Шуми от диференциала при маневра (шпер)
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Шуми от диференциала при маневра (шпер)
Преди беше пусната една тема, ама до никъде не стигна и така и не се разбра що на мен и още няколко съфорумци при маневра колите ни издават звук наподобяващ хъркане. Тва става само когато се прави маневра - когато има осезаема разлика в ъгловите скорости на задните гуми.
Става дума за коли със шпер
Мен лично звука доста ме притеснява, а не съм от хората дето чакат да спре колата и за тва я пускам тая тема отново (и щото дифа струва пари
)
Предварително благодаря

Става дума за коли със шпер
Мен лично звука доста ме притеснява, а не съм от хората дето чакат да спре колата и за тва я пускам тая тема отново (и щото дифа струва пари

Предварително благодаря

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
И още инфо: щумът спира при подаване на газ (но при паркиране газ почти не се подава) и шперът си работи (всеки ден го проверявам
)
Разбрах, че имало някви ремонтни комплекти за шпер, дали не му трябва наква смяна вътре, уш вътре имало феродови дискове???
А друг колко пари ще е??

_65536_kb_sec_ написа:По добре си купи друг
Разбрах, че имало някви ремонтни комплекти за шпер, дали не му трябва наква смяна вътре, уш вътре имало феродови дискове???
А друг колко пари ще е??

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега ,провери има ли масло в дифа. Ако има и всичко е точно ще трябва да се отваря и да се види какво му е , свържи се с ТОМ на л.с. той е в Несебър и ще ти помогне
Георги Пенчев

Георги Пенчев
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
justboy написа:Ремонтния комплект мисля, че струва 600-800 лв.
Диф пак около тея пари трябва да е.
втора ръка диф ли?
Някой знае ли ква е причината да хърка, трие метал в метал ли (като изхабени накладки??) ??

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
и аз имам някакъв шум...
при маневра на заден като паркирам и се движа съвсем бавно се издава някакъв шум интересен като стара корабна сирена ама по-тихо
немога да си го представя този шум от диференциала, но ако има шпер по има логика...
та въпроса ми е как да разбера имам ли шпер или нямам, защото по VIN нямам и въобще нямам идея какво преставлява и как изглежда...
ще ме извините за непросветеността ми, ама ще се науча лека-полека
та пак на въпроса ми: как да разбера имам ли шпер и туй свирене от него ли ще да е
при маневра на заден като паркирам и се движа съвсем бавно се издава някакъв шум интересен като стара корабна сирена ама по-тихо
немога да си го представя този шум от диференциала, но ако има шпер по има логика...
та въпроса ми е как да разбера имам ли шпер или нямам, защото по VIN нямам и въобще нямам идея какво преставлява и как изглежда...

ще ме извините за непросветеността ми, ама ще се науча лека-полека

та пак на въпроса ми: как да разбера имам ли шпер и туй свирене от него ли ще да е

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Djelebov написа:justboy написа:Ремонтния комплект мисля, че струва 600-800 лв.
Диф пак около тея пари трябва да е.
втора ръка диф ли?
Някой знае ли ква е причината да хърка, трие метал в метал ли (като изхабени накладки??) ??
А за втора ръка говоря.

E34, E38
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
Ми май при доста с шперове го има този шум, при мен също го има, най често при обратен завои с бавна скорост, но като питах един познат тои каза че било нормално защото все пак имало малко натоварване на дифа при завои
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
Penchev написа:Колега ,провери има ли масло в дифа. Ако има и всичко е точно ще трябва да се отваря и да се види какво му е , свържи се с ТОМ на л.с. той е в Несебър и ще ти помогне![]()
Георги Пенчев
Ами аз незнам как става това, ако можеш да ми дадеш някакви напътствия ще съм ти много благодарен. Не съм виждал дифа от близо

Последна промяна Djelebov на 19 Сеп 2008, 14:33, променена общо 1 път

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
jullydjs написа:Ми май при доста с шперове го има този шум, при мен също го има, най често при обратен завои с бавна скорост, но като питах един познат тои каза че било нормално защото все пак имало малко натоварване на дифа при завои
то при мен е при всяко преместване на колата с волан завит на повече от 20-30 градуса
ddddk написа:и аз имам някакъв шум...
та въпроса ми е как да разбера имам ли шпер или нямам, защото по VIN нямам и въобще нямам идея какво преставлява и как изглежда...![]()
ще ме извините за непросветеността ми, ама ще се науча лека-полека![]()
Проверката е най-лесна на ръчни скорости- ако направиш кръг от място (вдигаш оборотите и палиш гумите със завит волан) значи имаш. Тва май не е най-уместния начин ама аз не съм голям капацитет все още

колега, аз преди време имах омега с шпер, който издаваше такъв шум при маневри с навит до край волан, така беше 4години и така си остана до последно, отварях капака ня дифа вътре беше в невероятно добро състояние, оказа се че шумът идва от карета във маншоните на полуоските, но не съм ги правил и така си замина колата 

Djelebov написа:
Проверката е най-лесна на ръчни скорости- ако направиш кръг от място (вдигаш оборотите и палиш гумите със завит волан) значи имаш. Тва май не е най-уместния начин ама аз не съм голям капацитет все ощеи казвам каквото знам.
Така е колега . Това е доста добър метод

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Pavlinius написа:Аз пък да ви дам един съвет - щом хърка като има разлика между гумите завивайте с повечко газ и леко поднасяне и така няма да има проблеми.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Djelebov написа:Проверката е най-лесна на ръчни скорости- ако направиш кръг от място (вдигаш оборотите и палиш гумите със завит волан) значи имаш. Тва май не е най-уместния начин ама аз не съм голям капацитет все ощеи казвам каквото знам.
и с автомат става, не питай как разбрах за мойто гъци

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3