320 или 318? 320 ще е, ТЕМАТА Е ЗА ЗАКЛЮЧВАНЕ ;)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 24 Сеп 2008, 19:18

Истината е, че като чуя нещо да бръмчи в гръб винаги познавам дали е баварски шестак, а като чуя някоя 16/18/18ис-ка, не съм сигурен дали не е опел, VW, форд или нещо друго, в смисъл няма характерен звук. Не, че като е с хубави гърнета няма хубав ряз - има си и пак звучи готино, но и много други коли могат да звучат така. А като 6-тимата е редица никой не звучи :)
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 24 Сеп 2008, 19:38

Exy написа:От БМВ ако знаеха, колко спорове ще породят с тия 2 модела, щяха да кръстят ис-ката 318is_not_better_than_320 и да ни спестят писането :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :yes:
Пичове тая тема не трябваше ли отдавна вече да е заключена :roll: През 2-3 дена пишем по една и съща тема от различен потребител :nono:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 24 Сеп 2008, 19:41

Garribaldi написа:
Exy написа:От БМВ ако знаеха, колко спорове ще породят с тия 2 модела, щяха да кръстят ис-ката 318is_not_better_than_320 и да ни спестят писането :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :yes:
Пичове тая тема не трябваше ли отдавна вече да е заключена :roll: През 2-3 дена пишем по една и съща тема от различен потребител :nono:

ще я позаключат,споко ;) смилили са се малко модераторите,да има къде да чатим :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6efovete » 24 Сеп 2008, 21:24

абе не че са лоши коли 4 цилиндровите ама... да си го кажем между нас.. 6 те цилиндъра са си 6 и това е. няма какво да се говорят семкаджииски простотии че с тоя форум сме се прочули и германия вече... хората превеждат и публикуват в техните форуми бисерите от рода " карам 316 и прекъсва на 6300 оборота!! помощ какво да правя... " или " колата ми пуши черно, прекъсва , не върви и друса" отговора определно не е във форума на Е36 а е някъде в някои сервиз читав и тн.
дано да заключатъ темата обаче скоро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 24 Сеп 2008, 23:38

Еми аз само Ладите познавам по звука :) Ако имам шестак сигурно ще почна и тях да чувам от далече.
We love you Ronnie!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 25 Сеп 2008, 9:29

Le Transporteur написа:
Ти колега ме озадачи, да не можеш да разграничиш 6-ка от околната шумотевица. :shock: . На светофар чуя ли го, няма нужда да го поглеждам, той е.. :mhihi: . Има една реклама (май по Дискавъри беше) ...на кръстовище седнал възрастен незрящ чернокож, завива буботещо двуколесно "мече", дядката проследява завиването с главата си и казва на детето до него,...."ein Harly" ...,все понятна :D

Ами, казано честно определено не съм чак толкова наясно, че да различа двигателя в шумотевицата и/или на кръстовище зад мен... може би ще свикна ако мина през повечко коли.

Иначе се усеща определено разлика в звученето, само се опитвам да разбера, както вече казах доколко този звук е по-силен (или с извинение за феновете на 320, но както четох на няколко места из форум бръмчащ/ръмжащ и т.н.) и да го оценя обективно, а не на база това което съм чел и респективно се опитвам да чуя...

Изрода написа:
кандидат ентусиаст

А за колегата дето питаше за шума,ако си гледал и карал 320 ки за по 4500 като търсенето на колегата дето пусна темата,със сигурност са били може би по шумни и от ЗИЛ,ако са със изтърбушени катализатори и разпърдени гърнета,да не говориме че за тея пари може да го докарват на вибрации и на прекъсване повече и от ЗИЛ-а. Качи се в някоя читава 20 ка и ще осъзнаеш че мотора МЪРКА ТИХО КАТО СЪНЛИВО КОТЕ и няма нищо по хубаво от този звук,а пък на горе и в прекъсвача Чакаи че настръхнах само докато пиша

Колега, тук може би си прав - както казах, до момента се бях ориентирал предимно на вълна 318 и повечето коли дето гледах бяха такива - на 320 се качих два пъти по-скоро по случайност и не бяха много подбирани коли - но пък и определено не бяха за 4500 лв. - като цяло си търся по-стабилна и скъпа кола (поради което и вероятно втори-трети месец вече не мога да си намеря... :roll: ). Така че може и да не съм нацелил най-добрия двигател...

А тъй като спомена катализатор и "разпърдени гърнета" - може ли по някакъв начин да се регулира звука от 320 ? Ново здраво гърне ще намали тътнежа, така ли ?

