Развалят ли ги новите БМВ-та?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 22 Сеп 2008, 12:22

ja написа:Според мен, съсипаха дизайна на 7-ма серия. След Е38 нещо не ме грабват моделите.

:yes: и май скоро няма да го оправят.

RESPECT

by t060
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 22 Сеп 2008, 13:02

И според мен съсипаха седмаците. Много грозни неща почнаха да правят. Дано консептуалната осмица остане такава, макар че и тя не е BMW Style.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 22 Сеп 2008, 13:27

Bavarec*** написа:
acer написа:Не се интересувайте от бенз, те са гадни коли за дядковци. :mhihi:

А тетва е дума!

Мерцедес се копува в българия зарадфи статута на мутренска марка,цяла софия е пълна с S-класи,които сичките са на лизинг и собствениците им живеят в еднустаини панелки в Люлин(нищо против квъртала).Мерцедес има много различно почитатели,сигурен съм,че 90% в форума на мерцедес са под 18г. и са се регистрирали защото баща им кара 190ка и си мислят че са нещо на останалите.

Но да не отклоняваме темата..............

БМВ карат предимно ценители на марката,които откриват истинската красота в един автомобил(има и малки изключения предимно с модела Е36 купен от личности от малцинството).
БМВ спечели много нови привърженици с изкарването на модела Х6,сега има планове ка се прави четириврато купе,да малко със закаснение но баварците изчакаха за да видат конкурентите,ще се продава ли колата и чак сега ще направат модел които ще разбие конкуренцията.
повечето марки дават ниска цена за да могат да продават,БМв няма нужда от това на каквато и цена да се продава винаги ще има истинските фенове.

По-безмислен и български коментар не бях чел досега!:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 22 Сеп 2008, 14:56

С изключение на седмицата и х3, всички БМВ-та ми харесват. 1-цата е страхотен хечбек със задно, 3-ката след фейслифта е умопомрачителна, а в 5-цата се влюбих за първи път още като я видях лятото в Слънчев бряг през далечната 2003г.
Основният кусур обаче е... цената. Ако се взима кола на старо - там разликата в цената вече не е толкова голяма, така че не е проблем. Обаче за нови коли... Да кажем, че съм голям фен на БМВ, обаче разполагам с около 50000лв. Какво БМВ мога да си взема за тези пари? Голо като пушка 120i с три врати или голо като пушка 318i. Колкото и да обичам марката, не съм сигурен дали някоя от двете ще ми доставя удоволствие.
Да кажем, че съм фен на немските коли. Какво мога да си взема за тези пари? Защо не Шкода октавия? Немците твърдят, че като качество това е най-добрата марка от групата, дори по-качествена от Ауди. Държи цена на старо, дори повече от БМВ. Каква октавия мога да си взема за тези пари? Най-добрата: RS. Бензин (200к.с.) или дизел (170). И при това - не гола като пушка, ами с екстри като двузонов климатроник, рекаро салон плюш + кожа, лети джанти 17", МП3 музика, RS пакета - спойлери, лайстни и т.н....
Ми колкото и да съм голям фен на БМВ, си мисля, че 200 турбо-коня ще ми доставят по-голямо удоволствие от 150 атмосферни, а и за екстрите на Октавията при БМВ ще трябва да доплатя близо 15000лв отгоре, с което цената скача на 65000лв...

За съжаление, това е реалността. Пред избора между име и по-добра кола, избирам по-добрата кола. :roll:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 22 Сеп 2008, 15:02

ACCELERATOR написа:
Основният кусур обаче е... цената.Обаче за нови коли... Да кажем, че съм голям фен на БМВ, обаче разполагам с около 50000лв. Какво БМВ мога да си взема за тези пари?

Еми бате казвал съм го и ше го повтора-Хубавите неща са скъпи!
Няма как в поста си да сравняваш БМВ и Щкода,Сравняваи цените ама с Мерцедес или Алди!
Като караш БМВ ше ти е скъпо не е като Опела с двеста лева основен ремонт(които се прави секи месец).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 22 Сеп 2008, 15:13

Опела може всичко друго да му е зле (всъщност-не е, но това е друга тема), но поне откъм двигател (ако е бензинов) е железен.
Но не говорим за опел тук. Говорим за разлика от 1/3 от цената, и то ако сравняваме с 1-ца. При тройките разликата е още по-голяма.
Във всички тестове на Ауто Билд например, Шкода отнася Ауди. Така че не случайно съм избрал тази марка, която за мен е по-евтиното (но не за сметка на качеството) Ауди.
И аз съм голям фен на БМВ, обаче.. това са фактите.
Все пак говорим за базова 1-чка, без никакви екстри срещу това (например):
Изображение
Последна промяна ACCELERATOR на 22 Сеп 2008, 15:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36S50B30,Mini Cooper S
Мечтае да кара: S50B30 turbo
Детайли за колата: модифицирани

