Смяна консумативи на нов внос!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320D Touring 2004
Смяна консумативи на нов внос!?
Здравейте, взех си нова бричка BMW 320D 150hp 2003г., днес или утре трябва да сменям консумативи.
Какво трябва да се сменя, да ме ориентирате колко пари да глася и къде могат да ги сменят в София, (Люлин,Надежда) в този район.
Километрите са 150 000, какво масло трябва да се сложи, филтър и с ремък ли е или с верига, че този дето ми я внесе каза че е с верига но нему вярвам нещо. Дайте мнение моля
Колко масло събира двигтя?
Благодаря ви предварително.
Какво трябва да се сменя, да ме ориентирате колко пари да глася и къде могат да ги сменят в София, (Люлин,Надежда) в този район.
Километрите са 150 000, какво масло трябва да се сложи, филтър и с ремък ли е или с верига, че този дето ми я внесе каза че е с верига но нему вярвам нещо. Дайте мнение моля

Последна промяна Chichebiev на 16 Сеп 2008, 16:24, променена общо 1 път
- Гост
-
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=44574
- тук се ориентирай за цени на части. А за смяна - масло двг, масло ск.кутия, масло диф, всички филтри, ремъците и ролките на 2-та ремъка, свещи, прегледай окачването - биалети, носачи и тампони към тях, тампона зад дифа...друго специфично за печките - колегите с такива да помагат.
А двигателя е с верига...
Ааа, и честита и много безаварийни километри...
- тук се ориентирай за цени на части. А за смяна - масло двг, масло ск.кутия, масло диф, всички филтри, ремъците и ролките на 2-та ремъка, свещи, прегледай окачването - биалети, носачи и тампони към тях, тампона зад дифа...друго специфично за печките - колегите с такива да помагат.
А двигателя е с верига...

Ааа, и честита и много безаварийни километри...

- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
Да но, колко ми събира двигателя и какво трябва да е маслото и как е по добре да си го купя от метро примерно или да си го взема от сервиз и там да ми го сменят там.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ей тука има писано по въпроса
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... EB%EE+320d
иначе search му е майката
има всичко писано
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... EB%EE+320d
иначе search му е майката

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Chichebiev
- кандидат ентусиаст
-
Е от тази тема неразбрах какво масло е по добре да се сложи неговоря за марка.
5W40
10W40
10W30
И зимата какво е по добре да е аз мисля да сложа 5W30 какво мислите?
5W40
10W40
10W30
И зимата какво е по добре да е аз мисля да сложа 5W30 какво мислите?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Май колегите с дизелите карат с 5в40 или 5в30.
Слагай едно от двете , само че качествено и нема да се плашиш
Слагай едно от двете , само че качествено и нема да се плашиш

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Re: Смяна консъмативи на нов внос!?
Chichebiev написа:Здравейте, взех си нова бричка BMW 320D 150hp 2003г., днес или утре трябва да сменям консумативи.
Километрите са 150 000, какво масло трябва да се сложи, филтър и с ремък ли е или с верига, че този дето ми я внесе каза че е с верига но нему вярвам нещо. Дайте мнение моля![]()
Здрасти колега и честита ти придобивка! Със здраве да я караш и много безаварийни километри!
Относно консумативите ти препоръчвам да слагаш само оригинални. Обади се на колегата V-Max (Влади) от форума. Предлага оригинални части и консумативи на супер цени (масла, филтри, тампони и т.н.). Оригиналното масло е BMW 5W30 Long Life. 5 л. е достатъчно, но добре е да си купиш 6 л. за да имаш за доливане. При нов внос кола задължително мини на диагностика (примерно във Вари 2000 има добър диагностик Боби - около 50-60 лв.). На компютъра всичко излиза и след това сменяй каквото е нужно. Тези двигатели са много капризни към горивото, не сипвай никакви добавки. Като отидеш на диагностика помоли да ти тестват дюзите, слабо място е и турбото. За да нямаш ядове задължително смени филтър картерни газове. Ако си с автоматична скоростна кутия задължително смени филтър и масло. Има доста писания по темата, търси и чети. Дано да съм бил полезен.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
© написа:трябва ти 5,5 литра масло
и то само Лонглайф 5на30 или 0на30

С филтрите (маслен, горивен и климатик) смени и този на картерните газове , в задната част на мотора се намира
Hugo Boss написа:Да те питам за автоматична скоростна кутия, за какъв филтър говориш и за маслото в кутията ли?
При автоматичните скоростни кутии в картера има филтър, който задължително се сменя заедно с маслото. Продава се комплект с гарнитура и 22 бр. болтчета. Те са алуминиеви и като се развият се разтягат и задължително се слагат новите от комплекта. На капака има стикер, на който има парт номер на маслото в кутията. При смяната остават около два литра и затова не е добре да се налива различно масло. Нужни са 6 литра за модел A5S360R.
- Oleg-16V
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw E46,04`330d
Re: Смяна консумативи на нов внос!?
Chichebiev написа:Здравейте, взех си нова бричка BMW 320D 150hp 2003г., днес или утре трябва да сменям консумативи.
Километрите са 150 000, какво масло трябва да се сложи, филтър и с ремък ли е или с верига, че този дето ми я внесе каза че е с верига но нему вярвам нещо. Дайте мнение моля![]()
масло си вземи мотул 5W40 X-cess 5.5литра пробвал съм и с мобил и бмв нямат нищо общо с истината имаш два ремъка и две ролки за тях към 150 лева филтрите не са много скъпи,но за въздушън ти препоръчвам K&N слагаш го и забравяш другото което трябва да направиш са едни процедури с цел предвазване двигатела и турбото от ремонт за тези процедури съм писал и дали имаш желание да ги направиш вече си зависи от теб става въпрос за всмукателния колектор ЕГР клапана и директно премахване на катализатори,които само пречат без тях няма никакво изпушване мотора дори във високите обороти,ако твоя мотор е в добро състояние предполагам,че няма да пуши
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2