Нещо стана?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Re: ...

Мнение от Hristo » 24 Сеп 2008, 19:09

Изрода написа:По тази логика,като вдигнеш задницата на крик във въздуха и я настъпиш пак на 5 до 4000 оборота,какво ще стане-200 ли ще покаже колометража щото двигателя не се натоварва? Приеми го ко0лега че между двигателя и задното колело има едно право желязо(вал) които предва оборотите от двигателя на колелото.Еми ти как можеш да забавяш едното без да променяш другото като са свързани твърдо(ако не боксува съединителя де).Оборотите предавани към задното колело са едни и същи при тези обороти,оттам на татък според зависи какъв размер гуми си сложил,чрез диаметъра на гумата и формулата за обиколка на окръжнос можеш да изчислиш какъв път изминава колелото за едно завъртане,оттам с по малък диаметър изминава по малък път -РЕАЛНАТА скорост на автомобила е по малка,но това може да се отчете само със радар или друг външен уред,а километража ще си показва скороста която сам си изчислява спрямо броя завъртания на колелото и обиколката (те. изминат път за едно завъртане)на гумата дадеда от завода производител,респективно обратното,ако диаметъра на гумата е по голям километража примерно ще показва 140 км/ч ,а автомобилът ще се движи реално със 150 км/ч

ПС. По ясно от това не мога да го обясня,ако сте ме разбрали хубаво,ако не здраве да е :D

:yes:
абсолютно точно, все пак датчика е на диференциала, а не на външния край на гумата, за да мери колко и е голям диаметъра ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: докато има!
Мечтае да кара: Steptronic
Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)

Re: Нещо стана?!

Мнение от inseCT » 25 Сеп 2008, 3:31

Изрода написа:
inseCT написа:Абе хора нещо става с мойта кола...преди на 5та скорост с 4000 оборота си бях на 140,сега на тия обороти съм на 136-7км...по-принцип смених джанти и гуми на 16ки...преди карах с 15ки..ама не тря ли да е обратното колкото по голям цолаж на джанта толкоз по високи километри(+5,7км)и по малко обороти... :roll:

П.С Ше ме извините ако ми е тъпа темата...ама почвам да обръщам внимание...да не би да и станало нещо на колицата... :help:

Абе колеги маи се отплеснахте нещо от темата,значи зависимостта между обороти на двигателя и скорост на определена предавка при тези обороти е КОНСТАНТА,за да се промени тази скорост трябва да се променят предавателните числа на скоростната кутия или деференциала.Компа си взима информация за скоростта по брои завъртания на колелата или от скоростната кутия,като я изчислява въз основа на даденият от производителя диаметър на колелото,а не я мери по насрещния вятър или нещо от сорта.Така че няма никакво значение какви гуми е сложил колегата,ако засича естествено колата само по КИЛОМЕТРАЖ,ако я мери със външен уред -GPS,радар или друга кола-тогава вече размера на гумите се има значение.

Варианта при които може да има нарушаване на тази константа и по малка скорост при същите обороти е приплъзване на съединителя в следствие на по голямото съпротивление и тежест на тези джанти и гуми.

ОК,ако приплъзва съединителя,по какво друго мога да разбера,в смисъл кви други симптоми дава че е оти6ъл!

П.С Карах на скоро едно 320д и съединителя бе6е мн по мек от моя :roll: нз дали тка трия да бъде...дизел/бенз-май не трия да има разлика а?

Потребител
Аватар

Мнение от keopss » 27 Сеп 2008, 13:32

то4но така разлчката тИ е 5 мм аз сам с 225/40/18 а тря да е 225/30/18 ама маИ няма такава гума както Имам разлИка прИ реално ИзмИнатИ 100км мен мИ от4Ита 95

Предишна

Назад към E36