търси се лечитал/знахар за болни сливици

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Сеп 2008, 15:22

bobi_maxo написа:д-р Улевинов Мед.Академия, влиза се от към ул.Здраве!

като бях малък той ми вади 3-тата сливица. Но имам само бегли спомени...
За другите знам,че е по трудно ваденето и има риск от кофти доктор да усере нещата :( но вадене си е решението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Сеп 2008, 16:32

Само за протокола, съвременната медицина започва да отрича ваденето на сливиците, поради факта, че те са защитната преграда на белите дробове, да спират ангините, но има хора които започват да правят, чести пневмонии :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 21 Сеп 2008, 17:30

нишадър :yes:
ако прекалиш обаче, може да станеш космонавт :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 21 Сеп 2008, 18:02

Значи аз ходих на УНГ и лекарката ми каза, че имам някви гнойни тапички на сливиците, и трябва да ми извадят сливиците за да се реши проблема. Въпроса е там, че незнам колко е компетентна лекарата, и дали няма някъв начин да се излекува това, защото като цяло нямам други проблеми със сливиците, не боледувам много често, не ме болят, единственото е, че има някви гадни гнойни налепи, които се отделят от време на време, и не съм сигурен дали се налага да се вадят сливиците.

Ако някой е имал подобен проблем, или знае нещо по въпроса нека сподели, иначе смятам да отида на по компетентен лекар първо преди да тръгна да ги вадя.

Аз ходих на лекар преди 1 месец, обаче времето беше доста топло, и личната лекарка ме посъветва, ако вадя сливиците, да не е тогава, а когато стане по студено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 21 Сеп 2008, 19:45

Aз преди години ходих при един лечител от Монтана да ми дърпа ушите. Уж се прекъсвали някакви сухожилия, и сливиците изсъхвали. Е, не ми изсъхнаха, още са си там, но оттогава наистина доста рядко (да чукна на дърво) имам проблеми с гърлото. Това е било преди около 15, а може би и повече години, и за целият този период помня да съм имал само веднъж гнойна ангина.
Съветвам те да не си вадиш сливиците, ако не е съвсем наложително. Може да помислиш за начин да се закалиш - например с плуване. Преди, когато тренирах плуване не боледувах изобщо, ама като казвам изобщо, имам предвид, че за 4-5г веднъж не съм настивал дори и леко.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: хората да го гледат тъпо

Мнение от bmw318_94 » 21 Сеп 2008, 20:53

И аз боледувах често на годината 2-3 пъти.Докато не разбрах това за дърпането на уши.Преди 1 година отидох и ми ги дръпнаха де(не боли толкова) и оттогава не съм боледувал,така че има ефект ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 21 Сеп 2008, 20:54

само да вметна, че това е ангина с налепи, гнойна ангина в България е нямало от доста години и често завършва със смърт, това е друга болест ;)
моят съвет е да не вадиш сливиците.
пробвай с нишадър, сода, йод или верно оня зеления гранофурин, ако го има още и после пиши ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 21 Сеп 2008, 21:05

ех ех много лекари се навъдиха тук беееееее :lol:
спокойно няма да умреш нито ще се осакатиш толкова елементарна операция че и аз като стажант мога да я направя
ако правиш гнойни налепи повече от 2 пъти годишно тогава е препоръчително да се махнат а не с първия налеп да ги махнеш..аз ги имам все още понеже веднъж на 2 години ме хващат и с един антибиотик съм готов..
сливиците все пак майка природа ги е измислила като първа бариера на нашата имунна система.операцията е под пълна упойка. единствено е гадно че 2-3 часа след това плюеш кръв.ТОВА Е!

Предишна

Назад към Извън Темата