Съвет относно БМВ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 14 Сеп 2008, 13:23

stef4o_BMW написа::mhihi: тойота хахахах не се прекарваи :mhihi:

Извинявай колега не се заяждам, но просто те питам защо мислиш че ще се прекарам? Дали разликата в цените на резервните части е толкова голяма между БМВ и Тойота? Пак казвам естествено че зависи и от състоянието на двете коли но доколкото съм чел и съм запознат БМВ имат доста проблеми с предниците спрямо Японеца, а за нашите пътища това е ключов момент. Вярно е че и колата със задно носи такива емоцции каквито кола с предно НИКОГА няма да поднесе.
На колегата miro20 мерси за Л.С., както и по-горе казах в момента проучвам само и се обърнах към вашия форум за съвет, на всички писали по темата Благодарско,очаквам още мнения по темата колкото повече толкова по-добре, но аз мисля че реално повече от 5 хил.лв за Е36 с м43 мотора да не давам.Мое мнение. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 14 Сеп 2008, 15:52

ти маи си избрал кола и тя не е BMW,кво ни питаш като избора си е твои?ако искаш си купи джип тои е наи-подходящ за нашите пътища,но тогава никога няма да усетиш удоволствието от шофиране на BMW.и колите с предно поднасят да знаеш,ти маи не си карал и така ти се струва само

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 14 Сеп 2008, 18:28

petio_bmw 318is написа:ти маи си избрал кола и тя не е BMW,кво ни питаш като избора си е твои?ако искаш си купи джип тои е наи-подходящ за нашите пътища,но тогава никога няма да усетиш удоволствието от шофиране на BMW.и колите с предно поднасят да знаеш,ти маи не си карал и така ти се струва само

Колега не съм избрал кола нали затва са форумите затва и питам, колкото до кола с предно доста съм карал и то различни класове а между другото ако не ти е приятно не пиши в тази тема не е задължително!

ентусиаст
Аватар
Кара: настрани
Мечтае да кара: M3 Power
Детайли за колата: BMW E36 320 coupe

Мнение от stef4o_BMW » 14 Сеп 2008, 19:24

Аба така е не е задължително,но как можеш да сравняваш БМВ с Тойота,това ни е много 4удно.Парите са си твои,вземаи какво ти е кеф.Успех с покупката ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 14 Сеп 2008, 20:27

е тук не мога да не се вклуча :) до са сам сменил 3 коли- форд, toyota i mazda а са тарса BMW :d . Чесно казано от японските коли имам доста добри впечатления от страна на икономичност и здравина, но има и огромен минус- частите са в пати по скапи в слвдствия на това са плазнали и мн ментета... за сравнвние аз мених 2 пати гумички за клапани е цената хич не беше малка-около 60 кинта най танкото дет намерих за е36 нз колко са но за голф знам че са кам 8лв :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

...

Мнение от Изрода » 18 Сеп 2008, 16:07

Пич я си земи некоя Тойотка,Нисанче и не се занимаваи с глупости.БМВ дрън дрън,това е пущиняк.Мани ги тия дето са си търсили колите по 4- 5 месаца и са дали 8 -10 бона за кола-щото това им е мечта от 10 да не кажа и повече години-(аз).Апа наи добре си земи Голфче ммммммммм много здраво евтини части ,апа как вървиии,цепи мрака.Или некое опелче,слагаш една газ и се раждаш :mhihi:

ПС.Според мен такива хора не са достоини да карат БМВ,дето се чудят между такива измислени марки и ЕВЕНТУАЛНО БМВ но само ако не харчи много.Изпиташ ли съмнение-НЕ ставаш ,трябва да го знаеш,както аз знам от преди 10 години че това е моята кола.И се дразня защото БМВ тата станаха повече от Голф 2 ките преди време,и се карат кошници за по 3500 -4000лв.( Е 36) от тея новоизлюпените тарикатчета дето са я купили само щото е била на първия ред в автокъщата а били тръгнали за Хюндаи примерно,и правят тъпи и некадърни изпълнения по пътищата,и после всички си мислят че тея с БМВ тата са едикакви си.Ами така е защото всичко се разми,и почва да се губи основната идея на БМВ фен.

Извинявам се ако със рязък но не се стърпях.
Изображение Изображение Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: ...

