320 или 318? 320 ще е, ТЕМАТА Е ЗА ЗАКЛЮЧВАНЕ ;)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 23 Сеп 2008, 21:17

и аз съм за 320И.наистина ис върви почти същото но има едно,но.........
а и разхода зависи от това как караш.моят лично съм карал плевен-свищов,по русенския път със 130-140,след бълагарене всеки занае къв е пътя,и там по бавничко,общо взето среден разход ми даде о7,4 на компа но аз съм го засичал и пълен карам и после пак пълня догоре.компа е доста точен и е +/- 0,2-0,3 л.градско в плевен кам 12-12,5 нормално каране.а ако е читава колата няма смисъл да обсъжадаме резервните чсти,все пак искаш кола да я караш не да я правиш всеки ден анли?
айде и успех с избора

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 23 Сеп 2008, 21:32

Така е, ама някои хора са каръци и 18 цилиндров мотор да вземат пак ще се преебе :mhihi:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по улици без дупки
Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28

Мнение от Mecho » 24 Сеп 2008, 0:23

Мойто мнение е 318 ис хубава и върви и не дава много голям разход! :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 24 Сеп 2008, 0:59

От БМВ ако знаеха, колко спорове ще породят с тия 2 модела, щяха да кръстят ис-ката 318is_not_better_than_320 и да ни спестят писането :mhihi:
We love you Ronnie!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 24 Сеп 2008, 5:50

amd написа:за да не робувате после на "великия" шестак, до момент, в който колата ги е стъпила на някаква космическа цифра.

И като си вземе 318и/ис ще му е евтино, две бубини и две свещи по-малко.. смятай.. може да излезе на кяр от тази работа ако смята да кара колата 300 години, да смени 300 бубуни и 300 свещи. Това са пълни оправдания за мен(иначе нищо лично към теб). Бубините и сондите не са консумативи, както и свещи не се сменят през 1000 километра, че това да е ВЕЛИКАТА причина да си вземе 318и защото щяло да му излезе по евтино.
Към автора.. не можеш ли да поддържаш 320, то и 318и няма да можеш :!: Ти ако си мислиш с 20 лв за свещи да ти излиза по-евтина 318-ката, ясна работата. Ти си купи изтърбушена 318-ка пък после да видим ще питаш ли коя била по-евтина за поддръжка. Моя съвет е да прибавиш още 1000 лв и да се ориентираш към 320 без много екстри. Също така е добре преди да отидеш да разгледаш дадения автомобил да запалиш една свещ в църквата за бог да прости. Щото той бог щи прости за дето питаш коя е по-евтина за поддръжка, ама в сервизите нема прошка.
Щях да забравя.. 320-ките събират повече масло което също си е голям минус. :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 24 Сеп 2008, 7:38

здр.Имам много добър Ис за теб.Ако имаш интерес се обади.
0893256551 имам и 318ка М43
ако имаш интерес Ивелин - Габрово
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW Addiction » 24 Сеп 2008, 8:59

Понеже и аз съм пред подобен избор, да споделя с колегата и изводите, до които достигнах от много четене из форума.

За поддъжката изглежда 320-ката си е по-сложна и скъпичка, макар и малко - доколкото разбирам обаче, не чак толкова, че да е голям проблем.

За разхода - въпреки че един продавач в понеделника се опитваше да ме убеди че разхода на 320-ката с ванус е дори по-нисък от 318 (при еднакво каране), от това което четох до момента из форума изглежда си е по-висок средно с около 1,5-2 л., което да кажем всеки си преценява.

Казано честно, до момента единствено не мога да се ориентирам за фактора звук на двигателя. Понеже в момента продължавам да си търся кола, до момента съм се качвал на 2 коли 320-ки и 5-6 318i-ки... Като че ли наистина 320ките се чуват повече (дори това да им е чара), но все още не мога да разбера дали пък аз не се заслушвам повече при тях - нали знаете, понякога на психологическа основа, като се насилиш да чуеш нещо, започваш наистина да го чуваш повече....

