Дюзи!!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дюзи!!!!
Привет колеги,
доста почетох във форума и реших да се включа.
Имам проблем,както повечето колеги тук със същите сиптоми на колите си,а те са:
-не пали от първия път
-не отработва при рязко подаване на гас
-няма мощност
-мени обороти и т.н.
Аз имах временно подобрение и колата си работеше идеално,но за кратко и всичките тези проблеми се оправиха с почисването на дюзите,но няколко месеца по-късно всичко се повтори и тъй като не ми се вярваше да са дюзите реших да търса друга причина,но след няколко диагнодтики,смяна на температурни датчици,проба с работещ дебитомер,
пълна профилактика на колата(всички видове маркучи са ОК),махнат катализатор,сменени всички филтри,свещи,сменена бензинова помпа и т.н., отивам пак на ДЮЗИ и молбата ми е ако някои може да ми каже къде да отнеса дюзите за да ми направят тест и да ми кажат кой от дюзите да смена ,защото в момента нямам възможност да си закупя нови или някой ако продава работещи да ми пише.
Благодаря предварително!
доста почетох във форума и реших да се включа.
Имам проблем,както повечето колеги тук със същите сиптоми на колите си,а те са:
-не пали от първия път
-не отработва при рязко подаване на гас
-няма мощност
-мени обороти и т.н.
Аз имах временно подобрение и колата си работеше идеално,но за кратко и всичките тези проблеми се оправиха с почисването на дюзите,но няколко месеца по-късно всичко се повтори и тъй като не ми се вярваше да са дюзите реших да търса друга причина,но след няколко диагнодтики,смяна на температурни датчици,проба с работещ дебитомер,
пълна профилактика на колата(всички видове маркучи са ОК),махнат катализатор,сменени всички филтри,свещи,сменена бензинова помпа и т.н., отивам пак на ДЮЗИ и молбата ми е ако някои може да ми каже къде да отнеса дюзите за да ми направят тест и да ми кажат кой от дюзите да смена ,защото в момента нямам възможност да си закупя нови или някой ако продава работещи да ми пише.
Благодаря предварително!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Ами в такъв случай ако не я припомпваш на бензин от време на време е нормално да ти спичат дюзите.boy80 написа:Има и газ(метан) то с тея проблеми май всичките имат газ.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
ок де, дюзите се спичат да речеме, но ако се почистят качествено на ултра звук не се ли оправя работата или след като са спекли веднъж само с нови се оправя ?? 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
BiTurbo написа:ок де, дюзите се спичат да речеме, но ако се почистят качествено на ултра звук не се ли оправя работата или след като са спекли веднъж само с нови се оправя ??
Ами като се почистят трябва да се оправят(ако е от това),ама ако пак не ги поразтриваш от време на време пак ще се спекът
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
Nikito_nn написа:BiTurbo написа:ок де, дюзите се спичат да речеме, но ако се почистят качествено на ултра звук не се ли оправя работата или след като са спекли веднъж само с нови се оправя ??
Ами като се почистят трябва да се оправят(ако е от това),ама ако пак не ги поразтриваш от време на време пак ще се спекът
...ok са до шестия месец след почистването

Аз карам на метан,но в резервоара освен бензин сипвам и добавка за почистване на дюзи и клапани,,Redex,,

Често чистене на дюзи с ултразвук води до голямо главоболие.
Късмет..
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
и това е вярно, не е лошо да се сипва и некоя добавчицаstann69 написа:Nikito_nn написа:BiTurbo написа:ок де, дюзите се спичат да речеме, но ако се почистят качествено на ултра звук не се ли оправя работата или след като са спекли веднъж само с нови се оправя ??
...ok са до шестия месец след почистването![]()
Аз карам на метан,но в резервоара освен бензин сипвам и добавка за почистване на дюзи и клапани,,Redex,,![]()
Често чистене на дюзи с ултразвук води до голямо главоболие.
Късмет..
6efovete написа:колега погледни си маслото колко е като ниво. при проблемите с тези дюзи понякога се стича бензин в маслото и е опасно. опитаи с добавките за чистене на горивна система и бензин с добавки от шел. ако не стане отиваи на ултразвук. направи все пак диагностика
И добавка съм сипвал и на бензин я карам редовно и 2 пъти на ултразвук съм ги чистил и за 1.5 месеца 3 диагностики съм направил и на трите едно и също т.е. "колата си е добре,няма ти я на ниските само.........."

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
проверили стъпковия мотор,щом ти липсват нискикте???

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
едва ли е стъпков мотор по скоро дебитомер си мисля аз, ама само диагностика може да каже със сигурност.
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Колега щом я караш на метан колкото и да ги чистиш дюзите все ще си имаш проблем Според мен ако си ти върви на метан не я пипай защото тея чистенета на дюзи и тея диагностики през 3-4 месеца ще ти излезе на пари се едно я караш на бензин
Не всичко което лети се яде
- stann69
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc
slep написа:Колега щом я караш на метан колкото и да ги чистиш дюзите все ще си имаш проблем Според мен ако си ти върви на метан не я пипай защото тея чистенета на дюзи и тея диагностики през 3-4 месеца ще ти излезе на пари се едно я караш на бензин

slep написа:Колега щом я караш на метан колкото и да ги чистиш дюзите все ще си имаш проблем Според мен ако си ти върви на метан не я пипай защото тея чистенета на дюзи и тея диагностики през 3-4 месеца ще ти излезе на пари се едно я караш на бензин
и аз вече съм на това мнение колега,защото ми омръзна да се мотая по майстори и ефекта да си ми е същия.
Благодаря на всички за съветите!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2