Лаишки въпрос за хидравлична система .... моля за мнения

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Лаишки въпрос за хидравлична система .... моля за мнения

Мнение от mafffff » 16 Сеп 2008, 17:22

Колицата е Е34 та имам проблем с мъркуча който излиза от казанчето за хидравличната течност-Спукан е(маркуча) и мрави мазало по целия двигател.. та питането ми е следното ако се кара колата така 2-3 дена може ли да се пребия някъде и акосваля маркуча и намеря друг после как се обезвъздушава хидравликата-тоест сама ли се обезвъздушава или си има чалъм .... сега ша ми кажете има много изписани теми по тоя въпрос ама .....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 16 Сеп 2008, 17:54

Аз сухо казанче не съм виждал но ако губи течност и го сменяш , с-та сама ще се обезвъздуши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 16 Сеп 2008, 17:55

От къде си? Имах същия проблем ама само ми капеше. Мъркуча има метален накрайник и не можеш лесно да го смениш сам. Ако си от Сф ще ти кажа къде да идеш.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Сеп 2008, 18:00

mafffff , сваляй маркуча и ако не ти е далеч някой от двата магазина на :arrow: http://www.pape-bg.com/contacts.php за малко пари ще си имаш нов маркуч + накрайник и ще забравиш за всякакви течове :D
Нашата фирма работи с тях и са изключително точни :!:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

ре

Мнение от mafffff » 16 Сеп 2008, 18:13

За съжаление съм от пловдив но знам къде да ми кабоват таново ... мен главното питане ми беше за обезвъздушаването щото гледам че единия край на маркуча излиза от казанчето а другия е забит в кормилната кутия ...и логоката е че като разкача всицхко ще стане мазало с тая течност и трява наново да се налива и тн ... а до сега не съм се занимавал...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Сеп 2008, 18:28

Колега , прати л.с. на Любака и го попитай къде в Пловдив ми отремонтира маркучите на нивомата на комбито :idea: Нищо пари ми излезе ,по-яки маркучи ,доста презапасени знам ,че са ми сложили и с нови накрайници ,че налягането не е като в кормилното управление а достига до 150 бара ...

За обезвъздушаването както казаха колегите ,няма никакви чалъми :D Просто наливаш новата течност и палиш

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

re

Мнение от mafffff » 16 Сеп 2008, 18:34

оф то се е видяло че пак траа да черпя по някоя бира ма ...мерси много ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Лаишки въпрос за хидравлична система .... моля за мнения

Мнение от zvetiko » 16 Сеп 2008, 19:13

mafffff написа:Колицата е Е34 та имам проблем с мъркуча който излиза от казанчето за хидравличната течност-Спукан е(маркуча) и мрави мазало по целия двигател.. та питането ми е следното ако се кара колата така 2-3 дена може ли да се пребия някъде и акосваля маркуча и намеря друг после как се обезвъздушава хидравликата-тоест сама ли се обезвъздушава или си има чалъм .... сега ша ми кажете има много изписани теми по тоя въпрос ама .....

Няма да се пребиеш-може само волана ти да стане много твърд ,но ако си готов...Но най-добре сменяй бързо мъркуча.

Назад към E34