Припукване от окачването
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Припукване от окачването
Колеги здравейте, от скоро се появи странен шум някъде отдолу по ходовата част, когато колата се движи бавно най-често по инерция се чува нещо като учестено тупкане от към окачването, не се усещат вибрации и не знам какво може да е, някой тампон, шарнир
Дайте съвет ако някой има идея за проблема

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Много неща могат да "припукват"колега,карай я на майстор,че сега ще се почне едно изброяване на части и консумативи и ще те хване рак на джоба!
Първа прогноза-биалетки

Първа прогноза-биалетки

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- cfk
- младши ентусиаст
-
Аз точно на майсторите диагнозата искам да избегна, защото ще започнат да сменят наред здрави части докато уцели от третия-четвъртия път проблемната, но в крайна сметка май няма друг вариант
А биалетките ги сменях скоро

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Май наистина няма друг вариант,освен да я закараш в сервиз и да ти покажат какво точно има луфт и е разбито,не вярвам да си толкова бос...Иначе щом искаш да ги избегнеш ти давам втора прогноза-шарнири!?cfk написа:Аз точно на майсторите диагнозата искам да избегна, защото ще започнат да сменят наред здрави части докато уцели от третия-четвъртия път проблемната, но в крайна сметка май няма друг вариант
Ей сега като се включат колегите,все някой ще познае...!
П.П. "Успех колега"!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Аз преди около месец и половина говорих с бащата в колата и влязах в два дълбоки канала един след друг(видях ги в последния момент) и след няколко 4аса забелязах 4е като тръгвам и колата прави "тък...тък" отзад някъде и после излезе 4е купето се беше отворило отдолу кадето се държи задния мост...и майсторите казаха 4е това било слабо място ня тези бмв...преди няколко дена заваряли едно и от двете страни...
ама при теб не е това мисля щом в движение го прави...колегата те насочи кое може да е...
успех!

ама при теб не е това мисля щом в движение го прави...колегата те насочи кое може да е...

- cfk
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги, ще имам предвид и моста, но дано не е той
и дано майстора да има умно предположение, защото не ми се сменя на посоки 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
cfk написа:Аз точно на майсторите диагнозата искам да избегна, защото ще започнат да сменят наред здрави части докато уцели от третия-четвъртия път проблемната, но в крайна сметка май няма друг вариант
Не че няма да познаят ама нали са хитреци тези копелета, та ще се правят на луди за да изкарат някой лев отгоре. Но ако това може да те успокои и зад окена са същите, нали който нищо друго не може става майстор по окачването, защото всичко се вижда и е повече хамалогия отколкото акъл. Иначе старият метод за домашна диагностика на Жигули и тук върши работа, та питай някой чичак да те светне как става, че не ми се пише сега инструкция за откриване проблеми по окачването. А трябва и картинки да приложа. Но ако пък има интерес .......може и да напиша.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
ukelichko написа:Не че няма да познаят ама нали са хитреци тези копелета, та ще се правят на луди за да изкарат някой лев отгоре. Но ако това може да те успокои и зад окена са същите, нали който нищо друго не може става майстор по окачването, защото всичко се вижда и е повече хамалогия отколкото акъл. Иначе старият метод за домашна диагностика на Жигули и тук върши работа, та питай някой чичак да те светне как става, че не ми се пише сега инструкция за откриване проблеми по окачването. А трябва и картинки да приложа. Но ако пък има интерес .......може и да напиша.
Колега ако не те затруднява я пиши да го видим тоя метод за домашна диагностика на Жигули че ми стана интересно

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Имах подобно пропукване и се оказа че са тампоните на стаб. щанга. По 22лв. бройката.
Колата ми е на близо 200к и е още с оригиналните шарнири, които са бетон за момента, биалетки съм сменял само веднъж и тези тампони. Н.з защо им се носи лоша слава на е46 че им било слабо окачването?
Колата ми е на близо 200к и е още с оригиналните шарнири, които са бетон за момента, биалетки съм сменял само веднъж и тези тампони. Н.з защо им се носи лоша слава на е46 че им било слабо окачването?
- cfk
- младши ентусиаст
-
kronos написа:Имах подобно пропукване и се оказа че са тампоните на стаб. щанга. По 22лв. бройката.
Дано да е това, защото ако бяха примерно шарнири щеше да се чува тропане при неравности, а този звук излиза когато карам леко по равен асфалт

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
kiko™ написа:ukelichko написа:Не че няма да познаят ама нали са хитреци тези копелета, та ще се правят на луди за да изкарат някой лев отгоре. Но ако това може да те успокои и зад окена са същите, нали който нищо друго не може става майстор по окачването, защото всичко се вижда и е повече хамалогия отколкото акъл. Иначе старият метод за домашна диагностика на Жигули и тук върши работа, та питай някой чичак да те светне как става, че не ми се пише сега инструкция за откриване проблеми по окачването. А трябва и картинки да приложа. Но ако пък има интерес .......може и да напиша.
Колега ако не те затруднява я пиши да го видим тоя метод за домашна диагностика на Жигули че ми стана интересно
Започвам, само да се стопли малко времето че е студено за снимките.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Re:
S 70/3 написа:стабилизираща щанга тампони те са само 2 де говорим за предната...предполагам.от опит го казвам..дано е някоя гуми4ка 4е е по ефтинко
И според мен това е проблема,дори когато е спряна колата при натискане надолу нагоре се усеща.Даже и при завиване пукат!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Re:
bochogogogo написа:S 70/3 написа:стабилизираща щанга тампони те са само 2 де говорим за предната...предполагам.от опит го казвам..дано е някоя гуми4ка 4е е по ефтинко
И според мен това е проблема,дори когато е спряна колата при натискане надолу нагоре се усеща.Даже и при завиване пукат!
А според мен, прблема е че не гледаш датите на постовете...

14 мнения
• Страница 1 от 1