Пак проблем с нивото на антифриза
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Пак проблем с нивото на антифриза
Отново съм аз ,и пак със същият проблем!
Смених радиатора с чисто нов,напълних антифриз до нормата,обезвъздуших и започнах да карам.Карах около 5-6 дни без никакъв проблем няма течове по системата или от радиатора,но преди два дни забелязах че като колата стояла цяла нощ и на сутринта като видя нивото на антифриза е две деления под нормата,като запаля и поработи нивото се вдига над нормата което е нормално за течноста!
Нормално ли е тази липса,възможно ли е да е от студеното време и рязката промяна на температурата?
Смених радиатора с чисто нов,напълних антифриз до нормата,обезвъздуших и започнах да карам.Карах около 5-6 дни без никакъв проблем няма течове по системата или от радиатора,но преди два дни забелязах че като колата стояла цяла нощ и на сутринта като видя нивото на антифриза е две деления под нормата,като запаля и поработи нивото се вдига над нормата което е нормално за течноста!
Нормално ли е тази липса,възможно ли е да е от студеното време и рязката промяна на температурата?
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
а пък според мен първо притегни всички скобички по маркучите, включително и 3-те при клапите дето влизат за радиатора на парното.
също така си смени и капачката на разширителния съд, НО с ОРИГИНАЛНА! че ще имаш още по-големи ядове от алтернативна.... както стана с колегата Gemar.
също така си смени и капачката на разширителния съд, НО с ОРИГИНАЛНА! че ще имаш още по-големи ядове от алтернативна.... както стана с колегата Gemar.

- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
колеги капачката е нова защото ако не си я сменил не ти важи гаранцията на радиатора!
А нивото не се ли качва когато загрее колата нали течноста се раширява при по голяма температура?
Въпросът ми беше че ми спадна нивото без да има течове по системата?
възмож но ли е да е от рязката промяна в времето?
А нивото не се ли качва когато загрее колата нали течноста се раширява при по голяма температура?
joro6724 написа:колеги капачката е нова защото ако не си я сменил не ти важи гаранцията на радиатора!
Точно така. Течността се свива и разширява в зависимост от температурата. Не се шашкай. Просто гледай дали като е студена нивото си е едно и също. Ако намалява значи имаш проблем. Ако си е едно и също - няма проблем.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
дабе да това го знам ама проблема е че преди около 5 дни изведнаж падна с две деления от тогава не е мърдала ама каде изведнаж отиде този антифриз?Това се чуда?
- joro6724
- кандидат ентусиаст
-
9 мнения
• Страница 1 от 1