Допитване за Cobra-автостъкла

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Допитване за Cobra-автостъкла

Мнение от joro6724 » 11 Сеп 2008, 17:23

Аве колеги имам един въпрос?
Счуппи ми се челното стъкло отидох да си заведа щета защото имам каско.Но в Армеец ми казаха че работят само с Кобра.От там ми дават два варианта европеиски и китаиски,аз избрах европеиският,надявам се да не съм направил грешка,та да ви питам имате ли наблюдения как са им стъклата и как работят!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: Допитване за Cobra-автостъкла

Мнение от Zubcho » 11 Сеп 2008, 18:08

joro6724 написа:Аве колеги имам един въпрос?
Счуппи ми се челното стъкло отидох да си заведа щета защото имам каско.Но в Армеец ми казаха че работят само с Кобра.От там ми дават два варианта европеиски и китаиски,аз избрах европеиският,надявам се да не съм направил грешка,та да ви питам имате ли наблюдения как са им стъклата и как работят!

На мен ми смениха стъклото пред нас :shock: Имат домашен монтаж за София телефона е 9317777. Имай предвид, че стъклата им са турски. От там се внасят. Сина на собственика ми беше съученик едно време и ми разправяше как с тировете карат от турция, а баща му е половин турчин. Както и да е това няма общо с темата.

Мой съвет е ако намериш челно стъкло на втора ръка без да е пукнато и т.н да го вземеш него. Мойто след като го смениха от Кобра се появи един лек шум при по висока скорост. Оказа се че има луфт 1 мм (или по-малко) между пласмасовите щипки и стъклото. От там се получава завихряне и шума. Иначе не тече и такива работи. Добре го сложиха момчетата. Та мисълта ми е, че явно качеството е ниско на стъклата. Това прави и цената поносима - 138лв. без монтажа + 6 лв за щипки. Монтажа е безплатен и си носи вряла вода за да ти преместят лепенките на новото стъкло.

Надявам се да съм ти бил полезен. Успех.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Red Fanatic
Аватар
Кара: Е34 М50B20
Мечтае да кара: Е34 M5, E30 M3
Детайли за колата: 209 LIMITED SLIP DIFFERENTIAL (25%)
210 ANTI-BLOCKIER-SYSTEM ( ABS )
216 SERVOTRONIC
220 SELF-LEVELING SUSPENSION
288 LT/ALY WHEELS
302 ALARM SYSTEM
320 MODEL DESIGNATION, DELETION
339 SATIN CHROME
401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC
411 WINDOW LIFTS, ELECTRIC
423 FLOOR MATS, VELOUR
430 INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE
498 HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE
500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING
520 FOGLIGHTS
529 MICRO FILTER
556 EXTERIOR TEMPERATURE DISPLAY
560 CO-PILOTS IN RR COMPARTMENT
562 MAP READING LIGHT
571 BOOSTED POWER SUPPLY
676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM
687 RADIO PREPARATION
708 M-SPORT LEATHER STEERING WHEEL II
814 ITALY VERSION
855 LANGUAGE VERSION ITALIAN
899 EXPORT-FAHRZEUG

Re: Допитване за Cobra-автостъкла

Мнение от BoLiViV » 11 Сеп 2008, 20:03

joro6724 написа:Аве колеги имам един въпрос?

Може би преди 2 месеца и аз смених моето там! Обадих се запазих си час и дойдоха на място както каза колегата по-горе, но цената в момента е 163лв. за всичко ти само седиш и гледаш полон час как ти човъркат по колата, а и още нещо после задалжително ходиш на мивка за вътрешно чистене :mhihi: , а вън няма да я миеш поне 2-3 дена за да стегне добре силикона :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 11 Сеп 2008, 20:18

Колега имам познат които работи там стъклата са турски но добре работат според мен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от joro6724 » 11 Сеп 2008, 22:09

на мен ми казаха че са европеиски,поне по скъпите
За турски вобще не съм чул от тях като си запазвах час

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 11 Сеп 2008, 23:02

с 200 км ч ми се отвори капака предния на е28цата и всичко стана мазало-шибидаха от удара на капака върху тавана се пречупи на 2 части-тавана леко на 2 места се поогъна нооооо стъклото по чудо бе ЗДРАВО :shock: :shock: :shock: а то беше сменяно от КОБРА--тъй че един плюс от мен :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 12 Сеп 2008, 8:56

Аз също съм доволен от Кобра, сменях си челното стъкло преди 4 години, сложиха ми Испанско или поне така казаха беше с зелена ивица от горе, а тези със синята били Турски, но знам ли

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2008, 17:06

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 12 Сеп 2008, 20:19

Да не отварям нова тема...

Смениха ми стъклото от Кобра. Както се разбра от фирмата не става нищо. Но докато го сменяха стъклото им висях на главите и сложиха нови щипки. Ама се появи гадния шум над 80 (свистене) Лайсната не прилепва хубаво към стъклото и от там иде проблема. Не че лайсната е слабо закрепена, просто не ляга хубаво и в горните ъгли има луфт половин милиметър. Как да го реша?? А има и една ламаринка горе в средата и тя нещо не е стегната.

Ако някоя е правил подобен ремонт да сподели, а ако е от София направо да казва къде да се видим за да отстраним свистенето.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2008, 22:41

Зъбчо , това при мен от нещастниците ,както съм писал в темата се оказа недостиг на силикон :mhihi: просто имаше едно място дето хората не бяха сложили изобщо и като намерих връзки по някакви неведоми пътища и дадох една бутилка уиски ми презалепиха стъклото и сега нямам проблем - ей го по магистралата си кова 180 км/ч и пътувам спокойно а преди точно на 80 полудявах :evil:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 13 Сеп 2008, 8:52

Penchev написа:Зъбчо , това при мен от нещастниците ,както съм писал в темата се оказа недостиг на силикон :mhihi: просто имаше едно място дето хората не бяха сложили изобщо и като намерих връзки по някакви неведоми пътища и дадох една бутилка уиски ми презалепиха стъклото и сега нямам проблем - ей го по магистралата си кова 180 км/ч и пътувам спокойно а преди точно на 80 полудявах :evil:

Георги Пенчев

Шефе аз лично ги гледах как слагат силикона и им висях на главите и силикона беше положен навсякъде равно и добре. Дай днеска да се видим за по напитка и да сравним лайсните около стъклото. Мисля, че те са проблема. Пусни ЛС. Тел ми го има в подписа. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 14 Сеп 2008, 13:01

Моето стъкло го сменяха "ПИТОН" . Останах доволен - направиха го добре ! Аз сложих европейското (май беше австрийско - със зелена ивица) . Иначе освен европейското ми предложиха турско и китайско , а разликата между трите беше по 15лв. и за това предпочетох европейското (134лв. + монтажа) !!! А китайското май няма предпазно фолио при пръсване !
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 14 Сеп 2008, 13:54

а бе какви са тия имена на фирми - Кобра, Питон
скоро сигурно Пепелянка и Смок ще има :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Назад към E34