите ако имаш такива да не тракат като отварят и затварят е такива неща
евентуално смяна на гумените оплътнения на клапите за да оплътняват по добре
после ще видиш огромна разлика

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
BAWARISCHE написа:ами да ви кажа само предполагам и съм почти сигурен че е от него,понеже от д известно време като пусна парното или вентилатора да обдуха стъклото почти на всички стъкла се получава едно като замъгляване-мазно по което съдя че е антифриз.
Слушай сега - проблема има вероятност да е от О-пръстените на тръбите, които влизат в радиатора, но също така и от капачката на радиатора. Аз имах главоболия и с двете неща. О-пръстените са стотинки, но се сменят бавно - ще ти трябват около 2-3 часа свободно време, а капачката на радиатора ти е най-лесното. Заради нея спуках един маркуч и радиатора вътре пропускаше антифриз и омазняваше всичко наоколо.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2