Отново ремъка, отново гаснене при студен старт - мистерия
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99' Е39 520i M52B20TU
Hito написа:thunderl написа: ....Казаха ми, че би могло да е от слаб акумулатор, който иска да се зареди веднага след палене и товари колата - пробвах с чисто нов акумулатор - няма разлика.......
Въй ,въй ,въй.........бате как може въобще да им се връзваш на такива????Помисли малко дали това е възможно от чисто механична гледна точка
![]()
Пробвай да натегнеш ремъка....ако не стане , охлабваш малко...ако пак не стане сваляш ремъка и проверяваш за затегнали лагери по алтернатор и тн. , ако и в тях няма проблем си вземи друг ремък и със сигурност ще ти се реши проблема
Защо, според мен има логика - ако товари динамото веднага след палене докато зареди за 20-30 секунди - ето ти причина студения ремък да пищи и колата да гасне, защото вижда зор докато е студена. Все едно паля с вкл. климатик...Но не е това, карай.
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
dancenation написа:Не може ли да свалиш само за момент ремъците да видиш какво ще стане като запалиш и след това
Може, но няма да си направя кой знае какъв извод...ще спре да пищи просто. Но вероятно и това ще пробвам. Да не вземе да се окаже нещо друго...макар, че за сега всичко сочи някой от елементите през които минава ремъка да е причина за товаренето на колата + пищенето на ремъка.
За климатика и неговия ремък, нямам съмнения, защото като намазах другия ремък, няма хич пищене.
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Именно най добре ако се свали алтернатора да се разглоби може някой лагер или някоя част да се е бъгнала вече и да спича и тормози двигателя;)Според мен е най удачно този вариант да се свали /разкачи да се види дали товари оттам ако е оттам едно следва разглобяване (не е кой знае какво) и инспекция ако не втора дръга такъв (50 -100лв) незнам колко вървят или ремонт само .

- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
thunderl написа:Hito написа:thunderl написа: ....Казаха ми, че би могло да е от слаб акумулатор, който иска да се зареди веднага след палене и товари колата - пробвах с чисто нов акумулатор - няма разлика.......
Въй ,въй ,въй.........бате как може въобще да им се връзваш на такива????Помисли малко дали това е възможно от чисто механична гледна точка
![]()
Пробвай да натегнеш ремъка....ако не стане , охлабваш малко...ако пак не стане сваляш ремъка и проверяваш за затегнали лагери по алтернатор и тн. , ако и в тях няма проблем си вземи друг ремък и със сигурност ще ти се реши проблема
Защо, според мен има логика - ако товари динамото веднага след палене докато зареди за 20-30 секунди - ето ти причина студения ремък да пищи и колата да гасне, защото вижда зор докато е студена. Все едно паля с вкл. климатик...Но не е това, карай.
Батка нов съм още във форума и не ми се разтягат сега теории.......

Мисли малко по реално моля те!
- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Ето ви един реален довод
Значи до някъде според мен е съвпъдение това че си сменил ремъка и се опитва да гасне при студено палене или директно гасне
но този проблем идва според мен от стъпковото моторче което коригира въздушния поток на мотора с цел да задържи точните обороти и според мен когато е клеасало или просто не работи нормално му е по трудно при студен мотор да си коригира въздушния поток
Значи до някъде според мен е съвпъдение това че си сменил ремъка и се опитва да гасне при студено палене или директно гасне
но този проблем идва според мен от стъпковото моторче което коригира въздушния поток на мотора с цел да задържи точните обороти и според мен когато е клеасало или просто не работи нормално му е по трудно при студен мотор да си коригира въздушния поток
- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Icco® написа:Ето ви един реален довод
Според мен ясно се усеща връзка между пищенето и опитите на колата да гасне. В момента в който и се подаде газ да мине 1200 оборота, ремъка приплъзва някъде и нещо тормози колата невероятно. Ако беше стъпково моторче, мисля, че щеше да има и други признаци (не само при първо палене, на светофари и т.н.)... А като изключим тия първи 20-30 секунди, колата заковава оборотите, когато е на място. Освен това при мен оборотите не се качват сами - само спадат.
Hito написа:Батка нов съм още във форума и не ми се разтягат сега теории.......,НО помисли малко....намазал си ремъка и той спрял да свири
....другото което е свири само когато е студен.....демек някъде се тормози.....,НО не мисля (никък даже) че слабия акумолатор може да накара алтернатора да върти по бързо или по бавно
и от там да ти свири ремъка
![]()
![]()
![]()
Мисли малко по реално моля те!
Като го намазах не само спря да свири, а почна да се усеща как някъде приплъзва. Иначе и на мен ми се стори малка вероятността за това с алтернатора, но все пак го пробвах, за да видя дали няма нещо наистина тривиално, което пропускам като вариант.
Лошото е, че вече не виждам изход от ситуацията освен да се сменя подред всичко по пътя на ремъка, което би могло да предизвиква товаренето, а от там гасненето и пищенето.
- EcLipSeR
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пил
Някой решил ли е проблема и ако да да сподели, че колата не бях е палил от месец и сега гледам същия проблем 

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
EcLipSeR написа:Някой решил ли е проблема и ако да да сподели, че колата не бях е палил от месец и сега гледам същия проблем
Колега, не ми се реши въпроса. Лятото беше поспряло да пищи в жегата. Но сега отново пищи по 30-60 секунди при студен старт като захладня. Не знам дали не е хидравликата нещо, ще трябва да открия проблема, че със студа се влошава работата.
thunderl написа:EcLipSeR написа:Някой решил ли е проблема и ако да да сподели, че колата не бях е палил от месец и сега гледам същия проблем
Колега, не ми се реши въпроса. Лятото беше поспряло да пищи в жегата. Но сега отново пищи по 30-60 секунди при студен старт като захладня. Не знам дали не е хидравликата нещо, ще трябва да открия проблема, че със студа се влошава работата.
Колеги опанете си ремаците яко и няма да имате ядове сас свиринето на ремак..

- thunderl
- кандидат ентусиаст
-
Днес пробвах да въртя волана след като запали на студено и след няколко леки (не до края) завъртания на ляво на дясно, открих, че пищенето се появява и изчезва точно в такт с въртенето. Май най-накрая хванах проблема 

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2