Мнение от VT5602AK » 22 Сеп 2008, 15:18

ама едно вре ги правиха по здрави да ги... незнам от матряла ли ще е...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39

Мнение от FNC_VeNoM » 22 Сеп 2008, 20:00

И на мене не ми харесват
Например след е38 няма по-хубава нова лимузина
Е39 ми ьаресва повече от по-новите.
А на всички по нови вътре интериора ме дразни изключително (след е38 е39 )
Единствено на визия е92 ми харесва
Х5=х6
Но като цяло новите неща не ми допадат
а да и са почнали да ги правят с ОГРОМНИ фарове което направо ме побърква.
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 22 Сеп 2008, 20:36

ACCELERATOR написа:...Говорим за разлика от 1/3 от цената, и то ако сравняваме с 1-ца. При тройките разликата е още по-голяма.
...
И аз съм голям фен на БМВ, обаче.. това са фактите.

Е, това исках и аз да кажа. За мен тези пари разлика в цената купуват само и единствено моето лично удоволствие от това, че като фен на БМВ съм си купил ново БМВ, без реално да имат покритие в качество на материали, качество на сглобка, издържливост, дълъг период без влизане в сервиз, надеждност, сигурност (само вижте резултатите на EuroNCAP) и т.н и т.н, все неща, с които старите БМВ-та се славеха.
Съжалявам че е така! Искам да си купя е90 и да му направя за пръв път ремонт на ходовата част на 350 000 км., както направих със старата си е30...и двигателят ми да не мръднал на 385 000 (тогава го продадох...може и още да не е мръднал...знам ли го...) Тогава ще зная защо съм дал пари колкото за две Тойоти.

За съжаление БМВ не е това, което е било. Въпреки, че завинаги ще нося в сърцето си синьо бялата емблема...това е страст...другото е прагматизъм, но за съжаление живеем в прагматичен свят... Ултра рекламираната система за автоматично паркиране, уж измислена от БМВ Тойота я предлага от близо две години в Приус (зад Океана), а VW я предлагат в Европа в Tiguan за 2500 лв. Не знам защо, но не я виждам сред допълнителното оборудване на 5та и 3та серия...За съжаление изоставаме и аз нямам намерение да плащам от собствения си джоб за това, че някой в Мюнхен е решил, че може да продава емблеми, вместо реално новаторство...Винаги, докато съм карал и е30ката и е36цата съм бил горд, че в колите ми серийно са монтирани неща, за които другите производители по това време не са и мислели, че може да се сложат в автомобил. А сега какво - Mitsubishi монтират серийно CVT (автоматична безстепенна скоростна кутия), и двойни съединители на ръчни скоростни кутии, а феновете на колите от Мюнхен не сме и чували за такова нещо по нашите коли...Като изключим страхотните атмосферни бензинови двигатели, не виждам с какво в момента БМВ превъзхожда Мерц, Ауди, Лексъс, Тойота, Мазда, Хонда и Шкода, ако щете...а, сетих се - с цени...дано БМВ могат да си го позволят и да доживеят периода, в който отново ще осъзнаят, че за да са лидери на пазара, трябва да са лидери в технологичните новости, а не да чета, че щели да монтират двигатели на Пежо :banghead: Ми ако ще е така, да емигрират всичките в Италия, да откриват ново студио за купета и да се сложи веднъж завинаги край на тази агония...

Разберете ме правилно - къса ми се сърцето, като писах това горе, но в крайна сметка това е мнението ми. Съжалявам, че БМВ не са това, което са били и се надявам БМВ отново да е МАРКАТА, ноооо...за съжаление в момента не мисля, че е така...

Потребител
Аватар

Re: Развалят ли ги новите БМВ-та?

Мнение от 316318320 » 22 Сеп 2008, 21:17

Apassionata написа:
316318320 написа:Кажете си мнението!
Не че съм подушвал последните, ама кви са тия ПРОБЛЕМИ С ПОТЕГЛЯНЕТО, липса на достатъчно мощност и там сичките излъгации, дето ги пишат в AutoBild и май не само там!! Лично мое мнение - много кофти дизайн, и кви са тия електроники и в тройката за ламери и женки праени?? Пуууууу

Абе пич, хвани карай някое ново BMW и тогава говори. Ще умра от смях - проблеми с потеглянето и липса на мощност...А новата тройка си е супер, имам доста преки наблюдения върху една няколко месечна. Е, дизайна не ти харесвал, след фейс лифта пък и отзад са я напапривилииии... :winky:

Ами пич, ти като си се хванал да караш, вземи кажи какво ти е мнението - не да се правиш на интересен, аз ако бях нямаше да правя тема.
И не говоря само за дизайна, въобще за новия път, по който са поели и т.н.

