Питане за нов български университет...
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе що ли не зема аз да напиша една книга....!!!баси....!!!! на мене работата ми върви,напраил съм квот съм напраил-що ли се мъча да уча!! тва ако е за след техникум-баси!!! мерси ше кажа аз на таквиз дипломи!! по-скоро да е като курс някакъв следдипломен или квалификация!!
тва с книгите малко ми звучи като за и от това да изкарат-те тия от старбъкс или от тойота едва ли ше си кажат баш игрите и кое как се прави...!!ма па знае ли човек-требва да купя една и или да я дочета или да си я тура у камината....!!!
не знам тв адистанционно малко ми звучи като ти дай некой лев да ти каеме ,че ше те учиме ,а па ние че видиме....
тва с книгите малко ми звучи като за и от това да изкарат-те тия от старбъкс или от тойота едва ли ше си кажат баш игрите и кое как се прави...!!ма па знае ли човек-требва да купя една и или да я дочета или да си я тура у камината....!!!
не знам тв адистанционно малко ми звучи като ти дай некой лев да ти каеме ,че ше те учиме ,а па ние че видиме....
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Vlados написа:Там ако имаш пари, можеш да вземеш диплома и за Президент на САЩ... Иначе доколкото съм чувал от познати, има много кадърни преподаватели и можеш да научиш много, обаче повечето си плащат, за да вземат диплома за някоя "престижна" професия.
Съгласен съм с теб с изключение на последното защото ми предстои дипломиране и търся на кой да платя (наистина) за да не ходя на защита иначе дипломна работа си купих вече, така че ако имаш познат на ЛС и да се уговорим

П.С. Според мен за 4 години редовно онучение мога да кажа че не се купуват изпити, образованието е на европейско ниво ако ти се учи, но и цените са такива!

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Re: Питане за нов български университет...
SKISA написа:....
Скоро ми предстои завършване на този "измислен университет". Болно ми е, че гледам такива коментари за университета, но има все още такива хора, за които съществува само един университети той е СУ. В СУ има добри преподаватели, но СЪЩИТЕ тези преподават и в НБУ и УНСС и т.н. Та, тези преподаватели имат едни и същи изисквания както към студентите от частния, така и от държавния университети.
Относно валидността на дипломата в НБУ мога да кажа,че е валидна и колкото дипломите в другите университети.
Дистанционното обучение може да се оприличи със задочното обучение, но не са едно и също нещо. Когато си дистанционно обучение ходиш на лекции събота и неделя, НО никой не те задължава да го правиш. Защото ако в държавните университети не им пука, че си работещ човек и трябва да клечиш за присъствие, за да може да си завериш книжката, в НБУ се съобразяват това.
За програмата MOODLE мога да кажа, че е нов тип виртуално обучение в НБУ, което е доста практично. Всичките ти изпити могат да стават по интернет. Ще ти пускат тестове, които ще трябва да решиш за определено време, примерно 20 мин. и след това ги изпращаш на преподавателя. Ще се наложи и да минаваш на изпити и в университета, защото едва ли ще са само по нета. Доколкото знам за дистанционното обучение изпита се провежда на 2 части- тест и казус.
И аз съм чувала грозни работи за Датския колеж и продължавам да чувам такива и за НБУ, но те нямат нищо общо като институции.
Мои познати, които са завъшили НБУ не само редовна, но и дистанционна форма на обучение работят по специалността си.
Това е , което мога да ти дам като информация. Ако те интересуват и други неща относно образованието в НБУ, те съветвам да отидеш направо там и да получиш отговорите, които търсиш. От клюки "чувал съм, че там...." може да останеш с грешни впечатления, които имаш и в момента.

Ако решиш да учиш- УСПЕХ!