Мнение от Apassionata » 18 Сеп 2008, 16:25

Изрода написа:Пич я си земи некоя Тойотка,Нисанче и не се занимаваи с глупости.БМВ дрън дрън,това е пущиняк.Мани ги тия дето са си търсили колите по 4- 5 месаца и са дали 8 -10 бона за кола-щото това им е мечта от 10 да не кажа и повече години-(аз).Апа наи добре си земи Голфче ммммммммм много здраво евтини части ,апа как вървиии,цепи мрака.Или некое опелче,слагаш една газ и се раждаш :mhihi:

ПС.Според мен такива хора не са достоини да карат БМВ,дето се чудят между такива измислени марки и ЕВЕНТУАЛНО БМВ но само ако не харчи много.Изпиташ ли съмнение-НЕ ставаш ,трябва да го знаеш,както аз знам от преди 10 години че това е моята кола.И се дразня защото БМВ тата станаха повече от Голф 2 ките преди време,и се карат кошници за по 3500 -4000лв.( Е 36) от тея новоизлюпените тарикатчета дето са я купили само щото е била на първия ред в автокъщата а били тръгнали за Хюндаи примерно,и правят тъпи и некадърни изпълнения по пътищата,и после всички си мислят че тея с БМВ тата са едикакви си.Ами така е защото всичко се разми,и почва да се губи основната идея на БМВ фен.

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 18 Сеп 2008, 16:54

ц20хи :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 18 Сеп 2008, 17:07

Е трябваше да започнеш с това.Бмв не е за тебе взимай некоя астра или ако си по-мераклия некой голф и карай кола за 4-5 бона.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Сеп 2008, 17:20

Ми да не се мина и аз да напиша едно,две нещица. :mhihi:
Първо относно цените на колите.
Има един такъв момент който се получи при влизането ни в европа.(То ние сме си там,ама добре,че бяха едни други по учени да ни кажат,че сега сме били влезли,ама това е друга бира!).
Та тогава масово се говореше,че щом "влезем" цените на колите ще паднат и сички ще караме само 7ци и С-класи.
Да ама не!Цените на колите са си абсолютно същите,че даже и по-високи поради акцизи и такси.И защо уж цените на бг пазара падат.
Защото другарите които ни вкарват тези прекрасни возила от италия ги взимат директно от моргите.Повтарям моргите не автокъщите.
Сега ще почнат вносителите,ако има такива тук,ми това не вярно аз такива невнасям и така.Може и вие да не внасяте,но аз познавам поне 10 автокъщи който продават италянска скраб.Грубата действителност е такава.Другия варянт е отиват нашите момчета да докарват автомобили и ги взимат от хора който карат дадения автомобил до последно и като за последно и го 'ПОДАРЯВАТ" на нашия човек за да не платят 200 Евра за морга.Щото там и за това се плаща.
Та цените другари и другарки са си абсолютно същите както и преди,но сега се внася много повече скраб от преди.
Та читаво бмв за 3500лв няма как да се вземе от Германия примерно,просто защото там няма да намерите такова на тази цена или трябва да се скъсате от търсене за да намерите такова.
Но от там идват със сервизни книжки и т,н.Не че и там тези който продават по автокъщите не са повече българи и от наще българи,но има и честни хора чат пат.
Та така за падащите цени на колите.
Другото което искам да кажа на колегата е ,че бмв и газ не е добра комбинация каквото и да си говорим.
Сега ще ме нападнат каращите на газ и ще кажат,че нямат никакви проблеми,но ние ще се усмихмем тактично и ще си замълчим! :mhihi:
Та ако искаш икономична кола на газ моят съвет е да си купиш опел астра,вектра или нещо от този сорт.По възможност да не е екотек матор въпреки,че имах познат е Вектра 18екотек с газ и вървеше без проблем и на газ и на бенз.
Относно газовия инжекцион и той вече е друга бира.
Там нещата са по истински,но трябва да си зададеш въпроса дали ще караш тази кола достатъчно много за да си избиеш инвестираните в нея пари.Ако минаваш по 200км на седмица немисля,че има смисъл.
Но всеки сам си решава.
Другото което искам да кажа е относно 1.6 и 1.8 маторите с верига който са така прехвалени от колегите и какъвто карам и аз.(1.6 М43)
С него няма да имаш проблем относно ангренажен ремък като консуматив,но трябва да се внимава при покупката на такъв мотор защото една смяна на верига отива на 1000лв.
А тези коли не са първа младост.
Не гледай годината,а колата.Ако можеш мини и на диагностика с нея.
И всичките най-основни неща който се гледат при покупката на един автомобил е хубаво да се огледат от човек каращ такъв автомобил или от друг разбиращ от автомобили.
Айде със здраве и дано да съм бил полезен! :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11

