При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320d M Sport

При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(

Мнение от DaDurty » 14 Сеп 2008, 20:47

Тази вечер забелязах, че имам голям проблем :!: но нямам представа от какво е... :!: :?: :!: Когато скороста ми се повиши по-вече от 70км. колата сама започва да си подава газ, натисна ли амбреажа :) оборотите ми отиват до MAX, ако скороста я достигна по енерция оборотите започват да се повишават след натискане(дори и минимално) на педала на газта. Най-странното, е че ЕДИНСТВЕНИЯ начин да ми паднат оборотите е с помоща на спирачката.. спадна ли под 70км. оборотите падат моментално!!! КАКВО СТАВА С ТАЯ КОЛА а тя е 325 TDS 97г.

П.С. не знам дали е съвпадение но преди време си зададох лимит на борда 70км. но съм го активирал само веднъж и от тогава(преди 2 седмици минимум) не съм го базарал. Направих тест но и с липсващ борд(откачен от буксите) колата не се оправя... :help:
Последна промяна DaDurty на 15 Сеп 2008, 20:25, променена общо 2 пъти
We're Going In Hell For This And You're All Coming With Us

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDurty » 15 Сеп 2008, 19:50

:help: след още няколко теста.. и може би с какпа късмет установих, че проблема ми съществува когато ми е включено ASC-та... когато го изключа нямам такъв проблемм... НА НЯКОЙ ДА МУ СЕ Е СЛУЧВАЛО... ДА НЕ Е НЯКАКВА ГРЕШКА В КОМПА НА ABS/ASC :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 15 Сеп 2008, 20:54

много странен проблем имаш 8) -поне на мене не ми е така
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 15 Сеп 2008, 20:57

По принцип ASC-то е пряко свързано с газ-та...неговата идея е да връща газ-та,когато се наложи...отвори предния капак и до бушониерата ще видиш едно пластмасово като бумерангче с едно жило на него...виж дали не е заяло,почисти го,поразгледай за други проблеми около него и тогава бягай на диагностика...звучи нелогично при включено асц да напъва газ-та до край,по-скоро би трябвало да връща,но все пак пробвай ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDurty » 15 Сеп 2008, 21:16

///MapTo написа:По принцип ASC-то е пряко свързано с газ-та...неговата идея е да връща газ-та,когато се наложи...отвори предния капак и до бушониерата ще видиш едно пластмасово като бумерангче с едно жило на него...виж дали не е заяло,почисти го,поразгледай за други проблеми около него и тогава бягай на диагностика...звучи нелогично при включено асц да напъва газ-та до край,по-скоро би трябвало да връща,но все пак пробвай ;)

ох силно се надявам проблема да е механичен, но това че се проявява при точно определна скорост и това че скороста и да не е достигната с помоща на педала,а по енерция по скоро клони към електронен проблем... лошото е че всeки вдига раце и казва"ми не знам, за първи път чувам такъв проблем" а съгласете се така не може да се кара :(
Последна промяна DaDurty на 16 Сеп 2008, 2:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 15 Сеп 2008, 22:35

верно ли караш 6так с турбо?
За сток мотор ли говорим или за някакъв със модифицирано управление на електрониките?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 15 Сеп 2008, 22:57

325 TDS-че ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaDurty » 16 Сеп 2008, 2:19

liloff написа:верно ли караш 6так с турбо?
За сток мотор ли говорим или за някакъв със модифицирано управление на електрониките?

:) ех ако беше бензинка с турбина...
единствените ми планове за мод на електрониката след като се справя с този проблем :evil: , за който питам ли питам и отправям зов за помощ :help: , е да турна едно ЧИП-че, че то на този двигател ще е зян като го имам под капака да не го НАЗОБЯ... да не говорим че тези чипосвания ги прави един мой приятел, който бая ги чува нещата :idea: , а цените му са много добри ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5-series
Мечтае да кара: E60 ///M5

Re:

Мнение от booster_audio » 09 Апр 2012, 19:13

DaDurty написа:
liloff написа:верно ли караш 6так с турбо?

:) ех ако беше бензинка с турбина...
единствените ми планове за мод на електрониката след като се справя с този проблем :evil: , за който питам ли питам и отправям зов за помощ :help: , е да турна едно ЧИП-че, че то на този двигател ще е зян като го имам под капака да не го НАЗОБЯ... да не говорим че тези чипосвания ги прави един мой приятел, който бая ги чува нещата :idea: , а цените му са много добри ;)

Съжалявам че ъп-вам толкова стара тема, но имам същия проблем и немога да открия решение ... помагайте :dunno:
Като АСЦ-то не работи колата няма проблем, а като си работи сама си подава газ като караш над 60-70 (а над 120 като си подаде на някое спускане не е готино :( )
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(

Мнение от na4o1978 » 16 Апр 2012, 20:02

колега провери си размера на гумите
дай му гас

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 5-series
Мечтае да кара: E60 ///M5

Re: При активирано ASC оборотите ми се вдигат сами :(