Шуми от диференциала при маневра (шпер)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Сеп 2008, 20:48

Djelebov написа:
Penchev написа:Колега ,провери има ли масло в дифа. Ако има и всичко е точно ще трябва да се отваря и да се види какво му е , свържи се с ТОМ на л.с. той е в Несебър и ще ти помогне :D

Георги Пенчев

Ами аз незнам как става това, ако можеш да ми дадеш някакви напътствия ще съм ти много благодарен. Не съм виждал дифа от близо :mhihi: но ако може да се провери в нормален гараж докато лежа под колата ще го направя още сега

Вкарваш автомобила на канал или на крик във въздуха и на капака на дифа ще видиш две пробки - долната е за източване на старото масло а горната е за проверка на нивото.Отвиваш горната и при нормални условия трябва да потече масло ,ако не протече бръкни с показалец и намериш ли масло на пръста си ,значи вероятно е това което казва E34Power , не се ли оцапаш значи трябва да долееш.
Аз лично безшумен шпер ,като нормалния отворен диференциал не съм чул/видял ...

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo

сск

Мнение от doko » 22 Сеп 2008, 12:05

колеги аз карам е 30 със шпер и имах същият проблем ;но като смених маслото със mobil 85w90 ls шумът изчезна преди това карах със mobil 75w 90 . не казвам че на всички това им е проблема но моят се оправи само със смяна. а шумът идва от приплъзването на дисковете на шпера

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 22 Сеп 2008, 14:27

смени маслото.

пп.
щом го чуваш явно малко гас даваш :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 24 Сеп 2008, 8:22

Няколко дена нямах нет и ся като си отворих форума се изненадах много приятно, за което благодаря на всички- днес имам малко време и ще проверя симптомите.

Penchev написа:
Вкарваш автомобила на канал или на крик във въздуха и на капака на дифа ще видиш две пробки - долната е за източване на старото масло а горната е за проверка на нивото.Отвиваш горната и при нормални условия трябва да потече масло ,ако не протече бръкни с показалец и намериш ли масло на пръста си ,значи вероятно е това което казва E34Power , не се ли оцапаш значи трябва да долееш.

Георги Пенчев

Хуквам към гаража, ако е масло дано да се оправи като на доко. Като видя кво става с пробката ще пиша
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 24 Сеп 2008, 12:05

за да разбереш дали си с отворен или шперов може да провериш наяве..вдигаш задницата на колата с 2 крика или подемник така 4е колелата да са в вьздуха..после стартираш двигателя даваш на скорост (1) и без газ се опитваш да хванеш едното колело опитаи се да го спреш ако успееш зна4и си с отворен диф ако ли не си с шпер..сьщо при загасен мотор и изклу4ени скорости заварти едното задно колело в коя да е посока и ще видиш 4е другото се вьрти в противоположна посока ако е така зна4и си отворен диф..това е...

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 25 Сеп 2008, 12:01

Penchev написа:

Георги Пенчев

Аз не съм чувал никакъв шум от моя диференциал.

Сега знам, че го има в търсачката, ако искате не ми отговаряйте, но все пак ще попитам , понеже се е отворило приказка за това. Смятам да сменя маслото на моя шпер . Почвам от това дали е нужно да се сменя или мога просто да долея. 2-ро ако го сменя , тоест източа старото колко ще събере дифа и какво масло да сложа? Има ли някакъв филтър за това масло (знам, че на други коли има) ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 25 Сеп 2008, 12:38

Нема филтър за дифа, мисля че побираше към 900грама до кило, но за по сигурно сипвай до като не потече от горната пробка, а за това какво масло да сложиш
http://www.gprparts.com/brands/motul/motul3181.asp

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 25 Сеп 2008, 16:10

MSP на BMW оригинално :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 30 Сеп 2008, 11:58

Днес смених маслото на моя диф с горе посоченото от мен, събра към 1.800грама вече нема скръц нема мръц, старото го извадих на боза, черно кат катран, па май и беше понамаляло, та сменяваите маслата и газ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 30 Сеп 2008, 17:22

Какво точно купи , откъде и колко пари ? И аз сега искам да сменям или да долея. Не чувам шумове и не съм гледал дали е намаляло , ама викам айде може да иска да се долее. Аз не разбрах на шперовете трябва ли да се сменя маслото или само да се долива ако няма ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Окт 2008, 22:28

Колеги , днес се загледах в тубата ,която ми остана и видях ,че маслото в дифа /шпер/ е "кастрол -диференциал" -XJ - W75- 140 . Че е за диф е ясно , но дали е за шпер ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 02 Окт 2008, 8:24

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 02 Окт 2008, 17:36

klintan66 написа:Колеги , днес се загледах в тубата ,която ми остана и видях ,че маслото в дифа /шпер/ е "кастрол -диференциал" -XJ - W75- 140 . Че е за диф е ясно , но дали е за шпер ?

За щпер е . Аз ги гледах от вносителя на Кастрол и това го даваха за шпер-ове и че се препоръчвало уж от БМВ . Аз съм си записал такова да си купя, обаче нещо неможах да намеря място където продават масла на Кастрол :(.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 19 Окт 2008, 11:19

намерих ги най-накрая!

МОТОБУЛ

www.motobul.com

купих си за скоростната кутия ATF TQ-D III - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=79

и за диференциала SAF-XJ 75W-140 - http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=81

е, това е! Вече съм доволен
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: м6

Мнение от go6o82 » 21 Окт 2008, 9:05

на 320 побира 1,100л..и аз го имам този шум ,но е слаб и само понякога.смених маслото с някво дет струваше 30-40лв/л-никва промяна.

ПредишнаСледваща

Назад към E34