Миене на радоатор и смяна на антифриз - питане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Миене на радоатор и смяна на антифриз - питане
Има ли смисъл да се мие радиатора когато се сменя антифриза и бързо ли става?
Питам защото чета, че се събирали яко лайна в него, обаче миналата година като ми сменяха антифриза и не го измиха.
А и бързо ли става (1-2ч) или трябва да оставям колата на майстори
.
Хайде кажете че вънка зе да вие вук

Питам защото чета, че се събирали яко лайна в него, обаче миналата година като ми сменяха антифриза и не го измиха.
А и бързо ли става (1-2ч) или трябва да оставям колата на майстори

Хайде кажете че вънка зе да вие вук

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Хубаво е да се измие подобрява се работата на радиатора обаче измий си го ти сам е моя съвет понеже вероятно ще го претупат майсторите + това също е хубаво и антифриза сам за да знаеш какво има вътре. Не е толкова сложно че в сервиз да го правят, а ако решат да се изциганят може много скъпо да ти излезе и иди се оплаквай после 

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
аз сам че няма да го сменя то е ясно, не ми се отдава просто, но за време и за пари колко па могат да ми земат?
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Ако ще промиваш радиатора е добре да го направиш за цялата охладителна система (вкл. блока на двигателя)
Има обаче един риск
При много стари радиатори при промиването препаратите могат да отворят дупки в изгнилите ламели и да се появи теч
Хубавото е, че ще се появи веднага и в сервиз където можеш да реагираш а не на път в най-неподходящо време и условия както често става
Има обаче един риск

При много стари радиатори при промиването препаратите могат да отворят дупки в изгнилите ламели и да се появи теч
Хубавото е, че ще се появи веднага и в сервиз където можеш да реагираш а не на път в най-неподходящо време и условия както често става

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
tsb_bg написа:Ако ще промиваш радиатора е добре да го направиш за цялата охладителна система (вкл. блока на двигателя)
Има обаче един риск![]()
е ся ми е@а майката с това изказване, преди 3 месеца ми разкостваха двигателя(шлайфах глава), така че за блока смятам да го пропусна.
Ще се пробвам само с радиатора.
Doberman_vas написа:.... преди 3 месеца ми разкостваха двигателя(шлайфах глава), така че за блока смятам да го пропусна.
Ще се пробвам само с радиатора.
Почти сигурен съм, че при ремонта не са промили блока но не е фатално - можеш да го пропуснеш
Иначе свалянето на главата няма нищо общо с промиването или състоянието на "водната риза"
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
еми ок. А като време само не ми отговорихте бързичко ли става (1-2 часа скатавка от работа) или се отрепа целият ден?
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
vladuicho написа:а ааа и аз да попитам нещокато се източи антифриза от пробката как се изкарваше тоя от блока,на стартер ли се въртеше?
Не,хващаш горния,дебелия маркуч и почваш с уста да надуваш в него и се пазиш да не те наплюе

- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
- shaby
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 coupe M50TUB20
13 мнения
• Страница 1 от 1