Напукано табло->решения?

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от Palikarov » 16 Сеп 2008, 23:37

Колега, ако ти се намира второ табло или някоя кора от същия материал мога да ти предложа едно решение с участието на поялник. Ако пукнатините са големи обаче резултата няма да е много добър.
Сваляш таблото и от вътрешната страна започваш да разтапяш материала под спуканото, докато докараш V-образен канал. Трабва да се внимава да не се прогори много и поялника да се покаже от външната страна. Желателно е да се нарежат скобички от стоманена тел, които да се поставят перпендикулярно на пукнатината по цялата й дължина, разстояние между тях - по лична преценка. Помагат до известна степен за структурна якост, за да не се спука отново. По-добрия вариант е ситна мрежа, но трябва да е достатъчно твърда и сплавянето й в пластмасата е по-голяма разправия. Дълбочината трябва да е половината дебелина на материала приблизително, ако оставиш скобите или мрежата само залепени откъм вътрешната повърхност се обезмисля поставянето им.
В двата края на пукнатината е хубаво да се боцне с поялника почти до излизане от външната част, колкото да се появи лека пъпчица от външната страна, за да се спре разрастването на пукнатината. След това "шева" трябва да се затвори, като материала трябва хубаво да се нагрее. Но пак трябва да се внимава да не се прегрее много, защото става на каша и това може да се отрази на формата и най-вече на текстурата на материала (предполагам ти е с леки грапавинки пластмасата, а не напълно гладка, един вид "шарка"). Та въпросната шарка е много трудно да се докара и така е при случая на цепка с липса на материал, а не просто пукнатина. Мислил съм си за вариант примерно с малка гипсова отливка с шарката на таблото и въпросното прегряване на материала, за да може тя да се "отпечата" върху повърхността.
Идва и момента с добавянето на материал за здравина, колкото и да е при загряването се изпарява част от пластмасата, а и след като има пукнати трябва да се вкара още една идея материал.
Това е в общи линии моя метод за поправка на пластмасария, работата е много пипкава и не винаги дава добър резултат, но за сметка на това последващото главоболие от изпаренията е гарантирано :mhihi: Все пак като всеки полимер пластмасата старее относително бързо в сравнение с металите, а от това спасение няма, така че много зависи от състоянието й. Но съм имал и доста успешни опити, ако ти се занимава и не те е страх евентуално таблото ти след процедурата да изглежда по-зле отколкото с пукнатините, може да опиташ, трябва само да се действа внимателно.

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 17 Сеп 2008, 8:16

:clap: :clap: :clap: Наи-накрая нещо креативно и интелегентно прочетох.
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Сеп 2008, 9:07

Звездите ми намекват, че и тук ще има ключ. Ето нещо интересно намерено от КОЛЕГАТА Illusion, предполагам,че няма да е комерс щот едва ли някой в този под форум ще си продаде бъбрека. http://www.avtointerior.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=118 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90 e30 IS
Мечтае да кара: 320IS

Мнение от Ramunasz » 17 Сеп 2008, 12:07

ДА,поста на колегата Паликаров е доста радикално решение..ще го пробвам с другото ми табло(то е по-зле)
...с алкантара става супер..до са 2-3 от форума на е30 и е36 съм видял с такъв интериор и е ЧУК.Ако и само с кожа(че мен страниците са ми само кожа) става толкова яко,тва е решението за мен.
Един колегата от форума беше много услужлив и ми даде координатки :)

Предишна

Назад към Shark Sector