Въртене на дупето и Полицията
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
на мен веднъж ми връчиха призовка да ходя с колата в пловдив в кат а аз съм от димитровград
привиквали всички е34 с еди къв си цвят
но не отидох
1.ще ми платят ли бензина
2. къде да ходя да си губя времето с тъпите кавали
и нищо не стана- нямаше последствия
в случая аз бих отишъл и бих си признал като мъж
па да правят квото щът жените от МВР-КАТ 

привиквали всички е34 с еди къв си цвят

но не отидох
1.ще ми платят ли бензина

2. къде да ходя да си губя времето с тъпите кавали
и нищо не стана- нямаше последствия

в случая аз бих отишъл и бих си признал като мъж

- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
gele76 написа:Georgieff написа:За връчване на призовка не се изисква подпис. Считаш се за редовно призован ако призовката е доставена на адреса. Дали в пощенска кутия, дали лепната на вратата, няма значение

Ако беше така, всичко щеше да е много лесно... може би имаш в предвид за т.нар. обратна разписка, но тогава призовката се носи от пощенски служител, който посещава адреса, ако няма никой, звъни по съседите и ако няма на кой, я оставя в пощата или на вратата и отбелязва в обратната разписка, че не е имало никой... това обаче не може да се счете за редовно призоваване...
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Wenzy написа:Захо с призовката шегане бива
Аз честно казано не чакам до трето неявяване...не се ли яви, да се смята за пуснат за принудително.
Така, че Захо, не знаеш на кой ще попаднеш. Яви си се, дръж се като човек и разчитай на това и този, който е срещу теб да е човек. Ако са ти набрали, както и да се държиш, колкото и шум да вдигнеш, ще си отнесеш акта.
Ако призовката не е получена срещу подпис лично от теб, или от човек, който живее в твоето жилище, не е редовно връчена и не можеш да очакваш принудително довеждане. Уловката в случая е, че ако няколко пъти не те намерят на адреса, може да се окажеш обявен за издирване, което както и да го гледаш си е кофти.
На призовката трябва да пише задължително номер на преписката, по която те викат и качеството, в което те викат. Трябва да има длъжност и име на човека, който те вика и да е подписана и подпечатана. Имаш право да се явиш с адвокат, независимо от качеството, в което те викат. Ако на призовката не е вписан номера на преписката, значи е много вероятно такава да няма. В такъв случай търси адвокат. Той знае какво трябва да прави от там нататък.
Ако те карат да пишеш обяснения задължително отгоре пиши датата и номера на преписката, по която даваш обяснения, както и длъжността и името на човека пред който ги даваш. (т.е. трябва задължително да питаш за номера на преписката, защото не вярвам някой да ти каже да я включиш в обясненията...както и датата)
Толкова от мен. Успех.
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Има и вариант да те накарат да подпишеш предупредителен протокол и за сега само с това да се разминеш.Но при повторен случай ще имаш проблемации! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- someone
-
Такова предупреждение (по чл. 56 от ЗМВР) се прави при наличие на достатъчно данни, че човекът се кани да извърши престъпление от общ характер или нарушение на обществения ред. Грубото нарушаване на обществения ред се нарича хулиганство в НК и пак е престъпление от общ характер, а ако не е грубо нарушение на обществения ред, се минава по процедурата по Указа за борба с дребното хулиганство, като при тази процедура накрая също се произнася съд. Това има превантивна функция. Така че - едва ли ще го предупредят...
- gele76
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, 1.9., `99
- Мечтае да кара: Touring
- Детайли за колата: Kompact
Vlados написа:Ако беше така, всичко щеше да е много лесно... може би имаш в предвид за т.нар. обратна разписка, но тогава призовката се носи от пощенски служител, който посещава адреса, ако няма никой, звъни по съседите и ако няма на кой, я оставя в пощата или на вратата и отбелязва в обратната разписка, че не е имало никой... това обаче не може да се счете за редовно призоваване...
Сори, аз съм в грешка. Това което съм написал е за юридически лица

Тя не обичаше оралния секс, но всеки път мълчаливо преглъщаше обидата...
http://www.vbox7.com/play:7ede55b9&start=4
- someone
-
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
алооооо, за вас юредически форуми няма ли, ами ше ни спамите тука в авто-форумчето
колега, оди виж за кво става дума, щото и нередовно призован нищо не го бърка тоя следовател ли беше къв беше да те пусне на патрула да те дебнат за акт и найстина ше ти скъсат книжката за 2 седмици. Ако много си го омайнил оня пред магазина - не се разкарвай много-много с колата да поотшумят нещата и дано не те призоват редовно.

колега, оди виж за кво става дума, щото и нередовно призован нищо не го бърка тоя следовател ли беше къв беше да те пусне на патрула да те дебнат за акт и найстина ше ти скъсат книжката за 2 седмици. Ако много си го омайнил оня пред магазина - не се разкарвай много-много с колата да поотшумят нещата и дано не те призоват редовно.
Ами отиди и им обясни, че си загубил контрол над колата. Това е . Няма смисъл да лъжеш излишно. Пропусни само, че си направил 2 кравая . То на мен ми се е случвало да се хлъзна без да искам. Примерно на павета зимата едва я вкарвам в пътя
. Миналата зима минавах през студентски ама късно към 5 часа сутринта, та нямаше никой влязах в 3-4 завоя с вратите напред и оп по едно време както изправих и гледам лампи отзад и ме спират. Питаха ме защо толкова лошо карам
и аз им обясних, че е много хлъзгав пътя и едва се оправям
, провериха ми документите и ме пуснаха.

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Да бе ,какво стана ,че ми е много интересно
Абе аз не мога да разбера следното : някой си ,който не е на работа в момента даже упражнява контрол по улиците , ходи и тОпи на полицията и същия тоя вероятно ще ти иска обяснения там в районното
Същото като случая с на брат ми Е30-ската , пътувахме двамата за Ловеч ,голямо юркане падна нататък и преди Ловеч намалихме и бавно и човешки с точно 40 км/ч се движехме на влизане в града , когато недалеч от на Роко магазина ни спряха с две патрулки ,дойдоха на гюрултия отзад - буркани , сирени лелеее все едно незнам какво
Почнаха да разпитват Дилян защо така бил карал някъде си , "ма къде това господин полицай" - пита той , "миииии, мииииии след разклона за Троян-Ловеч по главния път за Варна " а оттам аз му казах ,че идваме от Плевен и незнаем за какво става въпрос
А някаква "будна съвест" ни видял разбираш ли (то се сетихме един пасат с един трупосер вътре, ни светкаше като го изпреварихме на правата) та тоя им е звъннал по мобилния и те ще гонят нарушителите
Ма това ,че нито има установено нарушение от служебно лице нито нищо друго освидетелстващо нарушение никой от органите не го интересува
За тях това са опасните на пътя ,нали живеят 100 години назад а това ,че в последните две седмици след 5000 км обикаляне по страната два пъти щяха да ме смелят челно заспали шофьори на волана , един правещ неправилно изпреварване и поне 5 пенсионера ,които караха с 50 там където има ограничение 90 км/ч и може спокойно да се кара с толкова и застрашаваха всички нас много повече от Захо ,който си завъртял колата два пъти на чисто никой не го вижда
Георги Пенчев

Абе аз не мога да разбера следното : някой си ,който не е на работа в момента даже упражнява контрол по улиците , ходи и тОпи на полицията и същия тоя вероятно ще ти иска обяснения там в районното

Същото като случая с на брат ми Е30-ската , пътувахме двамата за Ловеч ,голямо юркане падна нататък и преди Ловеч намалихме и бавно и човешки с точно 40 км/ч се движехме на влизане в града , когато недалеч от на Роко магазина ни спряха с две патрулки ,дойдоха на гюрултия отзад - буркани , сирени лелеее все едно незнам какво

А някаква "будна съвест" ни видял разбираш ли (то се сетихме един пасат с един трупосер вътре, ни светкаше като го изпреварихме на правата) та тоя им е звъннал по мобилния и те ще гонят нарушителите

