Проблемче Е46 318 ци
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблемче Е46 318 ци
Здравейте,
имам едно проблемче, което се появи вчера в движение. Колата изведнъж заработи сякаш на 3 цилиндъра, двигателят взе да прекъсва и да държи ниски обороти (около 600) при свободна скорост. Също от лявата страна на таблото взе да мига една жълта лампа, а после остана да свети постоянно - една подобна на кутийка (сорри за тъпото обяснение
).
Изгоряла свещ или нещо подобно?
имам едно проблемче, което се появи вчера в движение. Колата изведнъж заработи сякаш на 3 цилиндъра, двигателят взе да прекъсва и да държи ниски обороти (около 600) при свободна скорост. Също от лявата страна на таблото взе да мига една жълта лампа, а после остана да свети постоянно - една подобна на кутийка (сорри за тъпото обяснение

Изгоряла свещ или нещо подобно?
BMW 5-series POWER!
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
според книжката, ако е светнало двигателчето (намира се от ляво на индикацията EML), означава, че са се увеличили емисиите на вредни газове и да ходиш до сервиза да проверят защо (ще прочетат грешките на тестер и ще се разбере какво точно не е наред)... или ако е кутийката от дясно на EML индикацията (май не е твоя случай), трябва да се долее охлаждаща течност... това са нещата, които ми приличат на кутйка 

let the BMW be with you
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Най-вероятно ще е лампата с форма на двигателче, това означава че или някоя ламбда сонда е сдала багажа, или е дебитомера. Щом и оборотите са паднали по-вероятно е да е дебитомера, потърси из форума имаше писано как да разбереш дали е от него, мисля че трябва да му изключиш буксата и да видиш дали поведението на колата няма да се подобри, ако се подобри значи е от дебитомера, но за всеки случай потърси темата.
П.П. Като изключиш буксата на дебитомера лампичката ще си остане да свети, ти гледай поведението на колата какво ще е, ако е от него чак като го смениш лампата ще угасне.
П.П. Като изключиш буксата на дебитомера лампичката ще си остане да свети, ти гледай поведението на колата какво ще е, ако е от него чак като го смениш лампата ще угасне.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
преди всичко тичай да я закачат на една диагностика
те тия мотори май наравно с дизелите пукат дебитомерите

те тия мотори май наравно с дизелите пукат дебитомерите

- KFZ-Handler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Космически кораб
Имах подобен проблем! 99% съм сигурен, че е дебитомера...
Ето ти темата да прочетеш
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 1%EB%E5%EC

Ето ти темата да прочетеш

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
На мен ми прилича на стъпково моторче
(клапа за празния ход).
Също така може да е и от дебитомера както казаха колегите - него лесно можеш да го провериш като му откачиш буксата и ако се оправи зна4и е сдал багажа
Ако е ламбда-сонда би трябвало разхода да се дигне много (около 20 на 100 )
ПП: Верно ли и на тия новите моторетки им е слаб дебитомера
Аз си мислех 4е са супер здрави

Също така може да е и от дебитомера както казаха колегите - него лесно можеш да го провериш като му откачиш буксата и ако се оправи зна4и е сдал багажа

Ако е ламбда-сонда би трябвало разхода да се дигне много (около 20 на 100 )
ПП: Верно ли и на тия новите моторетки им е слаб дебитомера

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

8 мнения
• Страница 1 от 1