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
SKISA написа:е ми дайте акъл къде да се учи мениджмънт ,ма са слушайте условията!!
да не се ходи на лекции-неам време!
да се ходи минимално на разни занятия и те да са или вечер за час или събота-неделята е за ски!
ако се плаща здраво -искам тая хартийка поне да ми дава право на 4% намаление на ски-влека на студентите на семково!!!т.е. да важи некъде!
да не е много продължително самото учене-най-много година и половина-две!
тва са се явява следдипломна квалификация или кво!!?! за да мога ако е като некво висше да бия по масата като гледаме формула и да викам:бе ти ли че ми каеш на мене бе за виското ,че съм с три висши....![]()
общо взето искам да разбера това ,което знам от практиката има ли няква връзка с теорията!! аз и без университет мога да си мениджиръм ,ма да не се окажем като некой коце-маца мениджър балкански...!!
така ходих на едни курсове по спедиция и митническо агентство и само праих на даскала лошо впечатление с неуместни вметки и уточнения...!не съжалявам ,обаче че ходих ,щото разбрах,че знам повече от тва,което могат да ме научат ,което си е пак от полза да го знае човек!! са с дипломата си уплътнявам вратата на гаража!!!
Ама ти сериозно ли - по цял час вечер ще си губиш времето, пък и всяка събота, ти си луд... виж по-добре някой университет, дето на теб да ти плаща и не да учиш, а да преподаваш и не всеки ден, а веднъж годишно, както и да ти прекарат ски-влека до вас, няма какво да ходиш чак по планините

А сега малко по-сериозно, ако ти е само заради дипломата - запиши в Благоевград, ако мислиш, че ще научиш нещо с това дистанционно обучение - стой си в къщи и се рови в интернет - сигурно ще намериш същите материали и ще ти излезе без пари. То при задочното не можеш да научиш кой знае какво, да не говориме при дистанционното. Я най-добре си седни на г*за и си гледай кефа, мани тва учене, то е за младите...
- SKISA
-
-
не бе ,владос!!искам да си сверя часовника!! от де да знам дали не съм изостанал с неколко обиколки!! просто мисля нещо такова за сверка. изобщо не ми пука за дипломата-даже некой ако иска ше се запиша с неговото име и ше му я дам накрая...!!питам дали важи ,щото се дават доста добри пари и не е честно да им кихна толкова пари и като си зема изпитите да мога само да си подпра масата с тая диплома!!
просто искам да видя дали това ,което мисля ,че е правилно и правя в работата си е правилно и за другите хора...!!
в благоевград посмъртно нем ада се запиша ,щото там си помлях 323ката на път за изпит на жена ми и втори път тоя номер го не ща...!!
та идеята ми беш екат овидях обявата в капитал да видя за кво става въпрос. време имам ,горе-долу за четене,но не и за ходене ,а и мисля ,че все ще ми кажат нещо нова-па като не ми кажат заебвам и тва е...!!
еванс,колега-аз в щатите само на екскурзия мисля да ходя-нема за кога да уча там...!!! а тва ,че е по-важно знанието ,а не дипломата го открих некога....с диплома за инженер по радиоелектроника и гръцка филология-работещ в склад за банани и обмитяващ камиони...!
то май в българия требва паметници да им издигаме на хората ,дето си работят по специалността-ше ни стигне 100 кила бронз...!!!баси....!!
просто искам да видя дали това ,което мисля ,че е правилно и правя в работата си е правилно и за другите хора...!!
в благоевград посмъртно нем ада се запиша ,щото там си помлях 323ката на път за изпит на жена ми и втори път тоя номер го не ща...!!

та идеята ми беш екат овидях обявата в капитал да видя за кво става въпрос. време имам ,горе-долу за четене,но не и за ходене ,а и мисля ,че все ще ми кажат нещо нова-па като не ми кажат заебвам и тва е...!!
еванс,колега-аз в щатите само на екскурзия мисля да ходя-нема за кога да уча там...!!! а тва ,че е по-важно знанието ,а не дипломата го открих некога....с диплома за инженер по радиоелектроника и гръцка филология-работещ в склад за банани и обмитяващ камиони...!

