Защо тоя синио-белия пламък веднъж запален ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Защо тоя синио-белия пламък веднъж запален ...

Мнение от LuBo1 » 11 Сеп 2008, 20:36

НЕ ГАСНЕ ? Аз знам отговора за себе си а ВИЕ ? Искам да видя мненията на истиските фенове и ентусиасти на марката !
ИзображениеИзображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2008, 20:52

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 11 Сеп 2008, 21:00

Може би има някаква магия (хипноза) в синьо-белия пропелер :roll: Това с думи не може да се опише. Като гледам себе си - нямам обяснение. Запален съм по марката от около 8-9 години. Един приятел взе книжка и си взе Е36 316 и когато се качих в тази кола просто си казах - и аз някога ще карам нещо такова. Веднага като взех книжка (преди 5 години) започнах да умувам как да се метна на така мечтаното Е36. И понеже съм студен и не работех след много навиване ми взеха Е36 318тдс. Толко много мерак хвърли по този напълно обикновен компакт, който имаше само климатик и нищо друго - лети джанти от Е46 (16ки.) , МП3 плеър, елипси, бас и куп други неща. А той взе 4е счупи бутало... Но и тогава нито за миг не съм си помислял за друга марка, въпреки че в сервиза където я правихме всички се опитваха да ме убедят 4е БМВ не струват, 4е един мерцедес никога не би се развалил така и т.н. Основният ремонт беше направен без нито един компромис и колата отново стана перфектна, но вече не беше същата за мен. Скоро след това (всъщност повече от половин година) я продадох и миналото лято за 1 месец усетих нещо доста неприятно - чувството да НЕ караш БМВ След това се сдобих със сегашната ми Е46ца, в която също вложих не малко ентусиазъм, защото вече знаех какво искам - окачване, джанти , смяна на здрави части защото е по-добре да се сменят и т.н. И до ден днешен изпитвам голям кеф като се кача в тъмно-синия салон на колата и усетя присъствието на волан,педали, скоростен лост точно там кадето трябва да бъдат. В друга кола не се чувствам по същия начин. Дори в чисто новият ми джип, дори в последните модели Лексус,Мазда или Шавролет Каптива :mhihi:
Още повече днес един колега си регистрира новото А6 (от тия последните 3.0 ТДИ) и ми вика - "напрай му едно кръгче. И като се качвам в колата направо онемях - цветни навигации, много кожа, махагон и екстри, всевъзможни лампички и глезотийки..... но по-късно като отидох да взема БМВто от сервиза (след смяна на съединител и тампон на кардана) усетих 4е в иначе страхотното Ауди нещо ми е липсвало. А то е именно синьо-бялата емблема в центъра на волана - БМВ :bowdown:
Крисо, официално "деформиран" от БМВ-актвините вълни от 2006 година
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 11 Сеп 2008, 21:13

Както казах в темата на колегата SKISA:

БМВ е най-доброто,а човек се пристрастява към хубавото и доброто!!!

Просто като видиш сяко БМВ и то те кара да го гледаш как се движи да се обърнеш и да го гледаш докато не изчезне.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 11 Сеп 2008, 22:46

Защото когато седна зад волана на баварката се чувствам на място. У дома. И чувството не изчезва. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '89 BMW 320i Coupe

Мнение от VEYRON » 11 Сеп 2008, 22:47

Ами достатъчно е да се прочетат няколко теми, чийто автор е Ати и всеки ще намери отговора сам за себе си.
За мен лично магията е в това, че мога да си представя всеки един момент от живота си ( било то тъжен или весел ) и едно БМВ винаги ще му отива. Кола, която ме разбира във всяко едно мое настроение и ми доставя удоволствие в зависимост от момента ;).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Re: Защо тоя синио-белия пламък веднъж запален ...

Мнение от sappa » 12 Сеп 2008, 0:11

LuBo1 написа:НЕ ГАСНЕ ? Аз знам отговора за себе си а ВИЕ ? Искам да видя мненията на истиските фенове и ентусиасти на марката !

за мен тази марка е перфектната комбинация която търся в една кола. стил, дизайн, надежност, поведение на пътя, качество на изработка и вложени материали, технологии, всичко това в идеален баланс. това е една от малкото (да не кажа единствената) марки които все още не изневеряват на традициите. чувствам се пълноценен шофьор управлявайки тази кола. дай боже да имам средства НИКОГА няма да сменя синьо-бялата емблема :D

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 12 Сеп 2008, 0:24

Дори в най-мрачните и сиви дни след слизането от колата съм с няква усмивка,натискам копчето за пускане на алармата с някакво удовлетворение и си мисля след колко време ще седна пак в рекарото...макар и 11 годишна много си я обичам..досега един път не съм тръгнал на път с мисълта "дали ще стигна"...винаги съм мислел колко трафик ще има :D
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 12 Сеп 2008, 1:06

Мисля подписа ми да свърши работа в тоя случай ;) Като седнеш в такава кола се чустваш жив ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 12 Сеп 2008, 10:18

Има нещо в тия коли, нещо, което ми дава сигурност, комфорт, усещане.. Чувствам се на място, щом седна зад волана на БМВ. Както каза един колега по-горе - всичко е там, където трябва да бъде, ориентирано към шофьора. Това е кола, която е направена, за да създава усмивки у хората, да ни прави щастливи. Има особеното излъчване на... АВТОМОБИЛ!
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 12 Сеп 2008, 10:31

сигурно са набили кока в таблото... та от там трябва да идва пристрастяването :mhihi:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 12 Сеп 2008, 10:42

Ще си позволя да цитирам един гуру в автомобилната журналистика:
Става въпрос за Е28 520i
I remember the first time I drove one of these things: I was living in London that time and one sunday morning i tought "I will take it for a blast on the A3 to see what it is like..." and I ended up at land's end. And I was actually crossed and runed out of land mass. I wanted to just keep on going... forever! It was just so togeather, so right, so fast. And it was the same story with the ones came after it... they were all quietly styled monsters.

Помня първия път, когато карах едно такова: тогава живеех в Лондон и една неделна сутрин реших, че "Ще го взема за едно кръгче по магистрала А3, за да видя как е..." и свърших на края на острова. Пресякох половината остров и пред мен вече нямаше земя. Просто исках да продължа... завинаги! Колата бе толкова добре съчетана, толкова правилна, толкова бърза. Историята се повтори и с моделите след нея... всичките бяха маскирани зверове.
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 12 Сеп 2008, 10:46

err0r написа:Ще си позволя да цитирам един гуру в автомобилната журналистика:
Става въпрос за Е28 520i
I remember the first time I drove one of these things: I was living in London that time and one sunday morning i tought "I will take it for a blast on the A3 to see what it is like..." and I ended up at land's end. And I was actually crossed and runed out of land mass. I wanted to just keep on going... forever! It was just so togeather, so right, so fast. And it was the same story with the ones came after it... they were all quietly styled monsters.

Помня първия път, когато карах едно такова: тогава живеех в Лондон и една неделна сутрин реших, че "Ще го взема за едно кръгче по магистрала А3, за да видя как е..." и свърших на края на острова. Пресякох половината остров и пред мен вече нямаше земя. Просто исках да продължа... завинаги! Колата бе толкова добре съчетана, толкова правилна, толкова бърза. Историята се повтори и с моделите след нея... всичките бяха маскирани зверове.

Чудех се как да го опиша но мисля че този цитат говори достатъчно... Независимо коя е колата, всяко BMW те прави част от пътуването, прави те част от машината, от пътя, от движението. И има само едно нещо което няма да ви хареса в едно BMW - че в един момент ще трябва да слезете...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Сеп 2008, 10:50

///M3-E36 написа:Има нещо в тия коли, нещо, което ми дава сигурност, комфорт, усещане.. Чувствам се на място, щом седна зад волана на БМВ. Както каза един колега по-горе - всичко е там, където трябва да бъде, ориентирано към шофьора. Това е кола, която е направена, за да създава усмивки у хората, да ни прави щастливи. Има особеното излъчване на... АВТОМОБИЛ!

Има, има.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Незнам какво е, ама се усеща като затворя вратата... Мирише на мое вътре, на част от мен. От далече като си я видя, радвам й се все едно за първи път я виждам, обичам я тази кола...няма по-красива емблема от нашата, няма по-красива кола и по-голяма страст.... Радвам се тук мога да го кажа спокойно, че ме гледат странно от останалия свят като споделя някъде чувствата си :mhihi:
Мъниче ми е още, 16-ка , ама ми дава стимул за нещо истинско, нещо за което да мечтая и да искам.... както се казва с две педи само да е повече, но марката никога вече няма да е различна..... :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 12 Сеп 2008, 12:18

Казват, че автомобила става продължение на тялото ти като караш. Ако караш БМВ, ти ставаш продължение на автомобила.
We love you Ronnie!

Следваща

Назад към Извън Темата