Май дюзите пикаят- някой да знае решение?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: му се с шпер

Май дюзите пикаят- някой да знае решение?

Мнение от Nikito_nn » 16 Сеп 2008, 17:15

Здравейте колеги, след доста анализиране на ситуацията достигнах до извода, че ми смесва газ и бензин(М43б16 обикновенна газова).Направи ми впечатление че когато оставих да ми свърши бензина в резервоара напълно и колата се пооправи и започна да работи доста по добре, а бензина свърши без да съм карал на бензин(резервоара ми не е спукан, скоро го сменях)отидох при газаджиите да ми тестват емулатора да не би да е от там проблема(да незатваря някоя дюза), ама се оказа че е ОК.Сега въпроса ми е ако наистина ми пропуска някоя дюза, какво е решението: смяна, чистене или нещо друго и изобщо има ли как да се оправи.А също има ли начин да се провери дали е 100% от това въпреки че аз невиждам от кво друго да е за да ми се губи така бензин.
Благодаря предварително :)

П.П. ако някой има и други предположения за проблема съм готов да го чуя ;)
BMW - the POWER
Изображение - малолитражка
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Сеп 2008, 18:27

Не съм точно запознат как работи обикновената газова, но не мога да си представя как няма да е проблема в емулатора?!

Нали той казва на бензиновите дюзи да спрат да впръскват и лъже компютъра? Ако пръскат, значи проблема е в него, не в дюзите.

И си налей бенз в резервоара, за да не сменяш горивна помпа.

М/у другото се продаваше един газов инжекцион във форума, що не го вземеш и да приключиш с мъките?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 16 Сеп 2008, 19:02

liloff написа:Не съм точно запознат как работи обикновената газова, но не мога да си представя как няма да е проблема в емулатора?!

Нали той казва на бензиновите дюзи да спрат да впръскват и лъже компютъра? Ако пръскат, значи проблема е в него, не в дюзите.

И си налей бенз в резервоара, за да не сменяш горивна помпа.

М/у другото се продаваше един газов инжекцион във форума, що не го вземеш и да приключиш с мъките?
емулатора ги затваря (работи си добре), ама явно някоя от тях пропуска. Знам за бензиновата помпа ама има ли бензин в резервоара направо неможе да се кара.Много трудно върви.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50

Мнение от BOOKER » 16 Сеп 2008, 19:08

Изключи бензиновата помпа когато си на "алтернативното гориво" 8)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 16 Сеп 2008, 19:31

И зимата като стане като миналата -20 да чека да запли на газ нали :mhihi:
I'm slowly drifting
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от traqn_savov » 16 Сеп 2008, 19:38

DirtySouth написа:И зимата като стане като миналата -20 да чека да запли на газ нали :mhihi:

ще си запали на бензин, защото помпата ще тръгва като вкючиш на бензин...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 16 Сеп 2008, 20:28

Добре де, а чистенето на дюзите дали ще ми помогне нещо, или само смяна е решението
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 16 Сеп 2008, 20:31

BOOKER Невероятно прав си. Това е най-доброто решение и е изключително просто и изпълнимо, освен това ще запази помпата от излишна работа.

Пич, послушай този съвет. Просто накарай някой да ти прекъсне помпата докато си на газ, но ще трябва да сменяш ръчно газ/бензин, в което няма нищо лошо. Тъкмо ще си сигурен че сменяш в правилния момент.

Аз не мисля, че имаш проблем в дюзите, според мен стреляш насляпо, просто защото не си сигурен къде е проблема. Ако колата работи добре на бензин, не мисля че имаш проблем с дюзите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 17 Сеп 2008, 11:45

liloff написа:Аз не мисля, че имаш проблем в дюзите, според мен стреляш насляпо, просто защото не си сигурен къде е проблема. Ако колата работи добре на бензин, не мисля че имаш проблем с дюзите.
Не стрелям на сляпо,а просто невиждам от какво може да е друго при тези симптоми.Затова казах още в началото ако някой има друго предположение от какво може да е нека да сподели.Просто незнам дали е възможно причината да е друга.Ще повторя пак симптомите : бензина ми свършва без да карам на бензин, мотора работи много гадно тресе няма мощ когато е студена опитва да гасне и когато намалям на скорост постоянно припатква през аспуха(сместа е богата или бедна непомня точно), а когато бензина в резервоара свърши(повтарям без да съм карал на бенз) колата се оправи, държи обороти, двигатела работи изчистено и гърмежите от към ауспуха спряха. От всичко това си вадя извод че смесва горивата.Не е от емулатора. Има ли друга възможна причина освен дюзи.
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NetWar » 17 Сеп 2008, 21:04

Ама дюзите ще пускат безнин само ако клапана пропуска и сига гориво до тях , според мен спри помпата тъкмо няма да я хабиш напразнои си прешключвай газ-бензин ръчно
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikito_nn » 17 Сеп 2008, 21:53

NetWar написа:Ама дюзите ще пускат безнин само ако клапана пропуска и сига гориво до тях , според мен спри помпата тъкмо няма да я хабиш напразнои си прешключвай газ-бензин ръчно
за кой клапан става въпрос
BMW - the POWER
Изображение - М3
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 18 Сеп 2008, 12:04

Nikito_nn написа:
liloff написа:Аз не мисля, че имаш проблем в дюзите, според мен стреляш насляпо, просто защото не си сигурен къде е проблема. Ако колата работи добре на бензин, не мисля че имаш проблем с дюзите.
Не стрелям на сляпо,а просто невиждам от какво може да е друго при тези симптоми.Затова казах още в началото ако някой има друго предположение от какво може да е нека да сподели.Просто незнам дали е възможно причината да е друга.Ще повторя пак симптомите : бензина ми свършва без да карам на бензин, мотора работи много гадно тресе няма мощ когато е студена опитва да гасне и когато намалям на скорост постоянно припатква през аспуха(сместа е богата или бедна непомня точно), а когато бензина в резервоара свърши(повтарям без да съм карал на бенз) колата се оправи, държи обороти, двигатела работи изчистено и гърмежите от към ауспуха спряха. От всичко това си вадя извод че смесва горивата.Не е от емулатора. Има ли друга възможна причина освен дюзи.

Проблемът е от ясен, та по-ясен. Когато се превключи на газ, емулатора спира подаването на напрежение към дюзите и те се затварят, като не пропускат и капка бензин. Бензиновата помпа не се изключва, а само има циркулация на бензина от резервоара по тръбите и обратно в резервоара. Когато дюзата запече в отворено положение, възможно е да блокира от замърсяване и най-вече от кратко време на експлоатация, спирането на напрежението от емулатора не е в състояние да прекрати достъпа на гориво, защото има налягане в системата. Колкото до съветите да си изключиш помпата когато си на газ, просто не е решение на проблема. Не случайно се слага този емулатор, защото когато няма циркулация на бензина, започват да се утаяват най тежките фракции, извличани от крекинг процеса при добиването на бензин, а именно асфалтови съединения, които са в състояние такива поразии да направят, че напълно да забравиш за бензина като гориво.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50

Мнение от BOOKER » 18 Сеп 2008, 12:29

Констатацията я направихме,а сега кажи според теб решението на проблема.
Това:
Номенклатурен номер : 13641247931
Описание : ДЮЗА
Ед.цена (с ДДС) : 221.28 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

или може би това:
СТЕНД ЗА ДИАГНОСТИКА И ПОЧИСТВАНЕ НА ДЮЗИ!!!!!

И двата варианта не са решение на проблема,по простата причина че колата не се кара на бензин и не след дълго някоя дюза пак се ще наака!

Назад към E36