Въпросче

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Въпросче

Мнение от slavianko » 20 Сеп 2008, 19:29

Колеги я да ви питам аз. Тези дни ми престои да си сменям испускателните колектори. Проблем ли ще е ако карам от нас до сервиза с откачени тръби след изпускателите. В смисъл то ясно че ще ме чуят навред но мисълта ми е че ламдата няма да отчита нищо и не знам дали ще е проблем това за 10-тина км. :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Въпросче

Мнение от Zubcho » 20 Сеп 2008, 20:36

slavianko написа:Колеги я да ви питам аз. Тези дни ми престои да си сменям испускателните колектори. Проблем ли ще е ако карам от нас до сервиза с откачени тръби след изпускателите. В смисъл то ясно че ще ме чуят навред но мисълта ми е че ламдата няма да отчита нищо и не знам дали ще е проблем това за 10-тина км. :mhihi: :mhihi:

Като за начало има опастност да те спрат катаджиите и да ти треснат солидна глоба. После ще разлеш кучетата чак до Хасково и даже БМВфена ще чуе, че си караш колата за смяна на изпускателите.

А до колко ще е проблем, че ламбда сондата няма да отчита за 10км, мисля няма кой знае колко да ти вдигне разхода ;)

Колега ще ти ги правят еднаква дължина (Като на М-power?) или само ще ги сменяш щот са заминали?

Ако ще ги сменяш, защото са заминали, хвани да ти ги направят еднаква дължина, с всички кривки и т.н. Така ще ти се увеличи мощтността.

Айде и прати снимки да видим ако ще правиш някаква модификация.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 20 Сеп 2008, 20:43

slavianko написа:Колеги я да ви питам аз. Тези дни ми престои да си сменям испускателните колектори. Проблем ли ще е ако карам от нас до сервиза с откачени тръби след изпускателите. В смисъл то ясно че ще ме чуят навред но мисълта ми е че ламдата няма да отчита нищо и не знам дали ще е проблем това за 10-тина км. :mhihi: :mhihi:
нищо му нема ве..тва е М50 да не е М5? :mhihi: :mhihi: :mhihi: а познайте де :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 20 Сеп 2008, 21:16

ет ти в12 от танк
http://www.youtube.com/watch?v=f2T0RM4BpUI

:mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Сеп 2008, 21:54

Има някакъв риск да се стопят разни неща в областта където изтичат газовете, шума едва ли е фатален...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Сеп 2008, 3:17

айде да не казвам как звучи мойта кола с малко откачена генерация а какво остава за напълно откачена :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Сеп 2008, 12:53

_65536_kb_sec_ написа:айде да не казвам как звучи мойта кола с малко откачена генерация а какво остава за напълно откачена :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

не бучи толкова, като затворих стъклата нищо не се чуваше :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 21 Сеп 2008, 13:51

Само не включвай на газ ,че 6 сопла ще те насочат право към небето. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 21 Сеп 2008, 14:30

Zubcho написа:Ако ще ги сменяш, защото са заминали, хвани да ти ги направят еднаква дължина, с всички кривки и т.н. Така ще ти се увеличи мощтността.

Айде и прати снимки да видим ако ще правиш някаква модификация.
Аз направо взех колектори от М3 но от ударено и колектора беше малко повреден на първия рънар та се наложи да го правя. Тези дни ще го слагам вече и затова питам ;)
Ето малко снимки даже как беше ударен
http://picbg.net/img.php?file=b513293f7d378c9e.JPG
Като го сложа тази седмица и ще се похваля :D
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 21 Сеп 2008, 20:26

Ихааа :twisted: Твоята генерация би трябвало да е 2 Х 50 мм а този колектор от мката с какъв диаметър на тръбите е ?

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 21 Сеп 2008, 20:49

Penchev написа:Ихааа :twisted: Твоята генерация би трябвало да е 2 Х 50 мм а този колектор от мката с какъв диаметър на тръбите е ?

Георги Пенчев
Да оригинално е 2х50. Но аз преди няколко месеца ги смених с малко по дебели. Махнах катализаторите и смених средното и крайното гърне с такива от Е34 540 та сега тъкмо ще паснат на колекторите. Вече нямам търпение да ги сложа да видя дали ще се поотпуши поне малко. А и сега търся и по къс диф и да видим какво ще се получи.
Сменя ли ги колекторите тази седмица и непременно ще напиша впечатления. :D

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 21 Сеп 2008, 21:02

няма ли кой да направи точно копие на тези колектори ;) та малко да се разпространят :!: голям кът са , аз се изкривух да търся и накрая ще поръчвам некви фалшиви от ебай :!:

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 21 Сеп 2008, 21:09

E34Power написа:няма ли кой да направи точно копие на тези колектори ;) та малко да се разпространят :!: голям кът са , аз се изкривух да търся и накрая ще поръчвам некви фалшиви от ебай :!:
Ми казвайте ако има някой да прави ще измислим нещо да ги смъкна и да ги копираме. Ма доколкото знам доста скъпо излиза да се направят и май по добре човек да даде 500-600лв и да си ги поръча от ибея М-кови. Аз го взех уж малко по евтино щото бяха ударени ама те са направени от някакъв супер здрав материял и много трудно се реставрират та ми излязоха почти колкото здрави такива :mhihi: :mhihi:

Назад към E34