Та да попитам по-опитните карачи тука, дето са карали по-дълго и 320 и 318 (а не като мен да седна за 5 минути) ? Колко повече според вас бръмчи 320-ката? Извън "чара" му за който всеки си преценява, обективно казано - колко повече се чува ? Правили ли са ви коментар хората дето се возят за първи път, те като "несвикнали" може би имат добро възприятие ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 24 Сеп 2008, 12:06

Стида с тия спорове няма да доведът до никъде. Всичко е въпрос на " колко ти е дълбок джоба" колко по-дълбок по към 320.
320 си е мотора няма спор, защото това е истински БМВ двигател. Другото дрънчи на кухо. Обаче в момента съм с М40 и се чувствам перфектно-защо ли?Аз си знам
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 24 Сеп 2008, 14:21

По различен начин изпитвам симпатия (по-точно еуфория) към всеки един модел на БМВ, без значение двигателя :) Не ми е лесно и аз да избера (ако имах особено богат избор де), но написах горните неща от една гледна точка, а именно по-малко проблеми и разходи. Но да взима което му е на сърцето и така :)
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 24 Сеп 2008, 14:43

amd написа:............... Но да взима което му е на сърцето.......:)

:yes:Бъди сигурен че като я видиш ще си кажеш ето това е моята кола.А дали 318,318is или 320 -по-читавата.Успех.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 24 Сеп 2008, 14:53

BMW Addiction написа:
Казано честно, до момента единствено не мога да се ориентирам за фактора звук на двигателя. Понеже в момента продължавам да си търся кола, до момента съм се качвал на 2 коли 320-ки и 5-6 318i-ки... Като че ли наистина 320ките се чуват повече (дори това да им е чара), но все още не мога да разбера дали пък аз не се заслушвам повече при тях - нали знаете, понякога на психологическа основа, като се насилиш да чуеш нещо, започваш наистина да го чуваш повече....

Та да попитам по-опитните карачи тука, дето са карали по-дълго и 320 и 318 (а не като мен да седна за 5 минути) ? Колко повече според вас бръмчи 320-ката? Извън "чара" му за който всеки си преценява, обективно казано - колко повече се чува ? Правили ли са ви коментар хората дето се возят за първи път, те като "несвикнали" може би имат добро възприятие ?

Ти колега ме озадачи, да не можеш да разграничиш 6-ка от околната шумотевица. :shock: . На светофар чуя ли го, няма нужда да го поглеждам, той е.. :mhihi: . Има една реклама (май по Дискавъри беше) ...на кръстовище седнал възрастен незрящ чернокож, завива буботещо двуколесно "мече", дядката проследява завиването с главата си и казва на детето до него,...."ein Harly" ...,все понятна :D
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 24 Сеп 2008, 17:09

На събора на клуба на американските коли в България чух 7 и нещо литров веосмак от 71-ва и последния Trans-Аm и разни подобни... после ми говорете че 320 имала добър звук :mhihi: Аз почти не мога да я различа от ис-ката по звук.
We love you Ronnie!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 24 Сеп 2008, 17:58

Exy написа: Аз почти не мога да я различа от ис-ката по звук.

Колега извиняваи ,неща да те обиждам ама това вече си е гавра.

А за колегата дето питаше за шума,ако си гледал и карал 320 ки за по 4500 като търсенето на колегата дето пусна темата,със сигурност са били може би по шумни и от ЗИЛ,ако са със изтърбушени катализатори и разпърдени гърнета,да не говориме че за тея пари може да го докарват на вибрации и на прекъсване повече и от ЗИЛ-а. Качи се в някоя читава 20 ка и ще осъзнаеш че мотора МЪРКА ТИХО КАТО СЪНЛИВО КОТЕ :D и няма нищо по хубаво от този звук,а пък на горе и в прекъсвача :mhihi: Чакаи че настръхнах само докато пиша :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 24 Сеп 2008, 18:16

Не искам да обиждам колегите с 318ис, но за мен това е най-неудачния вариант за избор на БМВ. Върви почти еднакво с 20ката, разходите са едни и същи, но шестака си е шестак. Към автора на темата-ако търсиш кола, която да ти донесе спортно усещане и добър вървеж и заедно с това разходите да не са огромни, 320и е твоята кола. Ако искаш повече да се возиш, а не да караш, взимай 318.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 24 Сеп 2008, 18:17

Според мен се превъзнасяте малко, на 20ката и е било зацепено виското като сте я сравнявали с ис-ката :mhihi: Да не го говорим състоянието на мотора и ауспуха колко голямо значение има. Веднъж чух една Е36ца с много мек и хубав звук и мислех, че е нещо голямо, оня вика "ис-ка е, сменено и е гърнето само". Честно казано не съм сравнявал двете една до друга как звучат, но като ги слушам 20ките не ми прави впечатление да звучи кой знае колко по-различно от мойта, се си е сешоар :mhihi:

А, забравих да спомена, който иска много добър звук от ИС-ка ето го решението - разкачаш и махаш дебитомер и ТПС и сваляш горния колектор :mhihi: Палиш. Гасиш бързо щото се форсира и няма как да му спаднеш оборотите. Звучи като В8 :mhihi: Не питайте защо съм го правил това :mhihi:
We love you Ronnie!

ПредишнаСледваща

Назад към E36