Потребител
Аватар

Мнение от 316318320 » 22 Сеп 2008, 21:18

Apassionata написа:
Не че съм подушвал последните, ама кви са тия ПРОБЛЕМИ С ПОТЕГЛЯНЕТО, липса на достатъчно мощност и там сичките излъгации, дето ги пишат в AutoBild и май не само там!! Лично мое мнение - много кофти дизайн, и кви са тия електроники и в тройката за ламери и женки праени?? Пуууууу

Абе пич, хвани карай някое ново BMW и тогава говори. Ще умра от смях - проблеми с потеглянето и липса на мощност...А новата тройка си е супер, имам доста преки наблюдения върху една няколко месечна. Е, дизайна не ти харесвал, след фейс лифта пък и отзад са я напапривилииии... :winky:

Ами пич, ти като си се хванал да караш, вземи кажи какво ти е мнението - не да се правиш на интересен, аз ако бях нямаше да правя тема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от КУНИ » 22 Сеп 2008, 21:22

[quote="someone"][/quote]

Хич не съм съгласен, ама нямам време да пиша по темата, че ме чака една собственичка на пежо :mhihi:

п.с - почти всички фирми които си споменал са конгломерати от кооперации между различните фирми, а БМВ не е такова предприятие! Ако и останалата част от света приемаше твоята логика, то собствениците на автомобилните фирми които си изброил като равностойни на БМВ биха се пенсионирали на момента доволни от факта, че са достигнали нивото което не е отредено за тяхните масовки! Вече както си установил всеки производител предлага иновативни екстри, ама дотам се свършва! Замислял си се навярно, че БМВ предлага мощноста характерна за висшия спортен клас на половин цена - ето така трябва да се сравнява производителя от Мюнхен - нали, и защо мислиш, че нашта фирма няма двойни съединители......не се отказвай от заветната си мечта, и си купи БМВ на старо - например на около 6 месеца от датата на първата регистрация.....така първия собственик поема удара от обезценяването след първоначалната продажба, а ти караш гаранционна кола на 10000км. Абе действай както си решиш за добре......не вярвам да не си помислил за различните варианти на покупка! Поздрави, и каквото направиш не е лошо!
Последна промяна КУНИ на 22 Сеп 2008, 22:04, променена общо 1 път

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 22 Сеп 2008, 21:23

Дизайна на новите е спорен,а на 7 серия :help: ,обаче мен ме притеснява друго.
Струва ми се,че БМВ все повече се отклоняват от правенето на коли "за удоволствие от шофирането" и се върви в посока на масовия вкус,безопасност /на всяка цена/ и 4х4,което е далеч от представите на ентусиастите за истинско БМВ. Като че ли в стремежа да се вдигнат продажбите се прави компромис с исконните ценности на марката.
Да продават повече,но дали това са 100% БМВ-та или не съвсем? Не останаха ли само М моделите "истински хулигани на аутобана"?
Едните най-добри двигатели ни останаха и усещането зад волана все още... :confused:
Като човек почнал с Е21 и Е28 и сега каращ втора Е34-ка и мислещ за Е39 мога да кажа с ръка на сърцето че удоволствието от Е21 и Е28 е несравнимо.

8910 фен
Аватар
Кара: 01`530i touring

Мнение от CONAN » 22 Сеп 2008, 22:20

Алтернативата на всичко казано досега е ALPINA ,малък производител на много напомпани коли , основата и гръбнака на ,които е бмв.Както казах в една друга тема ALPINA започва от там ,където БМВ спира.Така,че ALPINA е лека за изтормозения от нови модели бмв фен :mhihi:
Нека си припомним
Изображение
1987 e24 Alpina B10 3.5. 261hp, 5spd.
Всички искаме нови модели ,като тези които караме но явно баварците гонят масовост и комерс затова се разминават с очакванията на феновете.
Последна промяна CONAN на 22 Сеп 2008, 22:30, променена общо 1 път

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 22 Сеп 2008, 22:30

316318320 написа:
Apassionata написа:

E, отдавна не ми баха казвали "ПИЧ" :shock: То и Ника ми е женски, ама карай, кой да види... А ТЕМАТА ти я направи!
Мнението ми: Аз лично харесвам всички НОВИ BMW -та с изключение на Х3 и единичката. В е93 съм влюбена, и след всяка е60-ка по улиците още си чупя врата, хахахах Х6-цата е убийствена също, колкото и странна да е и колкото и да я оплюват...Колегите по-нагоре казаха доста неща... За технически данни нали не очакваш изказване от жена, хахахха
И да се повторя: колкото и да говорят всички, които не са карали нови BMW -та... пожелявам ти да си вземеш и НЯМА начин да не си доволен. Дано се включат в темата и повече собственници на такива ;) Няма много май в този форум :confused:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата