питанка за двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- radosi
- кандидат ентусиаст
-
питанка за двигателя
чудя се на всички ли двигатели на бмв докато са на idle обороти и им се подаде рязко газ пробоботват едно мудно и тогава вдигат обороти. Това заради дебитомера (MFA) ли е .. колата върви идеалано просто това малко ме дразни понеже на другата ми кола г3 гти това го няма но пък там съм със стария дебитомер който е с лопата и явно по точно измерва ваздуха при ниски обороти.
Някои да коментира аз ли съм в заблуда нещо.
Някои да коментира аз ли съм в заблуда нещо.
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

Колеги, темата много интересна. От година и половина се опитвам да си го обясня този проблем и никой неможе да ми каже нищо. 320-та коят окарам сега я имам от 2г. първите 4-и месеца каране беше пушка нямаше го това бъгване при рязко подаване на газ,и след това започна да го прави този номер, но не винаги е така понякога си работи нормално, а когато си иска ми го прави този проблем. Ходих на диагностика в BMW и уж всичко си е нормално(дебитомер, датчици, сонда и т.н.). Аз лично имам едно съмнение но не ми оства време да се заема с пробвания - става дума за ел.клапана който управлява връщането на бензиновите пари обратно в резервоара , както и самоя филтър. този клапан има някаква връзка с дебитомера. Незнам как точно фунционира циалата системка но по метода на изключването поне за мен там някаде е проблема ( несъм 100% сигурен). Другия вариан е дроселовата клапа - там също има един датчик. Ако някой има възможност да ги провери тия неща и даде резултат може да реши един доста сериозен проблем. Ами това е информацията която мога да дам, ако някой има други идеи нека сподели все нещо ще излезе накрая.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
аз и аз го имах това.Само4е моето е 318и
Купих един спрей за 40 лева.Специален за по4истване на горивни елементи.Забравих как точно пи6е6е на опаковката.
4истих дебитометри мотор4ета за празен ход клапани.Все тая.
незнам кво става.Да не дюзите нещо или просто да си е така самата кола.Диагностиката също нищо не показа.
Купих един спрей за 40 лева.Специален за по4истване на горивни елементи.Забравих как точно пи6е6е на опаковката.
4истих дебитометри мотор4ета за празен ход клапани.Все тая.
незнам кво става.Да не дюзите нещо или просто да си е така самата кола.Диагностиката също нищо не показа.

- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
И моята правеше така.Скоро се наложи отваряне на двигателя(заради прегряване шлайфах главта) и съответно разглобихме всмукателните колектори.Сглобихме ги естествено с нови гарнитури и сега се реже! 

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
добре де 6лаифалси главата сменил си гарнитурите и на колектора и се е оправила и какво всяко бмв дето така заглахва 6те иска основен ремонт така ли да го разбирам 

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
При мен е същия проблем колеги мисля че дърпа повече бензин и се дави първоначално ии е ламда сонда
Другата седмица ще я закарам в сервиз ако тая тема още е някаде от пред, ще пиша да кажа какво е било иии че се е оправило(надявам се) 

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
аз на колкото и бмв-та да се ка4а вси4ките са с такъв проблем ако е проблем разбира се аз сам разбрал 4е таз кола върви с обороти до регулатор 2,3 и така ина4е се 4уди да трагне ли да спре ли
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
Преди време имах 316и при нея нямах такъв проблем няма да се чуди няма нищо просто си слагам крака на педала и вече реве ... та затова си мисля, че е проблем 

- radosi
- кандидат ентусиаст
-
Значи моята е 2000г 316и сложих и газ инжекцион. И преди го правеше и сега го прави, ламбдата преди катализатора е на 2000км тази след е на доста ама тя роля не играе
И на газ и на бензин си го прави това, просто я ритам лекичко на свободна и едно мудно се разварта отначало. сега верно 4е е 1.9 105 коня ама заради този си проблем като карам голфа които е 2.0 115 коня градско имам чувството че варви много повече .. за изван града бмв-то е несравнимо и на варвене да не говорим за комфорт.
Гледах на компютър ламбдата си работи коректно - имам чувството че дебитомера нещо не измерва правилно и затова сбоботва ама все си мисля че на тоя двигател дето е на 316 Е46 все са се постарали да го изпипат баварците .. а защо не и на по старите. Трябва да има някакво решение за това ?
.. нека споделят и тези които го нямат

И на газ и на бензин си го прави това, просто я ритам лекичко на свободна и едно мудно се разварта отначало. сега верно 4е е 1.9 105 коня ама заради този си проблем като карам голфа които е 2.0 115 коня градско имам чувството че варви много повече .. за изван града бмв-то е несравнимо и на варвене да не говорим за комфорт.
Гледах на компютър ламбдата си работи коректно - имам чувството че дебитомера нещо не измерва правилно и затова сбоботва ама все си мисля че на тоя двигател дето е на 316 Е46 все са се постарали да го изпипат баварците .. а защо не и на по старите. Трябва да има някакво решение за това ?

.. нека споделят и тези които го нямат

Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2