Шуми от диференциала при маневра (шпер)
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Djelebov написа:Penchev написа:Колега ,провери има ли масло в дифа. Ако има и всичко е точно ще трябва да се отваря и да се види какво му е , свържи се с ТОМ на л.с. той е в Несебър и ще ти помогне![]()
Георги Пенчев
Ами аз незнам как става това, ако можеш да ми дадеш някакви напътствия ще съм ти много благодарен. Не съм виждал дифа от близоно ако може да се провери в нормален гараж докато лежа под колата ще го направя още сега
Вкарваш автомобила на канал или на крик във въздуха и на капака на дифа ще видиш две пробки - долната е за източване на старото масло а горната е за проверка на нивото.Отвиваш горната и при нормални условия трябва да потече масло ,ако не протече бръкни с показалец и намериш ли масло на пръста си ,значи вероятно е това което казва E34Power , не се ли оцапаш значи трябва да долееш.
Аз лично безшумен шпер ,като нормалния отворен диференциал не съм чул/видял ...
Георги Пенчев
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
сск
колеги аз карам е 30 със шпер и имах същият проблем ;но като смених маслото със mobil 85w90 ls шумът изчезна преди това карах със mobil 75w 90 . не казвам че на всички това им е проблема но моят се оправи само със смяна. а шумът идва от приплъзването на дисковете на шпера
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Няколко дена нямах нет и ся като си отворих форума се изненадах много приятно, за което благодаря на всички- днес имам малко време и ще проверя симптомите.
Хуквам към гаража, ако е масло дано да се оправи като на доко. Като видя кво става с пробката ще пиша
Penchev написа:
Вкарваш автомобила на канал или на крик във въздуха и на капака на дифа ще видиш две пробки - долната е за източване на старото масло а горната е за проверка на нивото.Отвиваш горната и при нормални условия трябва да потече масло ,ако не протече бръкни с показалец и намериш ли масло на пръста си ,значи вероятно е това което казва E34Power , не се ли оцапаш значи трябва да долееш.
Георги Пенчев
Хуквам към гаража, ако е масло дано да се оправи като на доко. Като видя кво става с пробката ще пиша

за да разбереш дали си с отворен или шперов може да провериш наяве..вдигаш задницата на колата с 2 крика или подемник така 4е колелата да са в вьздуха..после стартираш двигателя даваш на скорост (1) и без газ се опитваш да хванеш едното колело опитаи се да го спреш ако успееш зна4и си с отворен диф ако ли не си с шпер..сьщо при загасен мотор и изклу4ени скорости заварти едното задно колело в коя да е посока и ще видиш 4е другото се вьрти в противоположна посока ако е така зна4и си отворен диф..това е...
Penchev написа:
Георги Пенчев
Аз не съм чувал никакъв шум от моя диференциал.
Сега знам, че го има в търсачката, ако искате не ми отговаряйте, но все пак ще попитам , понеже се е отворило приказка за това. Смятам да сменя маслото на моя шпер . Почвам от това дали е нужно да се сменя или мога просто да долея. 2-ро ако го сменя , тоест източа старото колко ще събере дифа и какво масло да сложа? Има ли някакъв филтър за това масло (знам, че на други коли има) ?
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Нема филтър за дифа, мисля че побираше към 900грама до кило, но за по сигурно сипвай до като не потече от горната пробка, а за това какво масло да сложиш
http://www.gprparts.com/brands/motul/motul3181.asp
http://www.gprparts.com/brands/motul/motul3181.asp
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Днес смених маслото на моя диф с горе посоченото от мен, събра към 1.800грама вече нема скръц нема мръц, старото го извадих на боза, черно кат катран, па май и беше понамаляло, та сменяваите маслата и газ
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Колеги , днес се загледах в тубата ,която ми остана и видях ,че маслото в дифа /шпер/ е "кастрол -диференциал" -XJ - W75- 140 . Че е за диф е ясно , но дали е за шпер ?
klintan66 написа:Колеги , днес се загледах в тубата ,която ми остана и видях ,че маслото в дифа /шпер/ е "кастрол -диференциал" -XJ - W75- 140 . Че е за диф е ясно , но дали е за шпер ?
За щпер е . Аз ги гледах от вносителя на Кастрол и това го даваха за шпер-ове и че се препоръчвало уж от БМВ . Аз съм си записал такова да си купя, обаче нещо неможах да намеря място където продават масла на Кастрол

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
намерих ги най-накрая!
МОТОБУЛ
www.motobul.com
купих си за скоростната кутия ATF TQ-D III - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=79
и за диференциала SAF-XJ 75W-140 - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=81
е, това е! Вече съм доволен
МОТОБУЛ
www.motobul.com
купих си за скоростната кутия ATF TQ-D III - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=79
и за диференциала SAF-XJ 75W-140 - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=81
е, това е! Вече съм доволен

- go6o82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: м6
на 320 побира 1,100л..и аз го имам този шум ,но е слаб и само понякога.смених маслото с някво дет струваше 30-40лв/л-никва промяна.
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3