Система за миене на стъклата- проблеми
Модератор: Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Система за миене на стъклата- проблеми
Преди време ми спряха пръскалките за миене на стъклата. Окачих двете помпички, извадих казанчетата- и те са две, извадих пръскалките.
При подаване на директен "+" и "-" към помпите и двете не въртят и май са дали на късо, щото товарят веригата.
Към пръскалките, които са с подгрев, отиват по две маркучета
Защо всичко е по две- и помпичките, и маркучетата?
Как да си проверя системата и ако има нещо скапано, може ли да се възстанови?
Благодаря предварително! Ако някой има картинки ще бъде идеално.
При подаване на директен "+" и "-" към помпите и двете не въртят и май са дали на късо, щото товарят веригата.
Към пръскалките, които са с подгрев, отиват по две маркучета

Как да си проверя системата и ако има нещо скапано, може ли да се възстанови?
Благодаря предварително! Ако някой има картинки ще бъде идеално.
Последна промяна ktv на 27 Сеп 2008, 21:08, променена общо 1 път
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Опааа - и аз сърбах такава попара
почти месец и половина нямах измиване на челното стъкло, а за фаровете си работеше... и по законите на "Мърфи" убирах всички мухи по пътищата.. на всеки 30-40 км се налагаше ръчно да си мия стъклото
. Та по твоя въпрос:
1. Релето се командва не от ръчката, а от конфорт модула, който следи дали си запалили фарове (ако имаш измиване на фаровете).
2. Моя проблем беше късо на една от секциите на ел.двигателчето, което на директно подаване на ток си работеше, но модула регистрираше късото и блокираше релето....
3. Реших въпроса с ново моторче от ФауВе
- 9,60лв. (само се прави нова букса) и всичко заспа.
п.п. Казанчетата различни ли са по големина - защото на мойто има 3 моторчета - 2 на големия казан (8литра) - едно за фаровете и халогените и едно за предното стъкло а имам и второ казанче (малко) но то е за сапун
и при миене първо то фърля сапуна и после от другото почва да пръска за да мие

1. Релето се командва не от ръчката, а от конфорт модула, който следи дали си запалили фарове (ако имаш измиване на фаровете).
2. Моя проблем беше късо на една от секциите на ел.двигателчето, което на директно подаване на ток си работеше, но модула регистрираше късото и блокираше релето....
3. Реших въпроса с ново моторче от ФауВе

п.п. Казанчетата различни ли са по големина - защото на мойто има 3 моторчета - 2 на големия казан (8литра) - едно за фаровете и халогените и едно за предното стъкло а имам и второ казанче (малко) но то е за сапун

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ktv
- оптимист-неверник
-
predel написа:Опааа - и аз сърбах такава попарапочти месец и половина нямах измиване на челното стъкло, а за фаровете си работеше... и по законите на "Мърфи" убирах всички мухи по пътищата.. на всеки 30-40 км се налагаше ръчно да си мия стъклото
. Та по твоя въпрос:
3. Реших въпроса с ново моторче от ФауВе![]()
- 9,60лв. (само се прави нова букса) и всичко заспа.
п.п. Казанчетата различни ли са по големина - защото на мойто има 3 моторчета - 2 на големия казан (8литра) - едно за фаровете и халогените и едно за предното стъкло а имам и второ казанче (малко) но то е за сапун![]()
и при миене първо то фърля сапуна и после от другото почва да пръска за да мие
![]()
![]()
И при мен е така: имам две казанчета- голямо с помпичка за фаровете и помпичка да чистачките и малко с помпичка за чистачките. И двете малки помпички не работят. Пръскалките ми са с подгряване и вътре имат клапички. Разглобих ги и не знам дали ще мога да ги събера

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
имайте в предвид че когато липсва една от помпите системата действа малко по различно, иначе си търся големия казан за фаровете

- ktv
- оптимист-неверник
-
_65536_kb_sec_ написа:имайте в предвид че когато липсва една от помпите системата действа малко по различно, иначе си търся големия казан за фаровете![]()
![]()
За голямото казанче питай bmwfena

Последна промяна ktv на 21 Сеп 2008, 17:00, променена общо 1 път
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- predel
- ентусиаст
-
Намери коя от двете не ти работи... и тогава сменяй... ако искаш мога да ти пратя тел. си номер да ти разкажа - на лс...

- ktv
- оптимист-неверник
-
predel написа:Намери коя от двете не ти работи... и тогава сменяй... ако искаш мога да ти пратя тел. си номер да ти разкажа - на лс...
Дай повече инфо да помпичките от "народната кола"- какви са, къде ги има и лесно ли се преработват. Колко струват в момента? Може и на ЛС, ама тук ще има по- голяма полза.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
И аз имам система за интензивно миене, с три казанчета, едно голямо, към него има едно малко за сапун, другото за фаровете е свалено и не знам къде му е мястото, някой ако знае да казва.На борда ми изписва Waschwasserstand.
- ktv
- оптимист-неверник
-
tahsinov написа:И аз имам система за интензивно миене, с три казанчета, едно голямо, към него има едно малко за сапун, другото за фаровете е свалено и не знам къде му е мястото, някой ако знае да казва.На борда ми изписва Waschwasserstand.
Голямото казанче е комбинирано- на него има две помпички, като едната е за стъклата, а другата е за фаровете. На малкото казанче, за интензивно миене има само една помпичка - за стъклата. Поне при мен е така. Ако ти изписва Waschwasserstand и имаш течност в голямото, може да ти се е скапал датчика за нивото на течността или да са клеясали клемите му.
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
Да попитам, дали има някой с три казанчета, имам в предвид с казанче отделно само за миене на фаровете и халогените.Утре ще си погледна голямото казанче с колко помпи е.
- ktv
- оптимист-неверник
-
Аз пък искам да попитам може ли помпичката за миене на фаровете да се направи за миене на стъклата и има ли некви рискове от това?
- tahsinov
- младши ентусиаст
-
Голямото ми казанче е с една помпа, датчика ми е заминал, като дадох кабелите му на късо надписа изчезна.Ще трябва да поръчвам в Дару.За фаровете ми е отделно казанчето, но засега няма да се занимавам с него.
- predel
- ентусиаст
-
Значи помпата я взех от аутоплюс - за 9.60... и на мястото на оргиналната букса сложих 2 кабелни обувки - то е с такава клема
За миенето на стъклото е долното моторче - по-малкото, а за фаровете - горното - по "мъдестото"
, незнам дали ще стане да го ползваш горното, но си мисля, че то дава няколко пъти по-голямо налягане, защото пръскалките хвърлят водата направо на облак от много малки пръски "дифузират водата"

За миенето на стъклото е долното моторче - по-малкото, а за фаровете - горното - по "мъдестото"

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
predel написа:...защото пръскалките хвърлят водата направо на облак от много малки пръски "дифузират водата"![]()
но само ако пръскалките са ти читави, а за целта се разглабят и чистят барабар с всичките маркучи

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2