А каква е ролята на двойния ауспух всъщност - май го слагат за увеличат шума, за феновете на по-големите бръмчалки? или не е така ?

Като цяло искам да разбера мога ли да се надявам да попадна на звук като "МЪРКА ТИХО КАТО СЪНЛИВО КОТЕ" или с малко подобрения по гърне/ауспух или нещо друго да накарам колата да замърка... :)

P.S. Надявам се и не искам да дразня феновете на 320 и евентуално желанието им за по-спортен дух на колата с повече видима (по-точно чуваема мощност), но все пак лично на мен ми се иска по-тиха колица, без да се отказвам от мощност... Или няма такова нещо и да се придържам към 318 ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 25 Сеп 2008, 10:36

колега ,напълно те разбирам какво искаш по отношение на шума.амойта я търсих и аз така с критерии да не е шумна ама вобще,и накрая намерих.но мисля че толкоз шумни стават като им махнат катализаторите и слагат тръбите.аз сам с катализатор,и чесно казано колата поч ти не се чуваа,а вътре при дълъг път ако не пуснеш музика,и може да заспиш от тишината само.знам че много от колегите харесват по силния звук,но все пак това е въпрос на личен вкус и предпочитания

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 25 Сеп 2008, 11:14

BMW Addiction написа:[Като цяло искам да разбера мога ли да се надявам да попадна на звук като "МЪРКА ТИХО КАТО СЪНЛИВО КОТЕ" или с малко подобрения по гърне/ауспух или нещо друго да накарам колата да замърка... :)

Вземи си дизел те са по тихи "мъркат като коте" ;)
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 25 Сеп 2008, 14:04

Еxy, BMW Addiction, щом не различавате шестака какви фенове сте бе, явно не сте се фанатизирали толкова много :) Аз още от дете се ослушвам на улицата за такива...
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 26 Сеп 2008, 0:12

Тогава ми кажете защо на петицата по друг начин и звучи шестака имам предвид още по-добре :?:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Сеп 2008, 5:33

Генерацията поне като размер трябва да се различава, в полза на 5-та.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 26 Сеп 2008, 8:39

до собственика на темата! : пич не прави грешка като мене .. за 5к си купих компакт от 96-та за който ми говореха че е 97 и вчера му смених комплект предни дискове , накладки, преден десен дълъг и къс шарнир и преден ляв къс шарнир и ме одрусаха с 640 лв за тваудоволствие

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maiden » 26 Сеп 2008, 8:49

Гледам, че доста глупости се изписаха за звука на "6-така" и реших да напиша защо наистина звука е различен. Да, той е различен ЗАЩОТО:
при едни и същи обороти спрямо 4 цилиндров редови двигател, 6 цилиндровия редови има 50% повече работни тактове, а именно те се чуват. Това дава 50% по-висок тон (базова честота на трептене) на звучене на самия двигател. С други думи като го "изрежеш" до 6000 оборота примерно звучи както би звучал 4-цилиндров на 9000 оборота и това създава приятното усещане :) Аз пък карам 325ТДС, който също е 6так и звуки като 4-ка бензин поради същите причини, т.е. трудно може да кажеш, че караш дизел, освен на празен ход.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 26 Сеп 2008, 11:24

Промити мозъчета. Колега, дето си приготвил 4,500.. или сложи 2к отгоре или ползвай рейс ! Ще ти излезе пъти по-евтино, няма да се чудиш къде да паркираш, няма да ти побелява косата, когато лелка паркира до теб, няма да дадеш още толкова пари в резервни части. Следващия вариант е .. вземи си едно Поло .. или Пунто ... а като започнеш да взимаш пари колкото колегите с 320ките - епа вземи си 320.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

Потребител
Аватар

Мнение от Logar » 26 Сеп 2008, 15:53

Не помня да съм питал някой дали парите стигат, въпроса ми беше конкретно за разликите в 318 и 320, много благодаря на пичовете които ми отговориха директно на въпроса, за останалите, които изтъкваха колко пари вадят и колко аз трябва да вадя и така нататък бих казал следното, погледнете как вървят цените понеже явно сте със стара информация, имам вече 2 320-ки които ще ходя да гледам на по 5000лв. и двете са коя от коя по добри. Незнам това с тея пари комплекс ли е на някои хора тук или нещо друго ама няма значение, това което ме интересуваше го разбрах, и пак искам да благодаря на колегите които ми помогнаха да направя своя избор ;) Темата е за заключване.

ПредишнаСледваща

Назад към E36