Ппоблем с оригинално CD - не чете записвани дискове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Ппоблем с оригинално CD - не чете записвани дискове

Мнение от valery » 22 Сеп 2008, 14:03

Взех едно цд бизнес на старо, но не чете дисковете, които записвам, същевременно чете стари пиратски дискове, надрани да си...... без проблем. Тези които записвам са 700мб и ги записвам на минимална скорост в cda формат, но ми дава cd error и това е. Мислех си да си взема цд-та 650мб и да пробвам все пак цд-то е '00 набор. Ако и това не стане, ще му тегля куршума. Ама ако пък някой е запознат и може да каже нещо по въпроса може и да му се размине.
(забравих да кажа че цд-тата които записах –една камара– си вървят екстра в обикновена уредба)
Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 22 Сеп 2008, 14:17

Не разбирам много от CD-та за коли, но пробвай да го запишеш в друг формат. Програмите като НЕРО, примерно винаги предлагат още опции, пробвай от там да напавиш Аудио Диск, или другия вариант да ги конвертираш с някаква програма от мр3, на стандарт за аудио дискове и тогава да ги запишеш с copy и paste, директно на диска. Успех!

Потребител
Аватар
Кара: Х6

Мнение от veseling » 22 Сеп 2008, 15:44

разглоби го и му почисти "окото" с тампонче натопено в спирт и ще започне да чете всичко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 22 Сеп 2008, 16:02

като за начало купувай по качествени носители - verbatim, sony, emtec и записвай на бавна скорост, аз преди години имах един чейнджър дето от нов нещеше да чете записвани, но след като записах дискове от най различни марки, се оказа че една две марки ги чете без проблем ;) а и почистването на оптиката също е добра идея

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520 D

Мнение от shaterhand » 22 Сеп 2008, 21:19

Записвай само на CD-R дискове и само с Nero и избирай формат 'audio", иначе не става.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pehata » 23 Сеп 2008, 0:51

За мойто CD записвам на 24х скорост с НЕРО в аудио формат(wav) и използвам дискове на Verbatim ... чете ги всичките (да чукам на дърво) :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 23 Сеп 2008, 11:18

До тук не съм пробвал само да го разглобя и почистя, и да ги копирам от готов формат като data disc.
Дали копуването на диск за почистване ще свърши работата на разглобяването или не?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 23 Сеп 2008, 12:04

а, защо не направиш това, което колегата shaterhand ти предложи ? 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 23 Сеп 2008, 12:44

Dimitroff написа:а, защо не направиш това, което колегата shaterhand ти предложи ?

пробвах го вече десетки пъти и не мисля, че бъркам някъде, не е толкова сложно, а и пробвах и други дискове от приятели, некъв тъп опел с оригинално ЦД си чете безпроблемно а при мен не тъгват

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 23 Сеп 2008, 13:06

valery написа:Дали копуването на диск за почистване ще свърши работата на разглобяването или не?

по добре недей ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 23 Сеп 2008, 15:06

дисковете е без значение каква марка са важно е да ти е добра програмата за записи,аз ползвам роксио и съм много доволен записваи си ги в аудио формат нищо друго аудио формат....,успех

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 23 Сеп 2008, 16:25

RIDDICK написа:дисковете е без значение каква марка са важно е да ти е добра програмата за записи,аз ползвам роксио и съм много доволен записваи си ги в аудио формат нищо друго аудио формат....,успех

Това не е точно така. Освен програмата (пробвай да свалиш друга версия на неро) дисковете имат огромно значение. Пробвай с някой хубав диск (Сони, Вербатим) и друга версия на програмата. Може да намалиш малко и Read скоростта. Аз лично ползвам някакво старо Неро и всичко ми чете. А тези работи с разглобяването...по-добре не пробвай. Дисковете за почистване не съм ги пробвал, но мисля, че имаше разлика между твоето сц и цд-то на компютъра ти и не знам дали ще свършат работа. Имаше май и тема във форума, и колегите бяха писали впечатления. Може да я потърсиш.
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Потребител
Аватар
Кара: Х6

Мнение от veseling » 24 Сеп 2008, 23:31

Абе човек, почисти си оптиката. Казвам ти го от опит. Сега чете всякакви дискове, записани на всякаква скорост с Неро

Потребител
Аватар

Мнение от keri » 24 Сеп 2008, 23:46

Имах проблем с касетофона, с който купих колата. След това другия, купен пак употребяван, ми изяждаше тока на колата и четеше избирателно. Сега купих нов с флашка и всичко е ок.
BMW E46

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 15 Окт 2008, 12:33

Само за информация, CD-то се оправи след като използвах cd cleaner, който закупих от Франция, сега си чете без проблем. Ако някой реши, да допълни нещо, ако не темата може да бъде заключена.

снимка на въпросното почистващо устройство:
Изображение

Следваща

Назад към E46