то май в българия требва паметници да им издигаме на хората ,дето си работят по специалността-ше ни стигне 100 кила бронз...!!!баси....!!
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве аз до колкото виждам от последната година там .. ако искаш може да научиш много неща .. преподавателите (поне в мойта спец ) са добри и знаят мнгоо и мнгоо може да научиш от тях ... но и да не си даващ зор пак ще вържеш 3-ка ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M5
Батка аз уча там вече трета година точно тази специалност дето на тебе ти трябва Бизнес администрация - дистанционно - та ако искаш да научиш имаш тази възможност ако не искаш да учиш пак я имаш ходиш само ако искаш на лекции никой не те задължава + това са само събота и неделя както и изпитите са тогава. Аз съм си много доволен от университета плюс това не е по малко признат от СУ даже в чужбина е повече признат, кой каквото иска да си говори НБУ си остава номер 1. Няма да те карат да учиш наизуст некви простотии за да после да можеш да им ги напишеш заедно със запетаите както са УНСС и СУ, другите въобще не ги коментирам. Имаш си предмета и една курсова работа към него после отиваш на въпросния изпит (който е тест) правиш го с познанията които си попрочел в учебника и с ЛОГИКА (което УНСС и СУ не знаят какво е) и точка по въпроса. Няма досадни даскали които да ти казват и да те задължават с някакви техни учебници и т.н. секи с различни изисквания ами плащаш си и повече не те търсат за нищо (само за следващата такса
). Айде със здраве 

- SKISA
-
-
вие ,че ми утепате ентусиазма за знания....
!! то раотата ясна ми май само се пънем!! бих дал пари за знания,но като слушам как да вържа 3ка и как да си купя некой изпит и ми се отщява...!! че земе да фанем още некой език да науча-то тва май е поне сигурна работа-или го знаеш ,или не го....

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
SKISA написа:вие ,че ми утепате ентусиазма за знания....!! то раотата ясна ми май само се пънем!! бих дал пари за знания,но като слушам как да вържа 3ка и как да си купя некой изпит и ми се отщява...!! че земе да фанем още некой език да науча-то тва май е поне сигурна работа-или го знаеш ,или не го....
Това е като с газта, нали знаеш - понеже знаят, че са от губещата страна, газаджиите си я защитават, да не се покажат ощетени.
Да не съм голословен - когато НБУ стане по-признат от СУ някъде в Европа ще ви черпя. За Щатите не говоря, там е утайката на целия свят - всичките етноси ги има, така че нищо чудно че е признат, нали трябва да има кой да ходи да им работи на шишавите американци.
Аз имам мои познати пък, да не кажа че са повече от петима, които завършвайки НБУ в различни специалности(освен двама от тях), си хванаха работа - с връзки - и сега се гласят да записват задочни в СУ, защото нито са научили нещо, нито дипломата е като диплома.
Ако изпаднем дотам да гледаме обяви за работа в Jobs.bg примерно, на повечето щатни постове има едни думички, в които определено не фигурира абревиатурата НБУ - "...със завършено висше в СУ". Не мога да разбера как дори се опитвате да сравните университет, който "дори да не се пънеш много ще вържеш тройка" и "платих си курсовата работа", с най-старият университет на Балканският полуостров?
Да не ми се обиждат колегите от НБУ, но вие сами си го казахте какво е положението.
Както каза един от моите познати там "Е, и каква ти е на тебе мотивацията да учиш, като има 30 недоносчета в курса ти които се хвалят наляво и надясно, че са си платили за два семестъра напред?"
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Викаш.от СУ по-яко няма,а 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Acceleration
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M5
Archangel написа:SKISA написа:вие ,че ми утепате ентусиазма за знания....!! то раотата ясна ми май само се пънем!! бих дал пари за знания,но като слушам как да вържа 3ка и как да си купя некой изпит и ми се отщява...!! че земе да фанем още некой език да науча-то тва май е поне сигурна работа-или го знаеш ,или не го....
Това е като с газта, нали знаеш - понеже знаят, че са от губещата страна, газаджиите си я защитават, да не се покажат ощетени.
Да не съм голословен - когато НБУ стане по-признат от СУ някъде в Европа ще ви черпя. За Щатите не говоря, там е утайката на целия свят - всичките етноси ги има, така че нищо чудно че е признат, нали трябва да има кой да ходи да им работи на шишавите американци.
Аз имам мои познати пък, да не кажа че са повече от петима, които завършвайки НБУ в различни специалности(освен двама от тях), си хванаха работа - с връзки - и сега се гласят да записват задочни в СУ, защото нито са научили нещо, нито дипломата е като диплома.
Ако изпаднем дотам да гледаме обяви за работа в Jobs.bg примерно, на повечето щатни постове има едни думички, в които определено не фигурира абревиатурата НБУ - "...със завършено висше в СУ". Не мога да разбера как дори се опитвате да сравните университет, който "дори да не се пънеш много ще вържеш тройка" и "платих си курсовата работа", с най-старият университет на Балканският полуостров?
Да не ми се обиждат колегите от НБУ, но вие сами си го казахте какво е положението.
Както каза един от моите познати там "Е, и каква ти е на тебе мотивацията да учиш, като има 30 недоносчета в курса ти които се хвалят наляво и надясно, че са си платили за два семестъра напред?"
както каза и газаджийте си хвалят тяхното и твоя приятел ако е искал да научи е щял да научи не бъркай понятията с мързела и нежеланието, а и аз не знам хора които са завършили НБУ и мизерстват, докато такива от СУ колкото искаш.
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio

Аз не мога да разбера защо хората си мислят, че СУ като най- стар университет е най- качествен като обучение. Винаги ми е било смешно като го видя това недоказано твърдение.
Тук в България явно се гледа на колко години е сградата. Колкото по- стара, толкова е по- добро обучението.
То тройки навсякъде могат да ти пишат по милост независимо къде учиш.
Проблема е обаче, че като отидеш да си търсиш работа с диплома осеяна с цифрата 3 едва ли някой те взима на сериозно. Още повече като дойде някой да кандидатства за същата работа с диплома 4.50 или 5.00 познайте кой ще е с предимство...
Archangel, това "...със завършено висше в СУ" не знам дали знаеш, но е незаконно. На фирмите вече ще се налагат санкции ако присъства това изискване в обявите за работа.
Не мога да разбера как могат да се пренебрегват университети като ВТУ за сметка на СУ, Медицинския университет- Пловдив за сметка на Медицински университет- София и т.н

Не помня кой снощи написа, че в НБУ преподават някакви измислени хорица, които се мъчели да вземат по- горна степен на квалификация.
Ето една съвсем малка част от тях http://www.nbu.bg/index.php?l=39 http://www.nbu.bg/index.php?l=38
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Eliana написа::mhihi:![]()
![]()
Аз не мога да разбера защо хората си мислят, че СУ като най- стар университет е най- качествен като обучение. Винаги ми е било смешно като го видя това недоказано твърдение.
Тук в България явно се гледа на колко години е сградата. Колкото по- стара, толкова е по- добро обучението.
То тройки навсякъде могат да ти пишат по милост независимо къде учиш.
Проблема е обаче, че като отидеш да си търсиш работа с диплома осеяна с цифрата 3 едва ли някой те взима на сериозно. Още повече като дойде някой да кандидатства за същата работа с диплома 4.50 или 5.00 познайте кой ще е с предимство...
Archangel, това "...със завършено висше в СУ" не знам дали знаеш, но е незаконно. На фирмите вече ще се налагат санкции ако присъства това изискване в обявите за работа.
Не мога да разбера как могат да се пренебрегват университети като ВТУ за сметка на СУ, Медицинския университет- Пловдив за сметка на Медицински университет- София и т.нПълен абсурд!
Не помня кой снощи написа, че в НБУ преподават някакви измислени хорица, които се мъчели да вземат по- горна степен на квалификация.
Ето една съвсем малка част от тях http://www.nbu.bg/index.php?l=39 http://www.nbu.bg/index.php?l=38

41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3