Мнение от valeto » 18 Сеп 2008, 18:20

Какъвто и баварец да се купи,трябва си поддръжка....неможе да караш бмв и да търсиш части 2ра употреба от "италянеца","французина" или незнам кой си.Един колега така си търсеше амортисьор 2ра ръка,няма да ви кажа колко псувни отнесе...Няма дефектни коли по defult,има некомпететни шофьори...Няма да давам мнение за газ,мисля че усещате по горните думи кво мисля...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ton4 » 18 Сеп 2008, 18:37

Колега относно избора ще добавя и ас един коментар;
Преди една година и аз кат теб се чудех кво да си взема и докато обикалях салоните и пробвах наи-различни японски имитации на коли,реших да пробвам и едно BMW за разнообразие моита приятелка искаше да я повозя,след 1 кръгче топките ми се качиха на врата моита се разкрещя и започна да ми намила купи-купи-кипи....
Аз естествено нямах толко мангизи,2-3-4 дена се минаха все за тва си мисля,абе влюбих се в тая кола,беше една е46 318 и така сабрах малко мангизи и си купих е36 и от тогава намерих 2рата си любов която е на първо място ХахАХХАх няма как да го разбереш без да го испиташ,само ще ти кажа че ако си купиш БМВ няма да збъркаш и един ден ще ни благодариш бъб форума че сме те вкарали в пътя с вратите напред:):D:D:D
BMW-Шофирай в бъдещето сега ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 18 Сеп 2008, 20:18

абсолютно съм съгласен за моргите от италия. имаше писано във вестниците даже статия за тази далавера - нашите масово вземат от там коли, които са отписани за скраб.
отделно че из европата отдавна мислят че кола под '99 , '98 -ма няма в движение :)
за сервизните книжки също съм чел от тук, че отдавна се подправят, и даже някой бе постнал цени на "чистак бърсак изрядна книжка" с "оригинални" подписи и печати .
Относно газовия инжекцион и той вече е друга бира.
Там нещата са по истински,но трябва да си зададеш въпроса дали ще караш тази кола достатъчно много за да си избиеш инвестираните в нея пари.Ако минаваш по 200км на седмица немисля,че има смисъл.

груба сметка - инжекцион метан - 9 лв на 100 градско, бензин - 29 лв на 100. разлика - 20 лв на 100.
при цена 1900лв е избита за 10 000км.
обаче и другите разходи се качват :) - масло, филтри, гуми, шарнири марнири...
но тези "допълнителни" разходи , наречени "поддръжка" се харчат и при каране на бензин .
успех.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 18 Сеп 2008, 21:02

Изрода написа:Пич я си земи некоя Тойотка,Нисанче и не се занимаваи с глупости.БМВ дрън дрън,това е пущиняк.Мани ги тия дето са си търсили колите по 4- 5 месаца и са дали 8 -10 бона за кола-щото това им е мечта от 10 да не кажа и повече години-(аз).Апа наи добре си земи Голфче ммммммммм много здраво евтини части ,апа как вървиии,цепи мрака.Или некое опелче,слагаш една газ и се раждаш :mhihi:

И кво са момчето не е достойно за купчина желязо и пластмаса ? Баси хората сте немам думи ! Ти си много достоен за БМВ нали ? Сереш синьо-бели говна ? :evil: И тая под тебе се кефи няква еее такива жени са обречени цел живот на кожени ястия !
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 19 Сеп 2008, 12:34

DirtySouth написа:

И кво са момчето не е достойно за купчина желязо и пластмаса ? Баси хората сте немам думи ! Ти си много достоен за БМВ нали ? Сереш синьо-бели говна ? :evil: И тая под тебе се кефи няква еее такива жени са обречени цел живот на кожени ястия !

Колега,това не е просто купчина желязо и пластмаса,тези коли си имат душа и излъчване,но щом ти ги приемаш нещата така-явно няма смисъл да ти обяснявам повече щото няма да ме разбереш(явно и ти не си си оцелил колата,нещо я продаваше преди време ако не се лъжа).

ПС.Ще те помоля наи -учтиво за малко по културен език,и наи вече повече уважение към ДАМИТЕ.

Аиде със здраве
Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36