Георги Пенчев
- miro_mcm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е-34 525i, E-39 520i, E-36 320i
Братле не се притеснявай нищо не могат да ти направят. Говорих с жена ми(тя е юрист) и не веднъж ме е измъквала от ла.ната.
Тва че те били снимали с квото и да е не важи, просто пада от раз в съда. Ще те хванат за дедовия. Отиваш смело и безотговорно при ченгелите да ти се накарат, а ти се правиш като КОМУНИСТ на разпит че нищо не е станало.
Никакво обвинение не могат да ти повдигнат. Имам подобен случай като твоя само че ставаше въпрос за неправилно паркиране(на тротоара пред общината в Нова Загора - а там е забранено и е пешеходна зона). Пристигнаха едни заптиета и ми вземаха книжката и талона и казаха да карам след тях към РПУ-то да ми напишат акт от КАТ. Е нищо не написаха защото нямаше за какво(т.е. казах че колегите им ги е напекло слънцето и не са видели правилно) от там ме накараха да напиша че ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРАВЯ ТАКА И СЕ СЧИТАМ ЗА ПРЕДУПРЕДЕН- много се смях.
Даже катаджията измисли версия че съм спрял там по спешност за лекарства защото пред аптеката нямало място и така всичко отмина.
ГОРЕ ГЛАВАТА И С РОГАТА НАПРЕД Е МОЯ СЪВЕТ!!!
П.П. АКО ИМАШ ВЪПРОСИ НА ЛС ДА ТИ ДАМ ТЛФ. СИ НОМЕР ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ.
Тва че те били снимали с квото и да е не важи, просто пада от раз в съда. Ще те хванат за дедовия. Отиваш смело и безотговорно при ченгелите да ти се накарат, а ти се правиш като КОМУНИСТ на разпит че нищо не е станало.
Никакво обвинение не могат да ти повдигнат. Имам подобен случай като твоя само че ставаше въпрос за неправилно паркиране(на тротоара пред общината в Нова Загора - а там е забранено и е пешеходна зона). Пристигнаха едни заптиета и ми вземаха книжката и талона и казаха да карам след тях към РПУ-то да ми напишат акт от КАТ. Е нищо не написаха защото нямаше за какво(т.е. казах че колегите им ги е напекло слънцето и не са видели правилно) от там ме накараха да напиша че ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПРАВЯ ТАКА И СЕ СЧИТАМ ЗА ПРЕДУПРЕДЕН- много се смях.
Даже катаджията измисли версия че съм спрял там по спешност за лекарства защото пред аптеката нямало място и така всичко отмина.
ГОРЕ ГЛАВАТА И С РОГАТА НАПРЕД Е МОЯ СЪВЕТ!!!
П.П. АКО ИМАШ ВЪПРОСИ НА ЛС ДА ТИ ДАМ ТЛФ. СИ НОМЕР ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Подобен донос ми се случи и на мен миналото лято, макар и в по-лек вариант случката ме накара тогава да се замисля за това, което ни е в устата напоследък, а именно в каква "държава" живеем. Отивам си на Метро-Русе, паркирам, първа кола пред капанчето. Правя си покупки, излизаме, товарим, тръгвам на задна, усещам нещо ме подметна дясна задна, слязох и гледам съм захапал едно от колчетата добре че някой е минал преди мен и му е дал 45 градуса, че не ми направи беля. Както и да е седнах изкарах си я вече нормално, прибирам се ,спрях я пред гаража и почнах малко почистване на същия. Няма и половин час и Астрата цъфна, ..."Добър ден, така и така името ми знаят, БМВ-то ваше ли е,...Да мое е ...."...ами някакво колче сте взели от паркинга на Метро...". Сърцето каза ТУП и аз така
, след секунди се засмях и им разказах какво се случи , единия звънна за проверка, явно му смотолевиха нещо и ..."хайде приятен ден..." и настъпаха орела. Че така се докоснах и аз до приказката "за нищо в затвора ще те вкарат".
А сега Захо да разкаже има ли продължение и с какъв край...

А сега Захо да разкаже има ли продължение и с какъв край...
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- someone
-
- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
someone написа:Къде е Захо, бе, да не са го прибрали?

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5