Предпазителят на задната чистачка на Е34 туринг?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e34

Предпазителят на задната чистачка на Е34 туринг?

Мнение от asenr » 12 Сеп 2008, 10:09

Здравейте колеги. Имам едно просто въпросче - кой е предпазителя на задната чистачка и има ли още нещо вързано на него? Проблемът ми е че чистачката е счупена и не се движи, но чувам че двигателчето работи дори когато контактния ключ е изваден и хвърлих чисто нов акумулатор заради това. Прегледах важните теми и мисля че проблемът може да ми е в снопа кабели на задната врата, но сега нямам време да ги прегледам и идеята ми е да махна предпазителя на задната чистачка докато отстраня повредата. Само че в темата за предпазителите не намерих нищо за такъв предпазител. Опитах и с търсачката - пак нищо.
Може да съм прасе, ама ми отива...

Изображение

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 12 Сеп 2008, 10:39

Проблема ти най-вероятно идва от кабелите, с бушон няма да оправиш нещатата трябва да махнеш тока на всичко дет има ток отзад,така че налазвай кабелите и от двете страни.!!!!!!!!!

Потребител
Аватар

Мнение от asenr » 12 Сеп 2008, 16:55

Добре де, ако махна бушона на чистачката няма ли да й спра тока? За временно решение говоря. Че скоро ме оперираха и не съм много подвижен все още :roll:

Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2008, 17:48

Аз никога нито съм се замислял за предпазителя ,нито съм срещнал такъв :roll: Да не би да е някой от предпазителите под седлото на задната седалка :roll: Знам ,че релето й се намира от дясната страна на багажника зад неподвижната кора/облицовка - след тази която като се отвори и се вижда казанчето за миене на задното стъкло :roll:

Постман има оригинална книжка в жабката си - ако може нека да каже пише ли нещо в нея ...

Другия вариант е да вадиш един по един предпазителите отпред докато не замлъкне ...

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от asenr » 12 Сеп 2008, 19:41

И аз имам книжка, но е на италиански и нищо не вдявам. Май ще пробвам "другия вариант" :mrgreen:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 13 Сеп 2008, 13:12

Fuse number 18 - Rear window wiper/ washer control

Назад към E34